ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Προστασία των εργαζομένων και των Ασφαλιστικών Ταμείων με αλλαγές στο Άρθρο 99 ζητά ο Θανάσης Οικονόμου.

Ερώτηση με θέμα την ανάγκη τροποποίησης του Άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που αφορά τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου μαζί με 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, με την Ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μιλ. Παπαϊώνου, και στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, οι βουλευτές ζητούν την...
προστασία των εργαζομένων και των Ασφαλιστικών Ταμείων από την πτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης. Το Άρθρο 99 δίνει αυξημένη προτεραιότητα στην πλειοψηφία των δανειστών μιας επιχείρησης αρκεί να συμπληρώνουν ποσοστό 60% των πιστωτών. Αυτό κατά κανόνα καλύπτεται από τους μεγάλους πιστωτές, δηλαδή τα τραπεζικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα τόσο οι εργαζόμενοι όσοι και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να μην μπορούν να επηρεάσουν δραστικά την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Στην δικαστική πρακτική διαπιστώνεται, μάλιστα, ότι οι διατάξεις του Άρθρου 99 λειτουργούν ως «κολυμπήθρα του Συλωάμ» για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το Άρθρο ως μέσο αποφυγής της πτώχευσης εκμεταλλευόμενες το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης. Την ίδια ώρα, ενώ οι πιστωτές -στην πλειοψηφία τους τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα ικανοποιούνται- οι απαιτήσεις των εργαζομένων πέφτουν στο κενό, είτε ταλαιπωρούμενοι στις δικαστικές αίθουσες, είτε επειδή δεσμεύονται από τις συμφωνίες των μεγαλύτερου οικονομικού μεγέθους πιστωτών (τραπεζών κλπ) και κυρίως δεν κατατάσσονται σε προνομιακό καθεστώς, όπως συμβαίνει στην διαδικασία πτώχευσης.

Οι βουλευτές στην Ερώτησή τους ουσιαστικά προτρέπουν τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε τροποποίηση του Άρθρου 99, ώστε και η επιχειρηματικότητα να μην πλήττεται αλλά και η διαδικασία να μην καταλήγει σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλιστικών τους ταμείων. Προτείνουν δε, και τη σύντμηση των προθεσμιών προσδιορισμού δικάσιμου.
Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/20/2012 06:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Προστασία των εργαζομένων και των Ασφαλιστικών Ταμείων με αλλαγές στο Άρθρο 99 ζητά ο Θανάσης Οικονόμου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες