ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

ΑΡΤΑ: Πόσο ζημιά έκανε ο παγετός

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην Άρτα, προξένησαν ζημιές στην εσπεριδοπαραγωγή, η έκταση και το μέγεθος των οποίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί επακριβώς σ’ αυτή τη φάση.

Ο υδράργυρος τις βραδινές ώρες, κατά την τελευταία εβδομάδα περίπου, βρίσκεται...

σταθερά κάτω από το μηδέν ενώ σε ορισμένες περιοχές της πεδιάδας καταγράφηκαν θερμοκρασίες έως -07, ακόμα και -8 βαθμούς Κελσίου. Εκτός από το προϊόν (κυρίως πορτοκάλια και λεμόνια), είναι πιθανό να έχουν προκληθεί ζημιές και στα δέντρα σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμήσουμε το μέγεθος της ζημιάς» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Γεωργικών Συνεταιρισμών Άρτας κ. Νίκος Γκίζας ο οποίος μίλησε για ακραία καιρικά φαινόμενα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μεσολαβήσουν λίγες μέρες για να αποτιμηθεί το πραγματικό μέγεθος αυτής.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Γκίζα, εστιάζεται ιδίως στις ποικιλίες των κοινών πορτοκαλιών αλλά και στα ελάχιστα λεμόνια που έχουν απομείνει μετά την ολική καταστροφή του 2004.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια σχεδόν το σύνολο της παραγωγής βρίσκεται στα δέντρα. Όπως ανέφερε ο κ. Γκίζας, αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει τη χυμοποίηση η τοπική βιομηχανία «Άραχθος» η οποία θα απορροφήσει πολύ μεγάλο αριθμό ποσοτήτων.

Σε ότι αφορά την αντιπεγατική προστασία, όπου παρατηρήθηκαν κάποια προβλήματα, ο κ. Γκίζας ανέφερε ότι «ίσως λόγω της υπερκατανάλωσης ο υδροφόρος ορίζοντας να έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να μην μπορεί το υπάρχον νερό να καλύψει όλες τις γεωτρήσεις».

Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μία συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΑΣΑΦ, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης) με τον ΕΛΓΑ για να δουν το θέμα και στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

aetostz.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/19/2012 03:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "ΑΡΤΑ: Πόσο ζημιά έκανε ο παγετός"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες