ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Να προστατεύσει το θέατρο της Δωδώνης ο Υπ. Πολιτισμού!

Διαμαρτυρίες και μάλιστα οργισμένες αρχίζουν να εκφράζονται στην Ήπειρο εναντίον του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, γιατί δεν παρεμβαίνει άμεσα για να προφυλάξει το θέατρο της Δωδώνης και γενικά την ευρύτερη αρχαία περιοχή από τα σκουπίδια!

Συγκεκριμένα σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων (σε ευθεία γραμμή και όχι μέσω δρόμου), κοντά στο Ελευθεροχώρι, έχει...
χωροθετηθεί η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι μελετητές έκριναν ως πιο κατάλληλο τον τόπο της Δωδώνης! Για να καταλήξουν στο επιστημονικό αυτό συμπέρασμα έβαλαν κριτήρια, τα οποία, φυσικά δεν τήρησαν. Ένα από αυτά ήταν ο χώρος να μη βρίσκεται κοντά σε μνημείο κ.λπ. Και το σημείο απέχει μόνο 2.300 μέτρα από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης! Οι κάτοικοι, παρόλο που ανέμεναν την αυτονόητη αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν βλέπουν καμία κίνηση! Και ας βεβηλώνεται, όπως λέει ο κ. Γιάννης Μπούκας (πρώην δήμαρχος Δωδώνης και μέλος της Επιτροπής Αγώνα εναντίον του εργοστασίου) ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Σκουπιδότοποι…
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, που ασχολήθηκε με το θέμα εκτεταμένα, επισημαίνει ότι «είναι ενδεικτικό ότι μόλις τα τελευταία χρόνια συγκεντρώθηκαν οι αρχαιότητες από την περιοχή των Ιωαννίνων και τοποθετήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Για δεκαετίες ήταν διάσπαρτες. Στο Μουσείο των Ιωαννίνων υπάρχουν τρεις κύριες αίθουσες. Οι δυο περιέχουν εκθέματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Περιοχής Δουρούτη και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η τρίτη από άλλες περιοχές. Στους δυο προαναφερόμενους χώρους κατάφεραν οι σύγχρονοι να δημιουργήσουν σκουπιδότοπους. Για χρόνια τα σκουπίδια τα έριχναν στην περιοχή Δουρούτης και προφανώς πάνω σε αρχαιότητες!».

Ο Αλ. Καχριμάνης
Είναι ακίνδυνο το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, υποστηρίζει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, «αφού οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν γι' αυτό». Ωστόσο ο κ. Καχριμάνης, χωρίς να απορρίπτει τη συγκεκριμένη θέση, διευκρινίζει ότι «πιο κατάλληλη θέση είναι η βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων».
To μέλος της Επιτροπής Αγώνα Παρασκευή Παππά (φωτορεπόρτερ), αναρωτιέται: «Τότε, γιατί δεν γίνεται εκεί το εργοστάσιο;». Ακόμη σε μικρή απόσταση εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα υπόγειων υδάτων, τα οποία είτε θα μπορούσαν να αντληθούν, είτε να καταλήγουν κάπου αντλούμενα σε άλλα σημεία.

Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού πιθανότατα το εργοστάσιο θα «στείλει» ουσίες και απόβλητα στα υπόγεια ύδατα...

Ασεβούν…
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα, (πρώην δήμαρχος Σελλών) Δημήτρης Φαρμάκης επισημαίνει ότι οι μελετητές ασεβούν σε βάρος της Δωδώνης.
«Η μελέτη, στην οποία στηρίζονται οι αρμόδιοι, έχει συνταχθεί από μια εταιρεία στην Αθήνα. Για να επιλεγεί ο χώρος, έχουν τεθεί ορισμένα κριτήρια. Με άριστα το δέκα βαθμολογείται η θέση που απέχει πιο πολύ από αρχαιολογικό χώρο στο αντίστοιχο κριτήριο. Η θέση που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων στην ευθεία από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης βαθμολογείται με δέκα, δηλαδή πιο πάνω από άλλες θέσεις που απέχουν... δεκάδες χιλιόμετρα…»!

Και μια βίλα!
Ο κ. Γιάννης Ντάσκας αποκαλύπτει (εφημερίδα "Παρασκήνιο", Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2011, σελ. 22), συνδέοντας το θέμα με την περίπτωση των σκουπιδιών (εμείς δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα στοιχεία, άρα δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε ή να απορρίψουμε τα λεγόμενα), ότι «στην περιοχή ανάμεσα στο αρχαίο θέατρο και στην τοποθεσία χωροθέτησης του εργοστασίου, μεγάλο στέλεχος του τοπικού κρατικού μηχανισμού κατασκευάζει τη δική του βίλα. Δίπλα στον δρόμο αλλά και μέσα στο δάσος. Έχει άδεια; Προφανώς, ναι. Θα μπορούσε κρατικό στέλεχος να φτιάξει τέτοια βίλα χωρίς άδεια; Έχει χρήματα; Προφανώς. Και έχει και συγγενείς...».

proinoslogos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/28/2012 08:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Να προστατεύσει το θέατρο της Δωδώνης ο Υπ. Πολιτισμού!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες