ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Διάτρητες οι μελέτες για το ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Τώρα δικαιώνονται ο Κυριάκος Γκίκας, ο Δημήτρης Δαμάσκος, οι κάτοικοι του Σεσίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (όχι η διορισμένη του Λουϊζου) ) για τον αγώνα που δίνουν χρόνια τώρα - και κυρίως οι δυο πρώτοι - για να αποτρέψουν την ολοκλήρωση του εγκλήματος!

Αν σήμερα φτάσαμε σ' αυτό το σημείο - οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να εκδίδουν ένα πόρισμα ΣΟΚ - το ...
οφείλουμε σ' αυτούς, που ένωσαν ο πρώτος το πείσμα του και την αγανάκτησή του για ένα έργο καταστροφικό για τον τόπο και ο δεύτερος τις επιστημονικές γνώσεις του και όχι μόνο.

ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν νοιάστηκε και δεν έτρεξε όσο αυτοί.
Γι αυτό, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ να διεκδικήσει μερίδιο αυτής της νίκης. Το επομενο βήμα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ: Μηνύσεις και αγωγές στα ΛΑΜΟΓΙΑ που χωροθέτησαν στο Γραμματικό ΧΥΤΑ.

Από Βάσω Παπανδρέου - Γιώργο Σουφλιά, και όλους τους μελετητές και τους υπεύθυνους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και εναντίον όλων όσων συνεχίζουν να επιμένουν για την υλοποίηση του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Τ. Μπιρμπίλη - Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Όλα αυτά τα λαμόγια, πρέπει να πληρώσουν, γιατί στόχος τους ήταν η εξυπηρέτηση των εθνικών νταβατζήδων. Όποιος επιθυμεί να συστρατευτεί και να στηρίξει το νομικό αγώνα που ξεκινάμε, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Ο ΧΥΤΑ, δεν είναι μόνο υποθεση του Γραμματικού και του Μαραθώνα, αλλά ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί, είναι από τον SKAI Υ.Γ. Δημόσια, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, που μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν λύγισαν παρά τις πιέσεις, που είμαι βέβαιη ότι δέχθηκαν ως προς την σύνταξη του πορίσματος.

Πόπη Σουφλή
Αττικά νέα.

Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν για τη χωροθέτηση έγιναν σε χρόνο ρεκόρ 
Δημήτρης Λάππας 

Με μελέτες που «συντάχθηκαν στο πόδι», φαίνεται, ότι χωροθετήθηκε ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, επισημαίνουν, στο πόρισμά τους (που υπερβαίνει τις σαράντα σελίδες), σοβαρές αστοχίες και τονίζουν την αναγκαιότητα συμπληρωματικών μελετών και έργων, προκειμένου να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται για την ευρύτερη (και όχι μόνον), περιοχή. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε δύο ρέματα (με πολλαπλούς κλάδους), που διέρχονται από τον ΧΥΤΑ και τα οποία (ρέματα) δεν ελήφθησαν υπόψη κατά την σύνταξη των σχετικών μελετών, σε διερχόμενα σεισμικά ρήγματα (που, επίσης, δεν ελήφθησαν υπόψη), ενώ κόλαφο γι΄ αυτούς που αδειοδότησαν το έργο, αποτελούν και... τα όσα επισημαίνουν, σχετικά με την ορθότητα και πληρότητα των γενικότερων μελετών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι υδρογεωλογικές μελέτες. Συντάχθηκαν, χωρίς διερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή χωροθέτησης, αλλά με βάση τα στοιχεία της ευρύτερης περιοχής. Κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα όχι μόνον της περιοχής, αλλά και του λεκανοπεδίου, γενικότερα, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα «στραγγίσματα», λόγω πλημμελούς στεγάνωσης του υπεδάφους να μεταφέρονται στην περιοχή της λίμνης του Μαραθώνα είτε σε γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύονται γύρω περιοχές είτε στον Ευβοϊκό.

Σημειώνεται, ότι ταυτόσημη, με όσα επισημαίνουν στο πόρισμά τους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, είναι και η μελέτη που συνέταξε, για την περιοχή το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία καταρρίπτει παράγραφο - παράγραφο την υδρογεωλογική μελέτη χωροθέτησης του ΧΥΤΑ, χαρακτηρίζοντάς την, ως αβάσιμη και αστήρικτη. Η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ, στην περιοχή του Γραμματικού, έγινε επί υπουργίας Βάσως Παπανδρέου, και οι μελέτες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Εντός τριών μηνών. Κι αυτό, για να μην χαθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι. Πρόκειται για «συνηθισμένη διαδικασία», που ακολουθείται σε πολλά έργα.

Αφήνουν δηλαδή, να περάσει ο χρόνος και λίγο πριν εκπνεύσουν τα χρονοδιαγράμματα χρηματοδότησης, αναθέτουν τις μελέτες, με την ακόλουθη λογική: ας τις συντάξουμε, τώρα, να μην χάσουμε τα κονδύλια και τις διορθώνουμε στην συνέχεια. Κάτι, όμως, που σημαίνει αρκετά, επί πλέον, εκατομμύρια, στα όσα, ήδη, δόθηκαν, για την εκπόνηση αυτών των πλημμελών μελετών

skai.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/26/2012 07:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Διάτρητες οι μελέτες για το ΧΥΤΑ Γραμματικού."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες