ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών για τη λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας .

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών μετά και την δεύτερη πρόσκληση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από το υπουργείο Εσωτερικών πριν από έξι ημέρες.

Ήδη όμως, μετά την πρώτη πρόσκληση που είχε γίνει τον Οκτώβριο ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Ιωαννιτών είχε...

κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και σήμερα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του Κέντρου Φιλοξενίας.Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως ο δήμος Ιωαννιτών είναι καθ’ όλα έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο και για το λόγο αυτό την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το σημαντικότερο πάντως στην ιστορία αυτή έχει να κάνει με το γεγονός πως ο δήμος Ιωαννιτών δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη δυνατότητα που του δόθηκε μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και αξιοποίησε τα κονδύλια για την υλοποίηση του Κέντρου Φιλοξενίας.Σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη που στις 20 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει σε αυτό με τη δημιουργία και πιλοτική λειτουργία ενός ξενώνα φιλοξενίας υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους μέσω του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής».

Η δημιουργία του ξενώνα στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των ειδών βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους, στην ενδυνάμωση των γυναικών – θυμάτων βίας, κάτι το οποίο αποτελεί υψίστης σημασίας διάσταση για να μπορέσουν τα θύματα να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους και εν συνεχεία να ενδυναμωθούν μέσω της παροχής μιας σειράς επιλογών, καθώς και στη δημιουργία ασφαλών χώρων διαμονής των γυναικών, κάτι το οποίο συχνά αποτελεί σημαντική παράμετρο προκειμένου οι γυναίκες να αναζητήσουν βοήθεια.Το τελευταίο αποτελεί από την πλευρά του δήμου Ιωαννιτών και απόδειξη του σεβασμού της ιδιωτικότητας των γυναικών, ενώ παράλληλα ο ξενώνας στοχεύει στο να υπάρξει μία ολοκληρωμένη ανταπόκριση της τοπικής κοινότητας με την ενεργό εμπλοκή του συνόλου των φορέων και των υπηρεσιών της περιοχής.

Ο ξενώνας φιλοξενίας στα Γιάννινα αναμένεται να είναι πλήρους και μικρής διάρκειας διαμονής για τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, ενώ ο δήμος αναλαμβάνει τη λειτουργία του ξενώνα για μία τριετία τουλάχιστον και με καταληκτική ημερομηνία συγχρηματοδότησης την 31 Δεκεμβρίου 2015, καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας, κυρίως ενδοοικογενειακής βίας και trafficking και των παιδιών τους.

Αυξάνονται οι υποδομές
Εξάλλου χθες, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία δομών στήριξης γυναικών θυμάτων βίας με Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Φιλοξενίας μεταξύ αυτών και ο Ξενώνας στα Γιάννινα θα στελεχωθούν όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, με ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα παρέχει ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις γυναίκες θύματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας.

Η νέα πρόσκληση για δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας αφορά επτά δήμους, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν σε άλλους 14 που ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο έχουν την ίδια δυνατότητα, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Ιωαννιτών. Τέλος, η πρόσκληση του υπουργού Εσωτερικών περιλαμβάνει και περίπου 300.000 ευρώ ανά δήμο για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου για τις γυναίκες θύματα βίας με τριετή διάρκεια σε 27 δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και οι δήμοι Αρταίων και Πρέβεζας.

anex.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/27/2012 08:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών για τη λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες