ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Πυροσβεστική Υπηρεσία -Σχέδια συρρίκνωσης και στην Ήπειρο.

Στη μέγκενη των περικοπών μπαίνει και το Πυροσβεστικό Σώμα, με τα σχέδια του Αρχηγείου να προβλέπουν καταργήσεις κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα και αναστολή λειτουργίας Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι πυροσβέστες, τα σχέδια ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η...
συρρίκνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ήπειρο με κατάργηση των κλιμακίων στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, στο Βουτσαρά, στο Θεσπρωτικό και στο Αστροχώρι Άρτας, καθώς και η αναστολή λειτουργίας της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών που εδρεύει στα Γιάννινα.

Η εξέλιξη αυτή είναι σε άμεση συνάρτηση με την προσπάθεια περιστολής δαπανών και καμία σχέση δεν έχει με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όχι μόνο δεν έχουν φτάσει από την Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου προτάσεις για καταργήσεις κλιμακίων, αλλά αντίθετα έχει ζητηθεί η δημιουργία νέων για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες ορισμένων περιοχών.

Ανάλογα σχέδια, φυσικά, υπάρχουν και για την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς η Επιτροπή προτείνει καταργήσεις δεκάδων κλιμακίων, ενώ η αναστολή λειτουργίας αφορά τουλάχιστον άλλες δύο ΕΜΑΚ στη Λάρισα και στη Λαμία.

Μεγάλη η προσφορά της ΕΜΑΚ
Οι παραπάνω προτάσεις είναι σίγουρο πως θα συναντήσουν μεγάλες αντιδράσεις και εκτιμάται πως είναι δύσκολο να γίνουν δεκτές στο σύνολό τους.
Ειδικά σε ότι αφορά την 5η ΕΜΑΚ, ήδη υπάρχει κινητικότητα στα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών στην Ήπειρο, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει αντίδραση και από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι σταδιακά ενημερώνονται για τις παραπάνω εξελίξεις.
Επιχειρήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και μάλιστα πολλά, καθώς σε καμία περίπτωση δεν έχουν μεταβληθεί οι επιχειρησιακές ανάγκες που επέβαλλαν την ίδρυση της ΕΜΑΚ στην Ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς και πλέον παρουσίας της, η 5η Ε.Μ.Α.Κ. έχει να επιδείξει την αποτελεσματική αντιμετώπιση πληθώρας συμβάντων εξαιρετικής δυσκολίας και ειδικών συνθηκών, και είναι βέβαιο ότι τυχόν αναστολή ή κατάργηση της θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό στο επιχειρησιακό έργο που καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των Υπηρεσιών της Βορειοδυτικής Ελλάδος και των Ιόνιων Νήσων.

Για την περιοχή της Ηπείρου υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι επιπρόσθετοι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την παρουσία της, όπως τα τούνελ της Εγνατία Οδού, η ραγδαία ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, η μορφολογία του εδάφους με τα πολλά ποτάμια και λίμνες, το κακό ορεινό δίκτυο και η σεισμικότητα του υπεδάφους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην τελευταία πενταετία, σύμφωνα με το δελτίο καταγραφής ειδικών συμβάντων, η 5η ΕΜΑΚ έχει επέμβει σε 19 καταδυτικά συμβάντα, 66 ορειβατικά, 99 αναζητήσεις με σκύλους, δύο χημικά συμβάντα και δύο τεχνολογικά ατυχήματα, ενώ επιλαμβάνεται σε τροχαία ατυχήματα, συμμετέχει σε μεγάλες δασικές πυρκαγιές και στηρίζει επιχειρησιακά και διοικητικά τα πεζοπόρα τμήματα της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου.
Αντιδράσεις και στους Δήμους

Κύμα αντιδράσεων είναι βέβαιο πως θα προκύψει και στους δήμους που σήμερα καλύπτονται από πυροσβεστικά κλιμάκια, όπως ο Δήμος Ζαγορίου, που ήδη έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας τη συνέχιση λειτουργίας του κλιμακίου στους Μηλιωτάδες, αλλά και τη λειτουργία ενός ακόμη στο κεντρικό Ζαγόρι.

«Μια τέτοια ενέργεια θα είναι πέρα για πέρα λανθασμένη, καθώς δε θα καλύπτεται ο μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στην Ήπειρο. Ένας μεγάλος ορεινός όγκος μένει ουσιαστικά χωρίς προστασία, αν αναλογιστεί κανείς και τη δυσκολία πρόσβασης λόγω του οδικού δικτύου», τόνισε ο δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου για να συμπληρώσει: «Αντιμετωπίζουμε οξύμωρες καταστάσεις. Η Περιφερειακή Διοίκησης πρότεινε ένα ακόμη κλιμάκιο και από την Αθήνα αποφασίζουν να καταργήσουν και αυτό που υπάρχει. Εμείς φωνάζουμε, αλλά νομίζουμε ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους».
Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν το κλείσιμο της λειτουργίας του πυροσβεστικού κλιμακίου στο Θεσπρωτικό, αλλά αντίθετα να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του σε σταθμό, εξέφρασαν οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Θεσπρωτικό.

Παράλληλα αποφασίστηκε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα το οποίο και θα σταλεί στον αρμόδιο υπουργό, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή των βουλευτών του νομού.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση με το νέο χωροταξικό σχεδιασμό του υπουργείου, δρομολογείται η κατάργηση του σταθμού ο οποίος καλύπτει σαράντα τρία χωριά. Ο κ. Γιολδάσης εξήγησε ότι ο δήμος ήδη από τον Μάιο του 2011 έχει παραχώρησε δημοτικό κτήριο στην Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού για την στέγαση του κλιμακίου, αλλά και δεσμεύτηκε να καλύψει όλες τις δαπάνες που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες προτίθεται να καταβάλει το παραπάνω μίσθωμα ο Δήμος Ζηρού.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΖΕΛΕΤΑ

ele.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/28/2012 11:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πυροσβεστική Υπηρεσία -Σχέδια συρρίκνωσης και στην Ήπειρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες