ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Χωρίς βαρέα μέταλλα τα λαχανικά της Ηπείρου.

Ασφαλή προς κατανάλωση τα βρήκαν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ το 2011

Τουλάχιστον από βαρέα μέταλλα στα λαχανικά δεν κινδυνεύουμε. Αυτό προέκυψε από τα αποτελέσματα του επισήμου Προγράμματος Ελέγχου Βαρέων Μετάλλων σε λαχανικά σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ήπειρος. Την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων ανακοίνωσε ο....

Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας χτες, με αφορμή και κινητοποιήσεις που έκαναν αγρότες από τη Θήβα στην Αθήνα. Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κρήτης, διενήργησε μέσα στο 2011 εκτεταμένους επίσημους ελέγχους για βαρέα μέταλλα (μόλυβδο, κάδμιο, νικέλιο και χρώμιο) σε λαχανικά όπως καρότα, πατάτες και κρεμμύδια των περιοχών αυτών.

Οι εργαστηριακές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων).

Από τα αποτελέσματα των ελέγχων προέκυψε ότι «υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία όσον αφορά τον μόλυβδο και το κάδμιο όπου υπάρχουν μέγιστα επιτρεπτά όρια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Για το νικέλιο και το χρώμιο, για τα οποία δεν έχουν θεσπιστεί σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο μέγιστα όρια, υπογραμμίζεται ότι τα μέσα επίπεδα που μετρήθηκαν στις ανωτέρω περιοχές παρουσιάζουν διακυμάνσεις, χωρίς ωστόσο να θεωρείται ότι τα επίπεδα αυτά συνιστούν παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Επομένως, τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στις ανωτέρω περιοχές με τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι ασφαλή προς κατανάλωση.

Για σήμερα έχει προγραμματισθεί σύσκεψη στον ΕΦΕΤ προκειμένου να παρουσιαστούν στις αρμόδιες αρχές τα αποτελέσματα του Προγράμματος, ενώ θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων, τόσο προς την επιστημονική κοινότητα, όσο προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

proinanea.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/26/2012 04:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Χωρίς βαρέα μέταλλα τα λαχανικά της Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες