ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Από το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά" στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση".

Όπως κανένας υβριδικός σπόρος δεν μπορεί να καρπίσει, έτσι και το δέντρο της λευτεριάς δεν θα βγάλει καρπούς αν δεν μπολιαστεί με αληθινούς πατριωτικούς αγώνες και όχι υβρίδια φτιαγμένα στα εργαστήρια της "Νέας Εποχής".

Πέρασαν κοντά 68 χρόνια απο τότε που ο ελληνικός λαός έμαθε να ζεί σαν "απελεύθερος", δηλαδή σαν ένας δούλος που απελευθερώθηκε απο την...
άμεση εξουσία του αφέντη του.
Συνηθίσαμε λοιπόν σε αυτήν την ψευδαίσθηση "ελευθερίας", την οποία ωστόσο φρόντιζαν να συντηρούν όχι μόνο οι νικητές του εμφυλίου αλλά και οι ηττημένοι, βάζοντας - ο κάθε ένας απο την σκοπιά του- ως ζήτημα ζωής και θανάτου το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά", λές και έφτανε να είσαι "αντιδεξιός" για  να είσαι δημοκράτης ή  να είσαι "δεξιός"  για να χαρακτηρίζεσαι ως πατριώτης.

Πάνω σε αυτό  το ψευτοδίλημμα πάτησε  το πολιτικό τσίρκουλο  της μεταπολίτευσης, για να κτίσει κατ΄εντολή  των δύο τότε νταβατζήδων της οικουμένης   τα νέα  κομματικά  τζάκια.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε  την  φθορά αυτής  της κατασκευασμένης "καύσιμης  ύλης" και φρόντισε  να την ...εμπλουτίσει με τον κατάλληλο  made in USA  αριστερόφρονα (δήθεν) πατριωτισμό.Ήταν  τότε που  ο πικραμένος απο την  γυφτιά της δεξιάς  ελληνικός λαός κατάπιε πρόθυμα αυτήν την καραμέλα , νομίζοντας ότι  έτσι θα του αποκαλυφθεί  η αλήθεια  γύρω απο αυτό  το μεταπολεμικό  "ζήτημα  ελευθερίας και αυθυπαρξίας του ελληνικού έθνους".

Σήμερα  βιώνουμε  συνθήκες που  μοιάζουν καταπληκτικά  με την περίοδο  γέννησης αυτού του  ψευτοδιλήμματος με μία μόνη διαφορά.Ότι  περιέχονται  σε  "συσκευασία του ενός"  συμπυκνωμένες, όλες  αυτές  οι  πολιτικές και οι ρητορείες που επι 68  χρόνια κράτησαν σε κώμα  έναν ολόκληρο λαό.

Το ψευτοδίλημμα "δεξιά- αντιδεξιά", το οποίο εξ αρχής  είχε μόνο ως πρόσχημα τα ιδεολογικο - πολιτικά προτάγματα, έδωσε τη θέση του σήμερα στο τραγικό  διακύβευμα   "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική  επιβίωση".

Εκεί θέλουν  να πατήσουν  οι  εκατοντάδες  "ψευτοσωτήρες" του έθνους  που ξεπήδησαν είτε απο το πουθενά, είτε απο  τα μαγειρεία  των  πιό σιχαμένων  πλοκαμιών  της διαπλοκής  εξουσίας - κεφαλαίου , δηλαδή απο τα ΜΜΕ.
 Ο στόχος  είναι πάλι ο ίδιος.
Να μετατρέψουν  αυτό   το τραγικό διακύβευμα του έθνους μας  σε ένα ακόμη  μαγαρισμένο  ψευτοδίλημμα, το οποίο σε συνδυασμό   με την ανάδειξη των  "νέων πολιτικών δυναμεων"  θα κρατήσει για άλλα 68 χρόνια ναρκωμένο  τον ελληνικό λαό,  ώστε να μην αντιληφθεί το μέγεθος της δυστυχίας  που θα του προκαλέσει η  άνευ όρων παράδοση της χώρας  μας και η μεττροπή  της απο προτρεκτοράτο (που είναι) σε  δουλοπαροικία.

Το 1945  οι  αντικαταστάτες των  Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου  και  Ράλλη με  μία συντακτική  πράξη, κάτι δηλαδή ανάλογο με τις "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου", τις  "Κ.Υ.Α" (κοινές υπουργ. αποφάσεις),  και τις ...σκέτες  "υπουργικές αποφάσεις" που  εφάρμοσε η μονοκομματική  χούντα του Παπανδρέου και εφαρμόζει  η τρικομματική δικτατορία  του Παπαδήμιου, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν  τον  λαστιχένιο όρο  "εθνική αναξιότης"  για να οδηγήσουν  σε βέβαιη αθώωση   τους  δωσίλογους  εκείνης της εποχής , τους οποίους για τα μάτια  του  κόσμου  κάθισαν  στο  μαλακό  σκαμνί της  χειραγωγούμενης δικαιοσύνης.

Οι τότε διορισμένοι  "εθνοσωτήρες"  μεταξύ των οποίων  κατά σύμπτωση πάλι υπηρχε  το όνομα "Παπανδρέου", όρισαν  ως   "Εθνική αναξιότητα" , "την  συμπεριφορά ενός πολίτη  που στρέφεται ενάντια στην  πατρίδα του, στην  εθνική της  αξιοπρέπεια ή που  θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή".
Με αυτές λοιπόν τις  γκλυκανάλατες  ερμηνείες του δωσιλογισμού και της  εξ αυτού  τελεσθείσης  "εσχάτης προδοσίας",  οδήγησαν  τους δωσίλογους  στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" και έναν ολόκληρο λαό στην ψευδαίσθηση  του αίσιου τέλους ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, πράγμα που αύριο θα πράξουν και πάλι  οι διάδοχοί τους .

Για να καταναοήσουμε  τους σκοπούς  ή τα υποφαινόμενα  στη ρητορεία των σύγχρονων εκφραστών  του "αντιμνημονιακού μετώπου" , ακολουθήσαμε  ακριβώς την αντίθετη  πορεία  απο αυτήν που μας συνιστούσε  ο Παπανδρέου, όταν μιλούσε  για "νέο πατριωτισμό που δεν θα έχει ανάγκη απο σύμβολα και ιστορία αλλά απο μία παγκόσμια συνείδηση αλληλεγγύης και δικαίου".

Το συμπέρασμα είναι ένα  και πάρα μα πάρα πολύ απλό.

Ο δωσιλογισμός  δεν έχει μόνο μία μορφή και  ασφαλώς δεν "ελπορεύεται" μόνο απο τα εμφανή  "κέντρα εξουσίας"Δεν παράγει μόνο  δυστυχία και εθνική υποτέλεια ,αλλά με ...κατάλληλη χρήση  δημιουργεί  συνθήκες νάρκωσης  στον χειμαζόμενο απο τη δουλεία   λαό.

Δωσίλογοι δηλαδή, δεν είναι μόνο εκείνοι  που απο  θέσεις εξουσίας  κλείνουν  συμφωνίες και υπογράφουν  δάνεια   οδηγώντας την  πατρίδα τους  στην δουλεία, ούτε ακόμη  και αυτοί που  τους στηρίζουν  είτε με την συναίνεση είτε με την  "αντιπολιτευόμενη" νομιμοποίηση - ανοχή  αυτής  της  προδοτικής  συμπεριφοράς.
Δωσίλογοι είναι και όσοι  μιλούν  για  "εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα" χωρίς να  καθορίζουν  με  λεπτομέρεια  και σαφήνεια  το περιεχόμενό του  ή όσοι  παρακινούν  τον λαό να "αγανακτίσει" και χωρίς πολύ σκέψη να κάνει "ντού"  για την ανατροπή  αυτού του τυρρανικού και δωσίλογου καθεστώτος, δίχως να σκεφτεί   τα ποιοτικά χαρακτηριστικά  αυτών που θα καλύψουν  το  κενό που  δημιουργηθεί.

Απο τη μια  η δυσώδης   τυρρανική κυβέρνηση των veritable δωσιλόγων, και απο την άλλη  ένας  κουρνιαχτός    "καπεταναίων"  που  δόλια  θέτει   ως  στόχο  όχι  την χαρά  του ελεύθερου αλλά την επιβίωση  του "απελεύθερου" στο όνομα  ενός  κουτσού, κίβδηλου και απο κάθε σκοπιά   ιδιοτελούς  "Εθνικοαπελευθερωτικού" ή "ταξικού" αγώνα.

Που  είναι ωρέ κοπρίτες  ο   γνήσια εθνικοαπελευθερωτικός λόγος του Μακρυγιάννη , του Κολοκοτρώνη, του Παπαουλάκου ;
Ποιά είναι  εκείνα  τα  εθνικά  χαρακτηριστικά  του αγώνα  που  λέτε ότι θα κάνετε  υπερ του "Έθνους";
Διότι δεν μπορεί  απο τη μια να μιλάμε για   εθνική ανεξαρτησία και άλλα ωραία,  ορίζοντας  ως "έθνος"  μια   πολυπολιτισμική  "χορτόσουπα" ή  μια  αποστειρωμένη  κοινωνία   που θα αποτελείται  μόνο απο όσους θα έχουν στο αίμα  τους  το DNA  του Ησίοδου ή του  Απόλλωνα.

Άι σιχτίρ  ελλαδέμποροι  Φαρισαίοι  που  στο όνομα της πατρίδας και του λαού  αφήνετε τις κουτσουλιές σας να πέσουν  πάνω σε αυτά που μας κράτησαν ζωντανούς  για χιλιάδες χρόνια.

ΥΓ: Τα παραπάνω  αφιερώνονται εξαιρετικά  σε όλους  τους  μασκαρεμένους  "απελευθερωτές"  που  έχουν στήσει  τους  "πάγκους" τους απο το άκρο δεξιό  μέχρι το άκρο αριστερό  της "πλατείας".

Κλασσικοπερίπτωση
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 1/30/2012 07:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Από το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά" στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες