ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Μαραθώνα και τη δημοτική αρχή.

Γράφει η Πόπη Σουφλή.
Σε λίγο, θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά. Η Δημοτική Αρχή του Μαραθώνα και κυρίως ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος, που..."κόπτεται" (επικοινωνιακά) να μην γίνει το έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό εγκαλείται σήμερα, να αποδείξει και ουσιαστικά, ότι ..."ο αγώνας του" δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Δαμάσκος, δεν χρειάζεται συστάσεις. Χρόνια τώρα...
, με την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις του, έχει αποδείξει το ατελέσφορο και το εγκληματικό του έργου.

Μια από τις ενέργειές του και πρωτοβουλίες του, ήταν να ζητήσει από εταιρεία Γεωτρήσεων, να προχωρήσει σε γεωολικές έρευνες, που θα απεδείκνυαν περίτρανα, ότι το έδαφος είναι τελείως ακατάλληλο για ΧΥΤΑ. (πλέον των άλλων επιπρόσθετων στοιχείων, όπως την ύπαρξη ρεμμάτων, το σεισμικό του χ΄φρου κλπ).

Με δικά του χρήματα, ο Δημήτρης Δαμάσκος, υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρεία Γεωτρήσεων, προκειμένου να εξεκινήσει η γεωλογική έρευνα. Και εδώ παρενέβη η Πολεοδομια Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, και δια του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθανάσιου Ζούτσου (που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), φέρνοντας τυπικά προσκόμματα στην γεώτρηση. Μήπως ο κ. Ζούτσος πήρε... εντολές άνωθεν;;;;; Η γεώτρηση δεν έγινε, η εταιρεία όμως, ζητεί από τον Δημήτρη Δαμάσκο, το ποσόν των 2.500 περίπου ευρώ, γιατί τα μηχανήματά της είχαν μεταβεί στο χώρο. Αξίζει στο σημείο αυτό να σας ενημερώσουμε, ότι το σύνολο της δαπάνης της γεώτρησης, δεν θα ξεπερνούσε το...."αστρονομικό ποσόν" των 4.500 ευρώ.

Κι όμως, ο Δημήτρης Δαμάσκος, ήταν αποφασισμένος να ... δώσει αυτό το ποσόν από την τσέπη του, προκειμένου να βάλει ένα ακόμα εμπόδιο στην καταστροφή του τόπου και της ευρύτερης περιοχης. Αυτή τη στιγμή, ο Δημήτρης Δαμάσκος, δεν δύναται να καταβάλει το ποσόν των 2.500 ευρώ.
Η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, επηρέασε και τον ίδιο

. Σήμερα, μέσα από αυτή την ανάρτηση, και μετά την επιστολή που λάβαμε από τον Κυριάκο Γκίκα, τον άνθρωπο που μόνος του παλεύει ουσιαστικά εναντίον όλων αυτών των "πλοκαμιών" που κινούν τα νήματα στην επιβολή του έργου, έχοντας ως τεχνικό σύμβουλο τον Δημ/ητρη Δαμάσκο, και με την οποία επιστολή, γνωστοποιεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Δαμάσκος, υποχρεωνόμαστε να στείλουμε ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο του Μαραθώνα και στη Δημοτική Αρχή και να τους ΕΓΚΑΛΕΣΟΥΜΕ να αναλάβουν ως Δήμος τα έξοδα της γεώτρησης, και να προχωρήσουν όλες τις διοικητικές και νομικές διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί η γεώτρηση, που θα αποτελεσει ισχυρό ατού για την συνέχιση του έργου.

Δεν είναι δυνατόν, να δίδονται 40.000 (σαράντα χιλιάδες) για να φτιαχτεί η ρεματιά του Βαρνάβ (και ας με συγχωρήσει ο φίλος Μιχάλης Αποστολόπουλος), και να μην δίδονται 4.500 ευρώ, για μια γεώτρηση και κυρίως, να αφήνουν την πρωτοβουλία σε έναν πολίτη. Παρεπμπιμπτόντως, έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για την Ρεματιά του Βαρνάβα;

Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα,
ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να κινήσεις άμεσα όλες τις διαδικασίες αφενός μεν απεμπλοκής των αναχωμάτων που θέτει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειιας Ανατολικής Αττικής και να προχωρήσει άμασα η γεώτρηση με έξοδα του Δήμου Μαραθώνα. Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα, ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να καλύψεις οικονομικά τον Δημήτρη Δαμάσκο, που πήρε την πρωτοβουλία να στηρίξει με έρευνες τον τόπο που ΕΣΥ διοικείς.

Κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα,
ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να καλύψεις τις δαπάνες του Κυριάκου Γκίκα, που με τους πολυετείς αγώνες του, έφτασε το σκάνδαλο της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, μέχρι την Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατήγγειλε την ύπαρξη των ρεμμάτων και όχι μόνο εντός του έργου και τις καταστροφές που έχουν γίνει στο Σέσι, από τις βροχές, που φούσκωσαν τα εντός του ΧΥΤΑ .

Ο Δ. Δαμάσκος και ο Κ. Γκίκας, ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ την δική σου ΥΠΟΧΡΕΣΩΣΗ και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ξτουξ προηγούμενου Προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού, να φέρετε τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να ελέγξουν την ακαταλληλότητα του έργου. Δύο απλοί πολίτες, ο Δημήτρης Δαμάσκος και ο Κυριάκος Γκίκας, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ, στην ουσία, σε ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ, στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που ΕΣΥ ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ! Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ! Προτίμησες όμως τα ταξείδια στην Κίνα... Ιαπωνία (δεν ξέρω που πας).

Την γεώτρηση στο χώρο του ΧΥΤΑ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ!!! Προτίμησες όμως να χρηματοδοτήσεις μελέτη για το... ΠΑΡΚΟ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ!!! Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, Ή ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΑΛΛΟ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ! ΤΥΧΟΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ!

Οι νομικοί αγώνες, είναι βέβαιο, και το γνωρίζεις, ότι θα είναι ατελέσφορες. Τα λάθη που έγιναν στους προηγούμενους νομικούς αγώνες, αποτελούν ένα επιπλέον ανάχωμα, μαζί με αυτό της..."ανεξάρτητης Δικαιοσύνης" Κι εσύ.... ξέρεις πολύ καλά τα περί...."ανεξάρτητης Δικαιοσύνης".... Έτσι δεν είναι;
Και ο νοών νοείτο....

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!

Ένας Δήμαρχος, πρέπει να έχει τα @@@@@@@@@ να υπερασπίζεται τον τόπο του. Αν δεν τα... διαθέτεις, παραιτήσου!

Είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείς να κάνεις για τον τόπο σου! Παραθέτουμε την επιστολή που λάβαμε από τον Κυριάκο Γκίκα. Φίλες και Φίλοι, Επειδή δεν έχω μπροστά μου το χαρτί της ανάκλησης της απόφασης του Κύριου Ζούτσου, έτσι δεν μπορώ να αναφερθώ σε ακριβείς ημερομηνίες. Σας υπενθυμίζω ότι την σύμβαση για να γίνει η διερευνητική Γεώτρηση μικρού βάθους για γεωτεχνική έρευνα σε ιδιοκτήτη με απαλλοτριωθείσα έκτασης εντός του χώρου στον οποίο κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ την είχε υπογράψει ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό , δηλαδή δεν μας άφησαν ποτέ να κάνουμε την Γεώτρηση. Η εταιρεία όμως που είχε αναλάβει την Γεώτρηση ζητάει από το κύριο Δαμάσκο στο ακέραιο τα χρήματα , ( μεγάλο Ποσό), όπως η σύμβαση προέβλεπε. Ανεξάρτητα αν δεν έγινε η Γεώτρηση. Σας ερωτώ, ο λογαριασμός που πρέπει να σταλθεί τώρα ?

Βρέθηκε ένας άνθρωπος, ( ο κ. Δημήτρης Δαμάσκος) , μας άνοιξε τα μάτια και κοιτάμε να τον εξαντλήσουμε οικονομικά εντελώς ?
Με Τιμή Κυριάκος Γκίκας

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχόλιο του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το εν λόγω άρθρο δημοσιεύθηκε στο ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ στις 14/1 και την ίδια ημέρα υπήρξε σχόλιο του Δημήτρη Δαμάσκου το οποίο και κάνει γνωστά νέα στοιχεία, και που παραθέτουμε:

Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ Jan 14, 2012 05:09 AM
κ. Σουφλή,
Κατ αρχάς πρέπει να σας ευχαριστώ για τα σχόλια και την προβολή τού θέματος. Πρέπει όμως να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας για κάποια στοιχεία που δεν είναι γνωστά. 1/ Υπέγραψα την σύμβαση με την ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ γιά ''μικρής κλίμακας'' γεώτρηση στην συν-ιδιοκτησία κληρονομων Γκίκα στο νότιο πρανές του ΧΥΤΑ έχοντας σχ. σδειοδότηση που με αδικαιολόγητα πολλές ''δυσκολίες'' από πλευράς ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ (Κουρής)κατάφεραν να πάρουν οι με πολύ κόπο οι Δήμητρα Γκίκα, Σ. Δρακοπούλου, Μ.Λιονάκης κ.α . έχοντας τεχνική υποστήριξη από τον πολιτικό μηχαν. Κ.Μπέκα και νομική από τον Ν.Μπούρπμπος.

Η άποψή μου ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για τις δυσκολίες που αρχικά προέβαλλε η, κατά τα άλλα ‘’αγωνιζόμενη και αντίθετη με τον ΧΥΤΑ’’ Νομαρχία – Κουρής και να μηνυθούν οι υπεύθυνοι ''άνωθεν εντολοδέκτες'' υπάλληλοι. Αυτό όμως δεν έγινε διότι, για ακόμα μία φορά , δεν επικράτησε η άποψη μου. 2/ Η σύμβαση για την γεώτρηση με την ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είναι για 4.500 euro. (+ ΦΠΑ). 3/ Η προκαταβολή ήταν 1.500 euro και τα πλήρωσαν οι εξής α/ η κα. Σ. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 800 euro, β/ ο κ. Σ. Μαστοράκος 400 euro γ/ συμπλήρωσα εγώ μόνο τα υπόλοιπα 300 euro. Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά,
Με εκτίμηση, Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ
Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/17/2012 08:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Μαραθώνα και τη δημοτική αρχή."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες