ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Πως χάθηκε μιά ζωή στα δίχτυα των τοκογλύφων.

Η αυτοκτονία του επιχειρηματία Λεωνίδα Μαργιόλη αποτέλεσε το κομβικό γεγονός στην αστυνομική έρευνα, που οδήγησε στην εξάρθρωση της «Λευκής Καμόρα» της Θεσσαλονίκης

Πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα. Ο κόσμος άρχισε να πηδάει από τα μπαλκόνια» ήταν η αγωνιώδης φράση υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ασφάλειας σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις ....

28 Ιουνίου του 2011, λίγες ώρες μετά το απονενοημένο διάβημα του 44χρονου, πατέρα δύο παιδιών, που βούτηξε στο κενό από τον 4ο όροφο οικοδομής στην οδό Μητροπόλεως 61, στο κέντρο της πόλης.

Το γεγονός προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που γνώριζε τον ιδιοκτήτη δύο εκ των πιο δημοφιλών εστιατορίων της πόλης («7 Θάλασσες» και «Κρεοπωλείο»).

Ανθρωποι που είχαν κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις μαζί του, συγκλονισμένοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και τη φερεγγυότητα του Λεωνίδα Μαργιόλη.

Ο 44χρονος είχε ξεκινήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα με ένα κατάστημα δερμάτινων ειδών και επεκτάθηκε στον τομέα της εστίασης, ανοίγοντας δύο από τα πιο επιτυχημένα, πολυσυζητημένα γκουρμέ εστιατόρια, όπου σύχναζαν μεταξύ άλλων η οικονομική και η πολιτική ελίτ της χώρας κατά τις επισκέψεις τους στη Θεσσαλονίκη.


Ανθρωποι που είχαν κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις μαζί του, συγκλονισμένοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και τη φερεγγυότητα του Λεωνίδα Μαργιόλη. Στη φωτογραφία ο Μαργιόλης με την Αντζελα Ευριπίδου και τη Δήμητρα Αιγινίτη.O Μάρκος Καραμπέρης απειλούσε, έβριζε και εκβίαζε τον Μαργιόλη, απαιτώντας την πληρωμή των τοκογλυφικών δόσεων.

Κοινό μυστικό
Οι πληροφορίες οργίαζαν για την αιτία της αυτοκτονίας και ήταν κοινό μυστικό πως είχε να κάνει με τις αφόρητες πιέσεις των τοκογλύφων.

Η Ασφάλεια δεν επιβεβαίωνε τίποτα και δούλευε μεθοδικά και μυστικά, ξετυλίγοντας το κουβάρι, την ώρα που οι αρχηγοί των εγκληματικών οργανώσεων άρχιζαν να ανησυχούν.

Ο «μεγάλος αρχηγός» των μαφιόζικων κυκλωμάτων της Θεσσαλονίκης, Μάρκος Καραμπέρης, θορυβήμένος από την αυτοκτονία του Λεωνίδα Μαργιόλη ένιωθε πως έσφιγγε ο κλοιός γύρω του.

Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει μια εντυπωσιακή μεταστροφή στη συμπεριφορά του μετά το τραγικό γεγονός, με στημένες συνομιλίες στις οποίες φαίνεται απαρηγόρητος για τον χαμό του «αδελφού», αυτού που μέχρι και λίγες μέρες πριν απειλούσε, έβριζε και εκβίαζε, απαιτώντας την πληρωμή των τοκογλυφικών δόσεων.

Απαρηγόρητος
Στις 30 Ιουνίου, δύο μέρες μετά την αυτοκτονία, ο Καραμπέρης μιλά με κάποιον Λάκη, με ύφος... απαρηγόρητο και προσπαθεί να θολώσει τα νερά, λέγοντας πως ο Λεωνίδας Μαργιόλης χρωστούσε στις... τράπεζες, «ξεχνώντας» τα τοκογλυφικά χρέη σε αυτόν που υπολογίζονταν σε πάνω από 500.000 ευρώ.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Ρε συ αυτοκτόνησε, αυτοκτόνησε ο φίλος μου και είμαι πολύ στενοχωρημένος.

Εχω την κηδεία σήμερα, είμαι φαρμακωμένος. Από χθες δεν μπορώ να κοιμηθώ να πούμε. Χάλια είμαι.

ΛΑΚΗΣ: Γιατί αδερφέ;

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Ε, είχε χρέη.

ΛΑΚΗΣ: Το θυμάμαι, εκείνο το παιδάκι. Το θυμάμαι.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Είχε χρέη 2.000.000 ευρώ. Πολύ καλό παιδί, ούτε λαμόγιο ούτε...

Πολύ σοβαρό.

ΛΑΚΗΣ: Ναι, το θυμάμαι. Ναι, το θυμάμαι πολύ καλά.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Εντάξει, ανοίχτηκε και είχε 2.000.000. Τα μαγαζιά αν τα πουλούσε θα έπαιρνε ενάμισι, αλλά και για 500.000 και για 1.000.000 και για 2.000.000 και για... πες ότι χρωστάω εγώ σήμερα 10.000.000, θα πάω να αυτοκτονήσω ρε Λάκη;

ΛΑΚΗΣ: Σε ποιον χρωστούσε αυτός;

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Στην τράπεζα ρε.

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Πάνω από το μνήμα έκλαιγαν τα λεφτά τους

Την 1η Ιουλίου, μόλις τρεις μέρες μετά το τραγικό γεγονός, μιλούν στο τηλέφωνο ο «εγκέφαλος» της μιας από τις συμμορίες, Δημήτρης Λαμπάκης, με τον Κώστα Μελέτη για την αυτοκτονία του Μαργιόλη. Αφού μοιράζονται υποκριτικά τη στενοχώρια τους, κάνουν αναφορά σε χρέη του αυτόχειρα, ύψους 100.000 ευρώ στον Μελέτη και 500.000 ευρώ στον Μάρκο Καραμπέρη.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Πάει ο Λεωνίδας ρε μαλ...α ρε συ.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ασε, κομμάτια έχω γίνει, άστο, πολύ στεναχωρέθηκα. Χάλια, άστο, γ...σέ το.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Πωω, πήγα στην κηδεία και εγώ, χθες το...

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Και καλό παιδί, εγώ δεν μπορώ, έχω σπασμένο πόδι, δεν μπορώ να περπατήσω, έπεσα.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Πήγα, εμένα, έμαθες... εκατό με κάρφωσε.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ω, σε κάρφωσε εκατό; Ωχ...

Μ.: Ναι, είχα τέσσερις επιταγές εικοσιπεντάρες τώρα.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Οχι ρε Κώστα.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Και δεν πρόλαβα να πάρω και τίποτα να κερδίσω, να ξέρεις Λαμπάκη μου.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Τώρα οι άλλοι όμως δεν πρέπει να το αναλάβουν αυτό;

ΜΕΛΕΤΗΣ: Τι να αναλάβουν ρε Λαμπάκη, τι να αναλάβουν, τον Βουζαράκη που 'χει στην κάβα διακόσια;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Α, κατάλαβα.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Τον Ανδρέα κι αυτόνα.

Λ.: 2,5 εκατομμύρια ευρώ έμαθα.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Δηλαδή τι να πρωτοαναλάβουμε και τι να πρωτοδώσουμε.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Γ...σέ τα.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Είναι και ο Μάρκος (Καραμπέρης) στη μέση και τον Μάρκο τον έχει καρφωμένο.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Κι αυτόν; Αυτός λέει ότι δεν έχει τίποτα. Ψέματα λέει;

ΜΕΛΕΤΗΣ: Δεν ξέρω άμα... εγώ ήξερα παλιά, τώρα απ' ό,τι μίλησα με τον Λεωνίδα μου είπε...

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Αυτός το παίζει, αυτός το παίζει ότι δεν... αυτός το παίζει ότι δεν έχει χρέος (ο Καραμπέρης).

ΜΕΛΕΤΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι ο Μάρκος ένα πεντακοσάρικο το έχει, σίγουρα.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Τόσα πολλά;

ΜΕΛΕΤΗΣ: Κανένα πεντακοσάρι.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Για να λες εσύ κάτι ξέρεις...

Σε μια προσπάθεια να συσκοτίσουν την έρευνα, γνωρίζοντας ότι τα τηλέφωνά τους μπορεί να παρακολουθούνται, οι δύο τοκογλύφοι αρχίζουν να κουβεντιάζουν διάφορες εκδοχές για το τι μπορεί να οδήγησε τον Λεωνίδα Μαργιόλη στο απονενοημένο διάβημα. Ο Λαμπάκης πιθανολογεί πως έπαιρνε λεφτά από την επιχείρηση και το έμαθαν οι συνεταίροι του και ο Μελέτης συμπληρώνει πως έχει μάθει για «μια γκόμενα, ένα μοντέλο, που πρέπει να τον έφαγε πολλά λεφτά».

Αλλη εκδοχή που μπαίνει στο τραπέζι είναι πως έπεσε έξω οικονομικά από το «άνοιγμά» του στο Κολωνάκι και μια τρίτη ενοχοποιεί τον γαμπρό του, που έκανε μαγαζί στο όνομα του Λεωνίδα και έπεσε έξω. Μάλιστα ο Μελέτης αναφέρει πως τη μέρα της αυτοκτονίας επρόκειτο να τον επισκεφθεί στο μαγαζί του «για να μιλήσουμε». Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο ίσως απέτρεπε το μοιραίο.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Ενας μαλ...ς με κράτησε εδώ πέρα το πρωί και...

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Καλύτερα Κώστα, γιατί θα έβρισκες μπελά. Κανέναν μπελά θα έβρισκες.

ΜΕΛΕΤΗΣ: Μπορεί να μην... μπορεί να μην τον άφηνα ρε συ να πηδήξει. Θα μιλούσαμε ρε συ. Θα τον έλεγα έλα εδώ βρε μ...κα, μιλάγαμε εμείς, μ' έλεγε το πρόβλημά του, τι πρόβλημα έχεις; Ποιοι σε ζορίσανε; Γιατί σ' αυτό μπορούσα να τον βοηθήσω, κατάλαβες;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Κατάλαβα ρε γαμώτο.

Για τις επιταγές
Το τηλεφώνημα 20 μέρες πριν απο το μοιραίο

Στις 8 Ιουνίου του 2011, ακριβώς 20 μέρες πριν από την αυτοκτονία, ο Μαργιόλης δέχεται τηλεφώνημα από τον Καραμπέρη.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Λοιπόν, έχω μια επιταγή στα χέρια μου 16.500.

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Ναι.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ:: Ακούς ρε μ...α ή όχι;

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Σ' ακούω.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Εχεις χαζέψει ρε μ...α;

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Ε, ναι.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Εχω πληρώσει όλες τις άλλες, πρέπει να μου φέρεις την 57.880.

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Εντάξει.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Που ήτανε για? πότε ήταν αυτή 10/6. Ανοιχτή ημερομηνία.

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Οχι, όχι αυτή που λες.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Αυτή είναι 8/6, 16.500 την έχω στα χέρια μου, κλείνει ο κύκλος αυτός, επέστρεψα τις άλλες, θέλω πίσω την 57.880.

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Πολύ ευχαρίστως.

ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ: Ε, μη βιάζεσαι. Και τις άλλες 3 που με έδωσες 44, 46 και 48, έχεις μια δική μου επιταγή 138.

ΜΑΡΓΙΟΛΗΣ: Ναι.

Eψαχνε διάδοχο
Δύο μέρες μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία Λεωνίδα Μαργιόλη ο εγκέφαλος του εγκληματικού κυκλώματος, Μάρκος Καραμπέρης, «νοιάζεται» για την τύχη των καταστημάτων του Μαργιόλη για προφανείς λόγους. Τηλεφωνεί στον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων και παράγοντα της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ, Ηλία Βιολίδη, για να του προτείνει να αναλά?βει εκείνος τα μαγαζιά του Μαργιόλη, αφού πρώτα βρεθεί μια φόρμουλα για την πτώχευση και την απαλλαγή τους από τα χρέη.

Θα πάρω λεξοτανίλ
Σε «στημένες» συνομιλίες ο Καραμπέρης προσπαθεί να πείσει ότι είναι συντετριμμένος για τον χαμό του Μαργιόλη:

«Θα πιω, θα πιω ένα Λεξοτανίλ τώρα, για δεν γίνεται άμα δεν πιω, θα πεθάνω», λέει σε κάποιον Λάκη.

«Ωχ, πάρε και κάνα ηρεμιστικό κιόλας, χρειάζεται τέτοια», του απαντάει αυτός.

«Γι' αυτό, Λάκη, η ζωή θέλει φιλοσόφηση».

ethnos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/22/2012 05:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Πως χάθηκε μιά ζωή στα δίχτυα των τοκογλύφων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες