ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Διατηρούν 13o, 14o μισθό και κατώτατα όρια, ΓΣΕΕ και εργοδότες.

Όχι σε νομοθετικές παρεμβάσεις και σε περικοπές της εθνικής γενικής σύμβασης - «Πάγωμα» μισθών μετά τη λήξη της σύμβασης ζητούν οι έμποροι.

Καμία περικοπή δεν θα υποστούν οι κατώτατοι μισθοί, ούτε θα παγώσουν οι αυξήσεις της τρέχουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτοχρόνως διασφαλίζονται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα...


 Οποιαδήποτε συζήτηση για «πάγωμα» αμοιβών μεταφέρεται για μετά τη λήξη της παρούσης σύμβασης.

Σε αυτή την «κόκκινη γραμμή» κατέληξαν οι κοινωνικοί εταίροι (εργοδοτικοί φορείς και ΓΣΕΕ) κατά την πρώτη συνάντησή τους, στην οποία εξέτασαν τις προτάσεις της τρόικας για τα μέτρα στήριξης της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.

Οι κοινωνικού εταίροι συμφώνησαν ότι «συζητούν οτιδήποτε πέραν της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», παρότι ο ΣΕΒ ήταν περισσότερο επιφυλακτικός και έθεσε εξαρχής θέμα «παγώματος των αμοιβών» από το 2012 και μη χορήγησης της αύξησης 2,6% που προβλέπει η σύμβαση για την 1η Ιουλίου 2012.

Τελικώς και ο ΣΕΒ υποχώρησε στις θέσεις όλων των υπολοίπων, και απέσυρε τις προτάσεις του για πάγωμα των τριετιών, των αυξήσεων ακόμη και της περικοπής των δώρων εορτών για τους υψηλόμισθους.«Η ΓΣΕΕ δεν συζητά αλλαγές στη σύμβαση σε αυτή τη φάση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι βιομήχανοι προσήλθαν «χωρίς κόκκινες γραμμές», παρότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει η δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου πως «όλοι είμαστε συνταξιδιώτες σε ένα καράβι που βουλιάζει, αν καταλάβουμε ότι η μοίρα μας είναι κοινή θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε».

Τελικώς οι κοινωνικοί εταίροι αποφάσισαν να θέσουν στο διάλογό τους το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (μείωση εισφορών), την αναπλήρωση των χαμένων εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία, το «πάγωμα» των μισθών για το 2013, 2014 (μετά την λήξη της παρούσης σύμβασης) και την καθιέρωσης ρήτρας που θα διασφαλίζει την ισχύ της εκάστοτε σύμβασης.

Οι εργοδοτικοί φορείς και η ΓΣΕΕ θα αναθέσουν στα Ινστιτούτα των φορέων τους να επεξεργασθούν θέσεις για όλα αυτά τις οποίες θα θέσουν από κοινού στην κυβέρνηση.

Ο διάλογος θα εξελιχθεί με νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην μεθεπόμενη συνάντηση θα κληθεί και η κυβέρνηση έτσι ώστε να δεσμευτεί πως θα νομοθετήσει μόνο όσα συμφωνήσουν τα δύο μέρη.

Οξεία ήταν η αντίδραση όλων των φορέων στο ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα μονομερώς από την κυβέρνηση - με νομοθετική ρύθμιση - κατά τις επιταγές της τρόικας.

«Πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε τους Πόντιους Πιλάτους για όσα συμβαίνουν γύρω μας - λουκέτα επιχειρήσεων, ανεργία, έλλειψη κοινωνικής προστασίας - και να συμφωνήσουμε σε μέτρα για να μην συμφωνήσουν άλλοι για μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος. «Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνούν μεταξύ τους όσα τους αφορούν», πρόσθεσε.

«Θα διαμορφώσουμε κοινό μέτωπο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (έμποροι) κ. Β. Κορκίδης σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «δίνουμε ισχυρό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα».


Η ΓΣΕΕ

Λάβρος κατά της κυβέρνησης και της τρόικας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλος. «Μέσα σε ένα ομιχλώδες περιβάλλον, με πιέσεις των δανειστών και νομοθετικές ρυθμίσεις να επικρέμονται πάνω από το διάλογο, ζητήσαμε από τις εργοδοτικές οργανώσεις να τοποθετηθούν για την μετενέργεια των συμβάσεων», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και προειδοποίησε την κυβέρνηση και τους βουλευτές «να μην διανοηθούν να φέρουν και να ψηφίσουν νομοθετική παρέμβαση για θέματα που δεν συμφωνούν οι κοινωνικού εταίροι».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισήμανε πως θα πρέπει να σταματήσει η βίαιη εσωτερική υποτίμηση και ιδιαιτέρως η υποτίμηση της μισθωτής εργασίας και υπογράμμισε ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν επιδέχεται παρεμβάσεων, σημειώνοντας ότι η ΓΣΕΕ προτείνει ως θέμα συζήτησης τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

tovima.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/25/2012 07:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Διατηρούν 13o, 14o μισθό και κατώτατα όρια, ΓΣΕΕ και εργοδότες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες