ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα .

Το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και το Ρυθμιστικό Σχέδιο αποτέλεσαν τα βασικά αντικείμενα των συζητήσεων και συσκέψεων, που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τη Γενική Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Σηφουνάκη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, για...

όλες τις αδειοδοτήσεις και τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στην παραλίμνιο (περιοχή Βογιάννου- Αύλακα) με στόχο να έχει πλήρη εικόνα το Υπουργείο για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί.Το ίδιο θα επαναλάβει και στα Γιάννινα, εντός των επομένων ημερών.Παράλληλα ζήτησε από το Υπουργείο να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος Λίμνης, επισπεύδοντας και ολοκληρώνοντας τη δημόσια διαβούλευση.

Κατέστησε δε σαφές ότι αυτό που προέχει στο Προεδρικό Διάταγμα δεν είναι η ενσωμάτωση νόμων και άλλων διαταγμάτων, καθότι αυτά παραμένουν σε ισχύ, αλλά η δημιουργία ενός ξεκάθαρου πλαισίου για την παραλίμνια ζώνη.Ο κ. Φίλιος ζήτησε επίσης την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Ρυθμιστικού, σημειώνοντας ότι κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος του Λεκανοπεδίου και επανέλαβε την πρόταση για ορισμό διοίκησης στον Οργανισμό Ρυθμιστικού, προκειμένου κι αυτή να συμβάλλει στην ολοκλήρωση της διαβούλευσης και τη θεσμοθέτησή του.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος εκδόθηκε τέλος το έγγραφο με το οποίο ο Δήμος μπορεί πλέον να παραστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα συζητηθεί το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων.
-Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον ΕΟΤ όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής με δύο βασικά αντικείμενα. Την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής στο Πέραμα και την ανάπλαση του παραδοσιακού κέντρου Περάματος, έργο για το οποίο έχει αποσταλεί η πρόταση του Δήμου και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΟΤ για την υποβολή του στο ΕΣΠΑ.

Για το πρώτο έργο έγινε συνάντηση και με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών, όπου συμφωνήθηκε ο τρόπος υποβολής της πρότασης, δεδομένου ότι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου μέρους της έκτασης είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.Με την διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών έγινε συζήτηση και για τα Κληροδοτήματα του Δήμου και για τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος Κώδικας και το θεσμικό πλαίσιο η εκπόνηση του οποίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ από τον Δήμαρχο ζητήθηκε η εκπροσώπηση της Ηπείρου στις Διοικήσεις όλων των Κληροδοτημάτων Ηπειρωτών ευεργετών που βρίσκονται στην Αθήνα.

-Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, όπου ζήτησε την παράταση παραχώρησης της έκτασης στα Λιθαρίτσια. Το πάρκο είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Ιωαννιτών για μία 25ετία, η οποία έληξε το 2011. Η παράταση παραχώρησης, για την οποία υπήρξε δέσμευση ότι θα γίνει άμεσα, είναι απαραίτητη ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το έργο ανάπλασης που είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
-Παρέμβαση έγινε και στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να επισπευστεί η συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της μελέτης για την αποκατάσταση της Όασης.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σειρά συναντήσεων για θέματα που εκκρεμούν είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των άλλων ο κ. Φίλιος ζήτησε την επίσπευση εγκρίσεων που απαιτούνται για έργα της ΔΕΥΑΙ που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης την επίλυση του προβλήματος που έχει διαπιστωθεί με τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι εξακολουθούν να μην αποδίδουν στο Δήμο τα ανταποδοτικά τέλη.Υπέβαλλε την πρότασή του για παραχώρηση- μίσθωση δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε ακτήμονες, ενώ ζητήθηκε και ρύθμιση που θα επιτρέπει την αξιοποίηση δημοτικών και κοινοτικών κτιρίων που παραμένουν κλειστά. -Ο κ. Φίλιος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, το οποίο μαζί με το Δήμο Ιωαννιτών έχουν στην ιδιοκτησία τους δύο ακίνητα στην πλατεία Ομονοίας.

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε αποφασίστηκε η αντικατάσταση των διαχειριστών, καθώς είχαν διαπιστωθεί προβλήματα στη συνεργασία. Με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου συνομολογήθηκε η πρόθεση να προχωρήσουν εργασίας αποκατάστασης των δύο κτιρίων τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες φθορές ώστε να αυξηθεί η εμπορική τους αξία.

-Ο κ. Φίλιος μετείχε στην εκδήλωση που έγινε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι κωπηλάτες και ο πολυνίκης Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Στο περιθώριο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, με τον οποίο συζήτησε διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς του.

-Τέλος σήμερα το απόγευμα ο Δήμαρχος θα παραστεί σε συνάντηση Ηπειρωτών Λογοτεχνών, όπου θα συζητηθεί και η πρόταση για την οργάνωση συμποσίου με αντικείμενο την ιστορία της Ηπείρου μέσω της λογοτεχνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

epirusgate.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/21/2012 08:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Συναντήσεις του Δημάρχου στην Αθήνα ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες