ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Οι πωλήσεις των «πλαστών» φυτοφαρμάκων αυξάνονται στην ΕΕ

Τα παραποιημένα φυτοφάρμακα, που αντιπροσωπεύουν έως και το 25% των προμηθειών σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, απειλούν τους αγρότες, τη γη και την παραγωγή, προειδοποιεί Europol. (υπηρεσία επιβολής νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

Οι πωλήσεις των «πλαστών» φυτοφαρμάκων υπολογίζονται σε ...

δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και αυξάνονται παγκοσμίως.

Οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες είναι «τόσο καλά δομημένες και τόσο επαγγελματικές» που οι χονδρέμποροι δεν γνωρίζουν ότι αγοράζουν «πλαστά» προϊόντα, δήλωσε χθες (16 Ιανουαρίου) ο Søren Pederse, εκπρόσωπος της Europol.

Οι περιβαλλοντικές και οι επιβολής νόμου αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν πρόσφατα παρόμοιες ενημερώσεις σχετικά με την ευρεία διάθεση σε ορισμένα κράτη μη ελεγμένων φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, λέγοντας ότι τα ψεύτικα προϊόντα αποτελούν δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία.

Πολλά «πλαστά» φυτοφάρμακα που έχουν πωληθεί σε χώρες της ΕΕ φαίνεται να παραβιάζουν τα πρότυπα ασφαλείας και μπορεί να περιέχουν απαγορευμένες χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και την παραγωγή των ορμονών.

Τα παράνομα φυτοφάρμακα "απειλούν την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών και αποτελούν κίνδυνο για το φυσικό περιβάλλον", αναφέρει σε ανακοίνωση η Europol. Ειπώθηκε ότι τα ψεύτικα προϊόντα υπολογίζονται πως αντιστοιχούν έως και στο ένα τέταρτο των πωλήσεων φυτοφαρμάκων σε ορισμένα κράτη, χωρίς να διευκρινίζεται ποια εννοούνται.

Ωστόσο, ορισμένοι γεωργοί μπορεί να χρησιμοποιούν εν γνώσει «πλαστά» επειδή είναι λιγότερο ακριβά και πιο ισχυρά, δήλωσε ο Hans Muilerman από το γραφείο Βρυξελλών του Δικτύου Δράσης φυτοφαρμάκων, μιας παγκόσμιας οργάνωσης που κάνει εκστρατείες κατά των επιβλαβών ζιζανίων και εντόμων.

«Η επιβολή είναι απίστευτα αδύναμη σε μερικές χώρες και σε κάποιες άλλες ανύπαρκτη», είπε από την Ε.Ε., «και οι αγρότες συνεχίζουν να τα αγοράζουν»

Στη δεκαετία του 1980, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα ανέλαβε συντονισμένα μέτρα για την απαγόρευση φυτοφαρμάκων, όπως το DDT, που φάνηκε να είναι τοξικά στους ανθρώπους, τα ζώα και τη γη. Ακολούθησαν άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού του 2008 της ΕΕ για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Πιθανή πηγή του παράνομου εμπορίου

Η Europol δεν παρέχει λεπτομέρειες για συγκεκριμένες περιπτώσεις ή έρευνες, αλλά η Κίνα πιστεύεται ότι είναι μια εξαιρετική πηγή της παραγωγής παράνομων φυτοφαρμάκων. Η Ρωσία αναφέρεται ως πηγή μεταφόρτωσης, αν και η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Μόσχα, λέει ότι η Ρωσία είναι, επίσης, ένα θύμα, αφού μερικές από τις προμήθειες αυτές που πωλήθηκαν εκεί προέρχονται από δυτικούς ευρωπαϊκούς λιμένες.

Η ένωση ανέφερε ότι οι παράνομοι προμηθευτές χρησιμοποιούν τις συσκευασίες και τα εμπορικά σήματα από γεωργικές επιχειρήσεις και εταιρείες χημικών προϊόντων που περιλαμβάνουν Syngenta, BASF, DuPont και Dow για να καλύψουν τις πωλήσεις των ψεύτικων γεωργικών προϊόντων.

Ο Ulrich Vollmer, πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Μόσχας, ανέφερε σε δήλωση του Νοεμβρίου ότι το παράνομο εμπόριο φυτοφαρμάκων «θα μπορούσε να συγκριθεί με την αγορά ναρκωτικών ουσιών. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο πραγματικός όγκος του στη Ρωσία, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν την παράνομη αγορά από 15% έως 30% του συνόλου των εργασιών της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων»

H αστυνομία σε Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία έχουν εξαντλήσει τις στοχευμένες επιχειρήσεις κατά πωλητών των ψεύτικων φυτοφαρμάκων. Οι αρχές στο Πακιστάν, το Βιετνάμ και τις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα οδηγήθηκαν σε επιχειρήσεις κατά του εμπορίου ψεύτικων φυτοφαρμάκων.

euractiv.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/22/2012 09:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Οι πωλήσεις των «πλαστών» φυτοφαρμάκων αυξάνονται στην ΕΕ"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες