ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Οκτωβρίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τα σχέδια της «Πίνδος» για την πρώην ΣΒΕΚΗ. «Μαχαίρι» στο παρελθόν, νέα αρχή σε γερά θεμέλια .

Μέχρι το τέλος του χρόνου και το αργότερο στις αρχές του 2012 θα επαναλειτουργήσει σε νέα βάση η πρώην Συνεταιριστική Βιομηχανία Κρέατος Ηπείρου, η οποία πέρασε με τον πλειστηριασμό που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος».

Η νέα εταιρεία θα συσταθεί το επόμενο διάστημα σε γερά θεμέλια, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της «Πίνδος» Μιχάλης Κασσής και δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που την οδήγησαν στην απαξίωση, σε χρέη και εν τέλει στο λουκέτο. Σε ...
εκκρεμότητα παραμένει η διαδικασία με την υπογραφή των συμβολαίων και την μετεγγραφή στο υποθηκοφυλακείο, (μεσολαβεί σχετική έγκριση από την εισαγγελία), ενώ έχουν κατατεθεί ήδη τα χρήματα της προσφοράς με την οποία η «Πίνδος» απέκτησε το γήπεδο και όλες τις εγκαταστάσεις, δηλαδή 1.015.000 ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στους απολυμένους και σε όσους εκ του νόμου έχουν προτεραιότητα, με τους χοιροτρόφους να χάνουν τα χρήματα τους, αφού οι οφειλές ήταν μεγάλες προς αυτούς.

Καθαρισμός, επισκευές και συντηρήσεις
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Πτηνοτροφικός ως ιδιοκτήτης, πλέον, της πρώην ΣΒΕΚΗ προχώρησε σε αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της κλειστής επί 16 μήνες μονάδας και μερίμνησε, ώστε να γίνουν οι επισκευές και συντηρήσεις που απαιτούνται, τόσο στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και στο σφαγείο, όσο και στον βιολογικό καθαρισμό και στα ψυκτικά. Είναι σε εξέλιξη η ανάθεση αυτών των εργασιών που εκτιμώνται σε ένα κόστος των 500.000 ευρώ και σε συνδυασμό με άλλα τόσα χρήματα που πρέπει να διαθέσει ο Συνεταιρισμός ως κεφάλαιο εκκίνησης η συνολική συμμετοχή στην πρώην και την νέα εταιρεία θα ξεπεράσει τα 3,5 εκ. ευρώ.

Το 1 εκ. περίπου δόθηκε για την απόκτηση των εγκαταστάσεων και του γηπέδου, άλλο 1,2 εκ. περίπου ήταν η αρχική συμμετοχή της «Πίνδος» στην ΣΒΕΚΗ και περίπου 500.000 ευρώ οι οφειλές της προς τον Συνεταιρισμό. Εκκρεμότητα υπάρχει με οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία, της τάξης των 600.000 ευρώ και η διοίκηση της «Πίνδος» δεν θα αφήσει ακάλυπτες τις διοικήσεις της πρώην ΣΒΕΚΗ που έχουν την ευθύνη.

Επομένως, πρόκειται για σημαντικά ποσά που διέθεσαν και θα διαθέσουν οι μέτοχοι του Πτηνοτροφικού και πλέον δεν μπορεί να γίνουν κινήσεις που δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της «Πίνδος» είναι σαφής, λέγοντας ότι εντός του Οκτωβρίου το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις με γνώμονα να συσταθεί μια νέα εταιρεία που θα μπορέσει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά και στα πρότυπα του Συνεταιρισμού και με ελεγχόμενο κόστος, χωρίς μεγάλα ανοίγματα, δεδομένου ότι και η οικονομική συγκυρία στη χώρα είναι δυσμενέστατη.

Πρόταση σε χοιροτρόφους και κτηνοτρόφους
 Πάντως, σε αυτή τη νέα εταιρεία θα προταθεί να μετέχουν και οι χοιροτρόφοι, αλλά και οι κτηνοτρόφοι, όχι όμως στα...λόγια. Είτε με χρήματα που θα διαθέσουν, είτε με συμφωνίες για συνεργασία και διάθεση της παραγωγής τους, όπως σημειώνει ο κ. Κασσής. Βαρύτητα, πέρα από τη λειτουργία του σφαγείου με σύστημα που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά την εταιρεία, θα δοθεί στην τυποποίηση ντόπιου και ποιοτικού κρέατος, ώστε μέσα από το δίκτυο πωλήσεων της «Πίνδος».

Προσωπικό όλων των ειδικοτήτων θα απασχοληθεί και από την μητρική εταιρεία «Πίνδος» και γενικότερα ο στόχος είναι το μειωμένο λειτουργικό κόστος για να ανταπεξέλθει η νέα εταιρεία στα έξοδα μέχρι να ξαναμπεί στην αγορά, αφού η πρώην ΣΒΕΚΗ από τον Μάρτιο του 2010 που έκλεισε απουσιάζει από αυτή. Θυμίζουμε ότι στην πρώην ΣΒΕΚΗ μεγαλομέτοχος ήταν η «Πίνδος» (μπήκε τα τελευταία χρόνια για να συμβάλλει στην εξυγίανση) οι ΕΑΣ Ιωαννίνων κι Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Χοιροτρόφων.

Μπαράζ πλειστηριασμών 
Οι πλειστηριασμοί, μετά το «λουκέτο» του Μαρτίου του 2010, (λόγω μη έγκρισης από την ΑΤΕ σχεδίου εξυγίανσης), για τα ακίνητα της ΣΒΕΚΗ άρχισαν τον Ιούνιο του 2010 (πρώτη τιμή εκκίνησης έφτανε τα 4 εκ. ευρώ) και μετά από τέσσερις...απόπειρες να βρεθεί αγοραστής, η διαδικασία οδηγήθηκε στην μείωση κατά πολύ της τιμής εκκίνησης και υπήρξε αποτέλεσμα, προ τριμήνου περίπου, με την «Πίνδος» να αποκτά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της.

Ο τελευταίος άγονος πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2011. Η ΣΒΕΚΗ ήταν από τα πιο σύγχρονα βιομηχανικά σφαγεία της χώρας, διαθέτει εγκαταστάσεις πλέον των 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ποιμνιοστάσιο 450 τ.μ, μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων, βιολογικό καθαρισμό, ψυκτικούς θαλάμους και άλλες υποδομές.

Με τις επισκευές και συντηρήσεις που έγιναν και θα γίνουν θα είναι μια μονάδα πλήρης για να ξαναμπεί σε παραγωγική διαδικασία και να στηρίξει την χοιροτροφία και την κτηνοτροφία, με άλλο όνομα και τρόπο λειτουργίας, 20 χρόνια μετά την αρχική λειτουργία της από τις Ενώσεις τότε της Ηπείρου που την ίδρυσαν και το 2005 η «Πίνδος» απέκτησε το 43% των μετοχών, ενώ σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης της.

Παρέμβαση της ΑΤΕ καθυστερεί την πληρωμή των απολυμένων 
Ένσταση κατά του πίνακα που προέκυψε από τον πλειστηριασμό για την εξαγορά της ΣΒΕΚΗ από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και στον οποίο αναγράφονται με σειρά προτεραιότητας, σε ποιους πρέπει να δοθούν τα χρήματα που οφείλει η εταιρία, κατέθεσε η Αγροτική Τράπεζα η όποια κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τους εργαζόμενους.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Μιχάλης Κασσής, η ένσταση αυτή δεν αφορά το καθαυτό κομμάτι του πλειστηριασμού, αλλά μόνο τον πίνακα κατάταξης, ωστόσο θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στην πληρωμή των εργαζομένων στους οποίους οφείλονται περίπου 800.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι που έχουν λαμβάνειν, εκτός των εργαζομένων, και με βάση τη σειρά κατάταξης είναι η Αγροτική με 130.000 ευρώ και το δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία κυρίως) με 85.000 ευρώ.

«Η Αγροτική έκανε τις ενστάσεις σε ότι αφορά το θέμα κατάταξης του πίνακα και γι' αυτόν τον προσβάλει, από εκεί και πέρα είναι νομικό το θέμα και θα το λύσει το δικαστήριο», είπε ο κ. Κασσής, προσθέτοντας ότι δεν τίθεται θέμα για την εξαγορά της εταιρίας παρά μόνο για τον χρόνο αποπληρωμής των εργαζομένων.

neoiagones.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 10/06/2011 11:48:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Τα σχέδια της «Πίνδος» για την πρώην ΣΒΕΚΗ. «Μαχαίρι» στο παρελθόν, νέα αρχή σε γερά θεμέλια ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες