ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Αξιοποίηση της πρώην παιδόπολης χωρίς τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις.

Ο δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την παρέμβαση του Σ. Βλέτσα.

Για οκτώ χρόνια παρέμενε στα αζήτητα η πρώην παιδόπολη «Η Αγία Ελένη» και μόνο η απόπειρα για δημιουργία «παιδικού χωριού SOS» καταγράφεται, μαζί και κατά καιρούς αιτήματα για παραχώρηση και αξιοποίηση από την αυτοδιοίκηση.Όμως, με αφορμή την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε, ώστε να πεισθεί το υπουργείο Υγείας για να...
παραχωρήσει τη χρήση των εγκαταστάσεων, προέκυψαν τοπικιστικού χαρακτήρα αντιδράσεις. Η παιδόπολη βρίσκεται διοικητικά εντός των ορίων του δήμου Ζίτσας.

Μια μέρα μετά, (προχθές), την ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών και την αυτοψία του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φ. Τσουμάνη, ότι το υπουργείο είναι θετικό να δοθεί κτίριο για δημιουργία ξενώνα αστέγων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Ζίτσας και πρώην δήμαρχος Πασσαρώνας, Σάκης Βλέτσας επιτέθηκε στο δήμαρχο Δημήτρη Ρογκότη κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει τίποτε για να αξιοποιήσει την πρώην παιδόπολη. Ο κ. Βλέτσας χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς και χθες δόθηκε απάντηση από το δήμο Ιωαννιτών με δυο βασικά στοιχεία. Να γίνει κοινή προσπάθεια αξιοποίησης των εγκαταστάσεων για όλο το νομό και να αποφευχθούν οι τοπικισμοί και οι αντιπαραθέσεις.

Η κριτική του κ. Βλέτσα

« Ο Δήμος Ιωαννιτών βρήκε τη δημοτική αρχή Ζίτσας κοιμώμενη και κατάφερε να πάρει και να αξιοποιήσει σημαντικό και αξιόλογο χώρο του Δήμου Ζίτσας. Η Παιδόπολη «Αγία Ελένη» είναι στον Άγιο Ιωάννη και ανήκει στο Δήμο Ζίτσας. Ο κ. Ρογκότης δεν πήρε τίποτα χαμπάρι», υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Βλέτσας

Επικεντρώνοντας στην κριτική προς το δήμαρχο Ζίτσας, είπε: «Δεν τα βάζουμε με τον κ. Φίλιο. Αυτός έπραξε άριστα. Καταλογίζουμε βαρύτατες ευθύνες στον κ. Ρογκότη και τους αντιδημάρχους κ. Γαρδίκο και Πάϊκα που δεν συνέχισαν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο πρώην Δήμος Πασσαρώνος. Εκεί, με την άδεια του αρμόδιου φορέα, με ομόφωνη απόφασή μας που την ψήφισε δηλαδή και ο κ. Ρογκότης είχαμε επενδύσει. Δημιουργήσαμε την αίθουσα τελετών και καθαρίσαμε τον χώρο σε συνεργασία με τα παιδικά χωριά SOS».

Παρόλα αυτά ο κ. Βλέτσας έσπευσε να διευκρινίσει: «Η σκέψη για φιλοξενία των αστέγων είναι καλή. Ας φροντίσει ακόμη και τώρα ο κ. Ρογκότης να κινηθεί έστω και μαζί με τον κ. Φίλο. Η κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζίτσας είναι μηδενική...».

Η απάντηση του δήμου Ιωαννιτών

«Η πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης να ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την παραχώρηση εγκαταστάσεων στην πρώην παιδόπολη «Αγία Ελένη» είχε ένα και μόνο στόχο. Τη δημιουργία ξενώνα για την φιλοξενία αστέγων, τη λύση δηλαδή ενός καυτού προβλήματος, με το οποίο είναι αντιμέτωπη όχι μόνο η πόλη των Ιωαννίνων αλλά ολόκληρη η κοινωνία». Αυτό τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, ως μια απάντηση σε όσα υποστήριξε ο κ. Βλέτσας και τον αφορούν.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη: «Οι εγκαταστάσεις της πρώην παιδόπολης, μπορεί γεωγραφικά να ανήκουν στο Δήμο Ζίτσας, όμως ιδιοκτησιακά ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, δηλαδή στον Ελληνικό λαό. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, όπως είναι οι σημερινές, δεν χωρούν μικροτοπικισμοί, αλλά κοινή προσπάθεια της αυτοδιοίκησης για να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Αυτό προσπαθεί και κάνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν αντιπαραθέσεις. Η διάθεσή της άλλωστε για συνεργασία με όλους τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων έχει αποτυπωθεί στην πράξη»..

Θέλοντας να δείξει ότι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων δεν αφορούν αποκλειστικά στο δήμο Ιωαννιτών, αναφέρει ότι μπορούν να αξιοποιηθούν και για την ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων και αφήνει αιχμές για την στάση της αυτοδιοίκησης στο παρελθόν: «Υποχρέωση της αυτοδιοίκησης είναι να διεκδικεί με ολοκληρωμένες προτάσεις την αξιοποίησή τους αντί να συνεχίζει να ανέχεται την εγκατάλειψη και την απαξίωσή τους. Είναι δε αυτονόητο ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού Ιωαννίνων. Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, όπως έκανε και μέχρι σήμερα με στόχο την απόδοση των εγκαταστάσεων της παιδόπολης στην τοπική κοινωνία».

neoiagones.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/29/2012 08:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Αξιοποίηση της πρώην παιδόπολης χωρίς τοπικισμούς και αντιπαραθέσεις."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες