ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Πως το εμφιαλωμένο νερό μολύνει το περιβάλλον!

Είναι δυνατόν; Ναι, είναι! Το εμφιαλωμένο νερό μολύνει το περιβάλλον! Πως γίνεται αυτό; Όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, διαβάστε πως!

Το εμφιαλωμένο νερό, μολύνει το περιβάλλον, όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, με το μπουκάλι του.
Ακόμα και να ανακυκλωθεί, πάλι η διαδικασία της συγκεκριμένης ανακύκλωσης, μολύνει το περιβάλλον! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Η βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού έχει τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση άρχισε τώρα να αλλάζει λόγω της...
οικονομικής κατάστασης, αλλά και λόγω των αναρίθμητων κινημάτων διαμαρτυρίας που έχουν αναπτυχθεί εναντίον της, αφού κατά πολλές απόψεις είναι μια οικολογική και κοινωνική ανωμαλία.

Η παγκόσμια κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 60% απ’το 1999. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το εμφιαλωμένο νερό χρησιμοποιείται περίπου 200 φορές περισσότερο από το νερό βρύσης.

Οι Αμερικανοί καταναλώνουν κατά μέσω όρο 145 λίτρα εμφιαλωμένου νερού κατ΄ άτομο κάθε χρόνο. Τα πλαστικά μπουκάλια κατασκευάζονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, ένα παράγωγο του αργού πετρελαίου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτούνται πάνω από 2.7 εκατομύρια τόνοι πλαστικού για το 40% του εμφιαλωμένου νερού που διανέμεται στον κόσμο.

Πολύ απ’αυτό είναι στην πραγματικότητα νερό βρύσης στο οποίο έχουν προσθέσει μέταλλα.

Γι’αυτόν το λόγο,συνιστάται να αλλάζουμε τακτικά τον τύπο εμφιαλωμένου νερού που καταναλώνουμε, για να μην απορροφήσουμε υπερβολικές ποσότητες των ίδιων μετάλλων!

Η αύξηση στην κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού δεν εξηγείται λογικά και είναι ζημιογόνος για το περιβάλλον. Παρόλο που τις περισσότερες φορές δεν είναι καλύτερο απ’το νερό βρύσης των ανεπτυγμένων χωρών, μπορεί να κοστίσει μέχρι και 10.000 φορές περισσότερο, αν υπολογίσουμε την ενέργεια που χρειάζεται για εμφιάλωση, μεταφορά και ανακύκλωση!

Στα περίπου $2.50 το λίτρο εμφιαλωμένου νερού, τελικά κοστίζει σχεδόν όσο η βενζίνη!

Ένα μπουκάλι νερό, απ’τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια του καταναλωτή έχει μικρή διάρκεια ζωής...

Πραγματικά, το περιεχόμενό του πίνεται γρήγορα και σύντομα το μπουκάλι καταλήγει στον σκουπιδοντενεκέ, στο 88% των περιπτώσεων ή μερικές φορές στον κάδο ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση όμως μπουκαλιών συχνά σημαίνει αποτέφρωση, η οποία απελευθερώνει πολύ τοξικά αέρια στην ατμόσφαιρα!!

Το πλαστικό μπουκάλι δέν διασπάται φυσιολογικά. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί 1000 χρόνια να διασπαστεί στη φύση!

Δυστυχώς,τα μπουκάλια καταλήγουν πολλές φορές σε χωματερές, κυρίως σε υπανάπτυκτες χώρες και έτσι θάβονται ή καταλήγουν στον ωκεανό.

Τα μπουκάλια στη θάλασσα θα διασπαστούν γρηγορότερα σε μικρά κομμάτια, που θα τα καταπιούν πουλιά,ψάρια κ.α., μολύνοντας έτσι ολόκληρη την τροφική αλυσίδα!

Οπότε φανταστείτε τα μπουκάλια του εμφιαλωμένου νερού, τι μόλυνση δημιουργούν στο περιβάλλον!

Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές που μπορείτε να εξετάσετε, εάν δέν θέλετε να συμβάλλετε άλλο στην καταστροφή του περιβάλλοντος πίνοντας εμφιαλωμένο νερό.

Ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιείσετε νερό βρύσης. Χρησιμοποιείστε νερό βρύσης με φίλτρο νερού.

Έτσι και πιο οικονομικά θα σας βγει, και δεν θα μολύνετε τόσο το περιβάλλον!

coolweb.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/28/2012 03:35:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πως το εμφιαλωμένο νερό μολύνει το περιβάλλον!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες