ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Στήριξη για να επιβιώσει ζητά ο Τουρισμός της Ηπείρου.

"Πολλοί ξενώνες στο Ζαγόρι δεν ανοίγουν ούτε Σαββατοκύριακα", λέει στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος Τουρ. Επιχειρήσεων Παπίγκου Δημ. Μπίτος.

Μετά τις γιορτές, στην διάρκεια των οποίων πήραν μια μικρή έστω… ανάσα, οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ήπειρο συνειδητοποιούν καθημερινά ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι...


πολύ δύσκολες γι’ αυτούς και τις επιχειρήσεις τους.

Ο τουρισμός, που αποτελεί ουσιαστικά την βαριά «βιομηχανία» της περιοχής μας διέρχεται κι αυτός κρίση που, αν χειροτερέψει, είναι σίγουρο ότι θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις γενικότερα στην οικονομική ζωή του τόπου και την ανάπτυξή του. Μπορεί να αντιστραφεί αυτή η πτωτική πορεία;

Κανείς δεν είναι σε θέση να το πει με σιγουριά. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που η Πολιτεία, αλλά και η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σε θέση να κάνουν για να υποβοηθήσουν τον κλάδο, ώστε να διατηρηθεί με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Κάποια απ’ αυτά θα έπρεπε μάλιστα να έχουν γίνει από καιρό!

Το παράδειγμα του Ζαγορίου
Ανεπιστρεπτί μοιάζει να έχει περάσει πια η περίοδος, κατά την οποία το Ζαγόρι ανθούσε τουριστικά και στα χωριά του άνοιγαν ο ένας μετά τον άλλο ξενώνες και καταλύματα, για να υποδέχονται τους πολυάριθμους τουρίστες.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις γιορτές, ένας μεγάλος αριθμός αυτών των καταλυμάτων δεν λειτουργεί καθόλου τις καθημερινές, αφού δεν υπάρχουν κρατήσεις, ενώ κάποιοι ξενώνες δεν ανοίγουν πλέον ούτε καν τα Σαββατοκύριακα, όπως ανέφερε, μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Παπίγκου Δημήτρης Μπίτος.

Στην μειωμένη κίνηση έρχονται να προστεθούν τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα που καλούνται να διαχειριστούν στις μέρες μας όλοι ανεξαιρέτως οι ντόπιοι ξενοδόχοι. Από την άλλη, «αγκάθι» αποτελεί και η πρόσβαση στην περιοχή μας, ειδικά για τουρίστες που προέρχονται απ’ το εξωτερικό, αφού μετά τόσα χρόνια δεν κατέστη δυνατό να γίνει διεθνές το Αεροδρόμιό μας!

Σύσκεψη για τον τουρισμό
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Ζαγόρι, παρουσία του δημάρχου Γαβριήλ Παπαναστασίου, του προέδρου των Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστα Βλάχου, του Δημήτρη Μπίτου, ενός διευθυντή του ΕΟΤ που εδρεύει στο Ισραήλ και άλλων ντόπιων επαγγελματιών του τουρισμού.

Καταρχήν συζητήθηκε το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών που υποχρεούνται να καταβάλλουν στον ΟΑΕΕ οι ξενοδόχοι, ανεξαρτήτως του πόσα δωμάτια έχουν στους ξενώνες τους. Δηλαδή, επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά ακόμη και επιχειρήσεις με 7 ή 8 δωμάτια! Απ’ τον ΟΑΕΕ θα εξαιρεθούν μόνο τα καταλύματα που έχουν κατεξοχήν αγροτουριστικό χαρακτήρα, ελάχιστα δηλαδή στην περιοχή μας!


Ακριβό πετρέλαιο…
Ένα άλλο σημαντικό θέμα για τους ντόπιους ξενοδόχους είναι και αυτό της θέρμανσης. Τα καταλύματα υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης, το οποίο κοστίζει ακριβά, περίπου 1,60 με 1,65 ευρώ το λίτρο. «Ένας επαγγελματίας που πρέπει να θερμάνει 200 τ.μ., χρειάζεται 10 με 12 τόνους πετρελαίου το χρόνο.

Φαντάσου πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσει σε ετήσια βάση μόνο γι’ αυτό», σημείωσε ο κ. Μπίτος, προσθέτοντας πως τουλάχιστον στο Ζαγόρι η θερμοκρασία τον τελευταίο μήνα ελάχιστες φορές ξεπέρασε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου! Τι μπορεί να γίνει; Τουλάχιστον να εξαιρεθούν οι μικρές επιχειρήσεις από την καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ και να επανεξεταστεί από την Πολιτεία το θέμα του πετρελαίου.


Ο Γ. Παπαναστασίου
Σε δηλώσεις του στο «Ήπειρος ΤV1» με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη ο δήμαρχος Ζαγορίου κ. Παπαναστασίου στάθηκε επίσης στις μειώσεις των τιμών από πλευράς των επαγγελματιών, τονίζοντας ότι αυτές οι μειώσεις σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να εξανεμίζονται τα κέρδη τους. Ως αποτέλεσμα, η επιβίωση των περισσότερων επιχειρήσεων έχει γίνει πλέον αμφίβολη. «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί ο τουρισμός είναι… μονοκαλλιέργεια για το Ζαγόρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.


Τα μειονεκτήματά μας
Τουρίστες θέλουν να στείλουν στην περιοχή μας Ισραηλινοί τουρ οπερέϊτορς (διοργανωτές ταξιδιών). Τρεις απ’ αυτούς έκαναν πρόσφατα περιήγηση στην κεντρική Ελλάδα αλλά και στην Ήπειρο. Φτάνοντας στο Πάπιγκο δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την φυσική ομορφιά της περιοχής. Παραπονέθηκαν όμως για το γεγονός ότι το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων δεν είναι διεθνές, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, ειδικά από την Άρτα και μετά, κάνοντας λόγο κυρίως για πολλά σκουπίδια!


Απλές παρεμβάσεις…
Τα παραπάνω είναι πράγματα που, με λίγη καλή θέληση, αλλά και με λίγα χρήματα από πλευράς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, μπορούν να αλλάξουν, τόνισε ο κ. Μπίτος και αναφέρθηκε σε μερικές απλές παρεμβάσεις που μπορούν όμως να μετρήσουν πολύ στο θέμα του τουρισμού.

Όπως είπε, πρέπει να διορθωθεί η σήμανση στην Εγνατία –ειδικά στον κόμβο πριν την γέφυρα Αράχθου- που στέλνει επισκέπτες στο Ζαγόρι από λάθος δρόμο, με αποτέλεσμα αυτοί να ταλαιπωρούνται. Μπορούν να καθαριστούν οι Εθνικές και επαρχιακές Οδοί, να γίνουν διαγραμμίσεις –στο δρόμο προς Πάπιγκο έχουν ξεθωριάσει- να κλείσουν λακκούβες, να βελτιωθούν σημεία όπου έχουν γίνει ζημιές στο οδόστρωμα, να προβάλλουμε τελικά λίγο περισσότερο το τουριστικό προϊόν μας.


«Η κύρια βιομηχανία μας είναι ο τουρισμός. Όταν υστερούμε σε βασικά θέματα όπως το να πληροφορήσουμε και να κατευθύνουμε σωστά τους επισκέπτες, πώς να προσελκύσουμε περισσότερους;», κατέληξε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Παπίγκου.

proinoslogos.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/25/2012 12:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στήριξη για να επιβιώσει ζητά ο Τουρισμός της Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες