ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αδούλωτη Κερύνεια: "Μακριά από την τριμερή του Γενάρη 2012".

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε τακτική του συνεδρία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου, αφού εξέτασε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτή τη φάση του Κυπριακού, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Η προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την οποία το Σωματείο μας είχε απευθύνει πριν...
απο την πρώτη τριμερή καλώντας τον να μείνει μακριά απο την παγίδα τριμερών συναντήσεων ισχύει σήμερα πολύ περισσότερο. Ο λόγος ήταν και είναι το περιεχόμενο των συνομιλιών μέχρι τώρα και η στάση Τουρκίας, Βρεττανίας , Αμερικής, Ευρώπης και ΟΗΕ.

2. Μέσα απο την λανθασμένη και κακή διαχείριση που έγινε στο Κυπριακό τα τελευταία τριάμισυ χρόνια και τις απαράδεκτες μονομερείς υποχωρήσεις που έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τυχόν ολοκλήρωση της διαδικασίας των απευθείας συνομιλιών που διεξάγονται τα τελευταία τριάμισυ χρόνια θα είναι η πλέον καταστροφική εξέλιξη για το Κυπριακό απο το 1974 που διεξάγονται τέτοιες συνομιλίες. Θα είναι ακόμη πιο καταστροφικές οι εξελίξεις και απο την εμφάνιση του Σχεδίου ΑΝΝΑΝ το 2002, διότι θα οδηγούν σε ένα χειρότερο σχέδιο ΑΝΝΑΝ

3. Γιαυτό καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:
 • Να μην μεταβεί στο Greentree για τη νέα τριμερή την οποία μεθόδευσε και με το περιεχόμενο που της έδωσε η ΒρεττανοΤουρκική Διπλωματία και την εξήγγειλε ο εντολοδόχος Μπάν Κι μουν.

• Να μην παραδώσει κωδικοποιημένες θέσεις στις οποίες να περιλαμβάνονται οι μονομερείς υποχωρήσεις που έκαμε προς τους Τούρκους ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Η Κωδικοποίηση θα δώσει την ευκαιρία να περιληφθούν υποχωρήσεις μας σε εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα και πιθανόν και σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και να μας δεσμεύσουν.

• Στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου που έχει συγκληθεί για τη Δευτέρα 16.1.2012, να συναποφασισθεί απο ολόκληρη την Πολιτική Ηγεσία η απόρριψη της πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα αιτιολογημένη με καταγγελία της Τουρκικής προκλητικότητας και αδιαλλαξίας και αναγκέλλοντας επανατοποθέτηση του Κυπριακού απο μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

• Η επανατοποθέτηση να δικαιολογείται απο το γεγονός ότι , η προθυμία και ετοιμότητα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας να συμβιβασθεί με την κατοχή και τα παράγωγά της και να εκχωρήσει Κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα της , καθώς και να θυσιάσει Ανθρώπινα Δικαιώματα του Λαού της για χάριν της ειρήνης, οχι μόνο δεν βρήκε ανταπόκριση , ούτε απο την Τουρκία, ούτε απο τους κατα καιρούς μεσολαβητές, αλλά αξιοποιήθηκε για να εδραιώνεται η κατοχή και να οδηγείται σε νομιμοποίηση η διχοτόμηση της Κύπρου και το παράνομο Καθεστώς στα κατεχόμενα.

• Η απόφαση για επανατοποθέτηση να συνοδεύεται απο τις ακόλουθες συναποφάσεις:
-Να αποσυρθεί η πρόθεση για συμβιβασμό με την κατοχή.

-Να ζητηθεί σεβασμός απο όλους και εφαρμογή των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας για μή αναγνώριση και ανάκληση της ανακήρυξης παράνομου Κράτους στα κατεχόμενα.

-Να διακηρυχθεί η απαίτηση του Κυρίαρχου, ανεξάρτητου, Ευρωπαίκού Κράτους , μέλους του ΟΗΕ, για αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας στην Κύπρο με την απελευθέρωσή της απο την Τουρκική κατοχή, την απαλλαγή της απο τους Τούρκους έποικους και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

-Να κληθεί ο Λαός σε Δημοψήφισμα να εγκρίνει την επανατοποθέτηση

-Λαός και Ηγεσία να κινηθούμε Διεθνώς με μια φωνή στη βάση της πιο πάνω επανατοποθέτησης και να απαιτήσουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στην κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία.

4. Πρέπει επιτέλους να υπάρξει η δυναμική αντίδρασή μας προς την κατοχή η οποία επιβάλλεται απο τις κατοχικές συνθήκες και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίδραση απο εκείνους απο τους οποίους θα παίρνουμε με την επανατοποθέτηση, το «ψωμί απο το στόμα».

5. Τυχόν συνέχιση της ίδιας μοιρολατρικής , παθητικής πορείας, θα μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερα απο ότι η οποιαδήποτε αντίδραση στη δική μας αναγκαία και επιβεβλημένη επανατοποθέτηση την οποία προτείνουμε.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/27/2012 12:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αδούλωτη Κερύνεια: "Μακριά από την τριμερή του Γενάρη 2012"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες