ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δωρεά 100 εκ. για απόρους.

Γράφει: Γιάννης Φώσκολος.
Χρηματοδοτούνται προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής φροντίδας για την άμεση ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.

Το ποσό θα διοχετευθεί με αυστηρά κριτήρια και συνεχή επιτήρηση σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς. Το ποσό-μαμούθ των 100 εκατομμυρίων ευρώ προσφέρει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για...
δράσεις και προγράμματα που θα αμβλύνουν το κοινωνικό κραχ και θα εξασφαλίζουν ελπίδα για το μέλλον. Η νέα δωρεά στοχεύει...


στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση (νεοάστεγοι, νεόπτωχοι, άνεργοι κλπ.) αλλά και στην εκπαίδευση των νεότερων γενεών, ως πρόληψη και επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας.

«Η κρίση ανατρέπει ταχύτατα δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος. «Οχι μόνο επιδιώκουμε να προσφέρουμε άμεση ανακούφιση μέσω της χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής φροντίδας, αλλά θα επενδύσουμε και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα κρίση δεν θα καταδικάσει τις επόμενες γενιές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η δωρεά των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα εκταμιευθεί εντός μιας τριετίας και θα διοχετευθεί σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς για συγκεκριμένα έργα, με αυστηρά κριτήρια και συνεχή επιτήρηση. Μια πρώτη γεύση δίνουν τα πιλοτικά προγράμματα που στήνονται με την προηγούμενη δωρεά, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό διοχετεύεται σε δυο ΜΚΟ: στην οργάνωση «Αρτος - Δράση» για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας (γεύματα σε ιδρύματα και οικογένειες), όπως επίσης και στην «Praksis» για τρία Κέντρα Ημέρας Αστέγων στην Αττική και για το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας, που αντιγράφει αντίστοιχα προγράμματα στη Νέα Υόρκη και τη δυτική Ευρώπη, βοηθώντας οικογένειες που βρίσκονται ένα βήμα πριν χάσουν το σπίτι τους (άνεργοι που μένουν σε νοίκι, δανειολήπτες κλπ.).«Σχεδιάζονται τα κριτήρια των δικαιούχων ώστε από 1ης Μαρτίου να ξεκινήσουμε», εξηγεί η Λένια Βλαβιανού, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ιδρύματος.
Το πρόγραμμα θα βοηθά τους δικαιούχους να καλύπτουν τα βασικά έξοδα του νοικοκυριού για ένα χρονικό διάστημα, χωρίς να τους ιδρυματοποιεί. «Οικονομικοί και εργασιακοί σύμβουλοι θα βοηθούν την οικογένεια να σταθεί ξανά στα πόδια της», λέει η κ. Βλαβιανού.

Ετερος πυλώνας της δωρεάς θα είναι ο εκπαιδευτικός, μέσω υποβοήθησης προγραμμάτων ή δημιουργίας νέων, ώστε οι νεότερες γενιές να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές.

ethnos.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/30/2012 10:10:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δωρεά 100 εκ. για απόρους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες