ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Μπαράζ συναντήσεων με επίκεντρο το «ελληνικό πρόβλημα». «Η εβδομάδα της αλήθειας» για Μέρκελ - Ελλάδα - Ευρωζώνη.

Του Παναγιώτη Γκρουμούτη.
Αγωνιώδεις διαβουλεύσεις και σειρά συναντήσεων για να διασφαλιστεί το ενδεχόμενο συστημικής κρίσης από μια πιθανή κατάρρευση των συνομιλιών αναφορικά με το ελληνικό χρέος και μια συνεπακόλουθη χρεοκοπία της Ελλάδας λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες.

Πρωταγωνίστρια η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ,...


η οποία και τις προηγούμενες ημέρες είχε μια σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη της ΕΕ και ομολόγους της χωρών μελών της Ευρωζώνης και αργά το βράδυ της Κυριακής είχε μια νέα συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο κυριών βρέθηκε η Ελλάδα, οι τρόποι δράσης για να μηδενιστεί το ενδεχόμενο μιας πτώχευσης της χώρας μας που θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις στη συνοχή της Ευρωζώνης αλλά και το δημοσιονομικό σύμφωνο στην ΕΕ.

Ίδια εξάλλου θα είναι και η ατζέντα των επόμενων συναντήσεων της κυρίας Μέρκελ, μέσα στις προσεχείς ώρες και ημέρες, με κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της ΕΕ.

Στη συνάντησή της με την κυρία Λαγκάρντ η Γερμανίδα καγκελάριος άκουσε την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ να εμμένει στις διαφωνίες της αναφορικά με την ακολουθούμενη «στρατηγική» προσέγγισης του θέματος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, δηλαδή σε μια νέα χρηματοδότησή της, εάν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας και κυρίως στο «κούρεμα» του χρέους της. Ένα «κούρεμα» που οι ιθύνοντες του ΔΝΤ εκτιμούν πως πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερο του 50% και με επιτόκιο «ικανό να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Επίσης θα πρέπει το νέο δάνειο προς την Ελλάδα να είναι μεγαλύτερο των 130 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση τότε θα πρέπει ή η Ελλάδα να κάνει μεγαλύτερες περικοπές ή οι χώρες του ευρώ να αυξήσουν τους πόρους του δευτέρου πακέτου, κάτι που συναντά την απόλυτη άρνηση της Γερμανίας!

Η κυρία Λαγκάρντ φέρεται να τόνισε στην κυρία Μέρκελ πως «τα εκτός Ευρώπης μέλη του ΔΝΤ έχουν αρχίσει να δυσφορούν» και ίσως να θέσουν βέτο σε μια νέα χρηματοδότηση είτε της Ελλάδας, είτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας που ενδεχομένως θα χρειαστεί βοήθεια μελλοντικά εάν οι Ευρωπαίοι – κυρίως οι Γερμανοί – δεν «αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ενώ εντύπωση προκαλεί και η στάση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) Τόμας Μίροβ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τονίζει πως χαρακτήρισε μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι άκρως επικίνδυνη και θα μπορούσε να εκληφθεί από τους εκτός Ευρώπης επενδυτές ως «αμφισβήτηση της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης»…

Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία, άρα η κυρία Μέρκελ, καλείται αυτή την εβδομάδα να «πείσει» τους διαφωνούντες πως το σχέδιο στήριξης της Ευρώπης «βαίνει καλώς» και παράλληλα να «πείσει» τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας να δεχθούν τους όρους που θέτει για το ελληνικό «κούρεμα».

Σε πολιτικό επίπεδο αυτό θα επιχειρήσει να το πράξει και κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Ελιό Ντι Ρουπό όπως και την Πέμπτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε θα έχει συνάντηση με ανάλογο περιεχόμενο με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι, Φρανσουά Μπαρουάν, και αργότερα με όλους τους υπουργούς οικονομικών της ΕΕ, στο Eurogroup.

protothema.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/23/2012 08:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μπαράζ συναντήσεων με επίκεντρο το «ελληνικό πρόβλημα». «Η εβδομάδα της αλήθειας» για Μέρκελ - Ελλάδα - Ευρωζώνη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες