ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Υγεία-Διατροφή-Βελονισμός.

Του Ευάγγελου Μουστακάκη.
Μια ισορροπημένη διατροφή περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία, στις κατάλληλες ποσότητες, και επιτυγχάνεται καταναλώνοντας μια ποικιλία τροφίμων.

Η υπερβολή, είτε στην λήψη συνολικά τροφής, είτε στην λήψη κάποιων από τα θρεπτικά συστατικά οδηγεί σε διαταραχές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία. Ένα από τα σύγχρονα νοσήματα του 21ου αιώνα...

είναι η παχυσαρκία, της οποίας η συχνότητα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία και έχει λάβει στις μέρες μας διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας.The European Food Health Council ονόμασε ήδη από το 1998 την παχυσαρκία ως τη νόσο του 21° αιώνα.

Είναι μια παραγνωρισμένη, καλπάζουσα, χρονιά, υποτροπιάζουσα και νευροβιολογική νόσος. Είναι ανθεκτική στην παρούσα φαρμακολογική θεραπεία. Ακόμα και σε αναπτυσσόμενες χώρες οπού ο υποσιτισμός θεωρείται παραδοσιακά ενδηνικος εμφανίζετε το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία στιγματίζει το άτομο – αλλά η πραγματική κίνδυνοι του υπερβάλλοντος βάρους και της παχυσαρκίας υποτιμούνται ή αγνοούνται ακόμα και σήμερα.

Ως πρόβλημα υγείας η παχυσαρκία, φαίνεται ότι αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για μία πλειάδα νοσημάτων όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, χρόνιες παθήσεις κλπ. Ένας μεγάλος αριθμός ενηλίκων, αλλά και παιδιών, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο νοσηρότητας και θνησιμότητας επειδή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

 Πολλές έρευνες απέδειξαν ότι χωρίς την έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία της παχυσαρκίας, σχεδόν όλα τα υπέρβαρα παιδιά και έφηβοι θα γίνουν παχύσαρκοι και στην ενήλικη ζωή τους. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που καθιστά αναγκαία την επιστημονική κατάρτιση των επαγγελματιών διατροφολόγων που ασχολούνται με τα προβλήματα της διατροφής.

Οι δυτικού τύπου δίαιτες αναμφισβήτητα είναι αποτελεσματικές. Λειτουργούν με μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του παχύσαρκου ασθενή και έχουν αποτέλεσμα όσο διάστημα ο ασθενής βρίσκεται υπό αγωγή. Αδυνατούν όμως να θεραπεύσουν τις ψυχολογικές αιτίες της παχυσαρκίας. Δυστυχώς μετά το τέλος της δίαιτας-θεραπείας ένα μεγάλο ποσοστό όχι μόνο υποτροπιάζει, άλλα αυξάνει και το βάρος του.

Η επανάκτηση του βάρους θεωρείται ιδιαίτερα επιβλαβές, όχι μονοί για τη σωματική υγειά άλλα επιφέρει ιδιαίτερες ψυχολογικές συνέπειες. Η θεραπεία δεν θεραπεύει, άπλα ελέγχει την νόσο. Δεν είναι βραχυπρόθεσμη προσπάθεια που δίνει μακροχρόνια και μόνιμα αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο η κινεζική ιατρική (βελονισμός-βοτανοθεραπεία) και η ομοιοπαθητική μπορούν να δώσουν ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Δίνει απαντήσεις και λύσεις σε προβλήματα αργού μεταβολισμού ,βουλιμίας όπως και στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής.

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική η παχυσαρκία δεν εξαρτάται μόνο από το συνολικό αριθμό θερμίδων άλλα και από την σωστή κατανομή της τροφής κατά την διάρκεια της ημέρας. Και η κινέζικη ιατρική αναγνωρίζει τον κληρονομικό παράγοντα ως μια από τις αίτιες της νόσου. Το βάρος μας είναι γενετικά προκαθορισμένο τουλάχιστον κατά 80%.Συνεπώς η μείωση του βάρους δεν αποφασίζεται βάση της αρχής ύψους βάρους άλλα βάση του βάρους που είχε ο οργανισμός στην περίοδο της μεγίστης ενεργειακής του κατάστασης.

Ο συνδυασμός της κινέζικης ιατρικής με την σύγχρονη επιστήμη της διαιτολογίας και ψυχολογικής υποστήριξης (διαπροσωπική ψυχοθεραπεία) εξασφαλίζει επαναρρύθμιση του μεταβολισμού με αποτέλεσμα την διατήρηση του επιθυμητού βάρους. Εγγυάται την αίσθηση της πληρότητας μετά από κάθε γεύμα. Αναδιαμορφώνει την αισθητική του σώματος. Δίνει μια αίσθηση ευφορίας σωματικής και ψυχικής.

iator.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/25/2012 05:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υγεία-Διατροφή-Βελονισμός."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες