ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Σερφάρισμα στο Ιντερνετ χωρίς ηλεκτρονικό φακέλωμα .

Η Ευρώπη επεξεργάζεται έναν σαρωτικό νέο νόμο που θα αναγκάσει εταιρείες του Ιντερνετ, όπως οι Amazon.com και facebook, να παίρνουν τη ρητή συγκατάθεση των καταναλωτών για να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα τους, να διαγράφουν αυτά τα δεδομένα για πάντα όταν το ζητάει ο καταναλωτής και να πληρώνουν πρόστιμα αν δεν συμμορφώνονται.

Η κανονιστική νομοθεσία για....
την προστασία των δεδομένων που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να...
παρουσιαστεί σήμερα από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής και επίτροπο
Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ. Θα έχει σημαντικές συνέπειες για όλες τις εταιρείες του Ιντερνετ που διακινούν προσωπικά δεδομένα, είτε πρόκειται για φωτογραφίες τις οποίες δημοσιοποιούν πρόσωπα στα κοινωνικά δίκτυα είτε για πληροφορίες για το τι αγοράζουν σε ιστότοπους λιανικών πωλήσεων.

Ο νόμος θα υποχρεώσει τους ιστότοπους να λένε στους καταναλωτές γιατί συγκεντρώνουν τα δεδομένα τους και να τα διατηρούν μόνο όσο είναι απαραίτητο. Αν κλαπούν δεδομένα, οι ιστότοποι πρέπει να ενημερώνουν τις κανονιστικές Αρχές μέσα σε 24 ώρες. Ο νόμος προσφέρει επίσης στους καταναλωτές το δικαίωμα να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από μια υπηρεσία σε μια άλλη – για παράδειγμα, να απενεργοποιούν έναν λογαριασμό στο facebook και να μεταφέρουν τις φωτογραφίες και τις καταχωρίσεις τους στο Google Plus.

Ο προτεινόμενος νόμος θίγει ορισμένα από τα πιο μπερδεμένα ζητήματα της ψηφιακής ζωής και του ψηφιακού εμπορίου: σε ποιον ανήκουν τα προσωπικά δεδομένα, τι συμβαίνει μ’ αυτά όταν δημοσιοποιούνται ονλάιν και ποια είναι η πρέπουσα ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της ιδιωτικότητας και τη χρησιμοποίηση αυτών των δεδομένων για την παραγωγή εμπορικών ή πολιτικών διαφημίσεων που στοχεύουν σε απλούς ανθρώπους;

«Οι εταιρείες πρέπει να έχουν διαφάνεια στις ενέργειές τους, να είναι σαφείς για το ποια δεδομένα χρησιμοποιούν και για ποιο λόγο», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ. «Είμαι απολύτως πεπεισμένη πως ο νέος νόμος είναι απαραίτητος ώστε να έχουμε, από τη μια πλευρά, καλύτερη προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών μας και, από την άλλη, μεγαλύτερη ευελιξία για τις εταιρείες ώστε να επιχειρούν στην ήπειρό μας».

Η Ρέντινγκ θα καταθέσει σήμερα στις Βρυξέλλες την προτεινόμενη νομοθεσία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει την πρόταση τους ερχόμενους μήνες και ο νόμος, αν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ το 2014. «Οταν ένας πολίτης ζητάει πίσω τα δεδομένα του που έχουν συσσωρευτεί σ’ έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, τα δεδομένα αυτά πρέπει να του επιστρέφονται», λέει η επίτροπος. Επικριτές, πάντως, του νέου νόμου προειδοποιούν πως αυτό δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

tanea.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com 
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/30/2012 09:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σερφάρισμα στο Ιντερνετ χωρίς ηλεκτρονικό φακέλωμα ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες