ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Άσε τα παραμύθια ΠΑΠΑΔΗΜΟ...Προδόσατε τους 'Έλληνες> Λ.Παπαδήμος: "Λύση εντός της εβδομάδας - Τα σκληρά μέτρα είναι προς το συμφέρον του έθνους"!

Την πεποίθησή του πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει επιτευχθεί συμφωνία στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αλλά και με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

 Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής αλλά και της...
συνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χ. Ρομπέι, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Επίτροπο Οικονομίας Όλι Ρεν και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιοργκ Άσμουνσεν.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για το PSI», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο κ. Παπαδήμος τόνισε πως από τους εταίρους μας ζητήθηκε να δεσμευθούν αμετάκλητα τα πολιτικά κόμματα ότι θα στηρίξουν το πρόγραμμα, το νέο Μνημόνιο. Και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα γίνει αυτό, εάν δηλαδή απαιτείται έγγραφη δέσμευση, περιορίσθηκε να απαντήσει πως ο προσδιορισμός της δέσμευσης θα διευκρινισθεί στις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα όσον αφορά το φλέγον θέμα, στο οποίο εξάλλου «κολλάει» η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, αυτό δηλαδή για το 13ο και 14ο μισθό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές, αλλά όταν μία διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη οι συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι λογικό να αναφερθούν δημόσια.

Ξεκαθάρισε πάντως πως ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να πιάσουν τόπο οι θυσίες των Ελλήνων.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον θεωρεί εφικτό να περάσει από τη Βουλή ένα πακέτο σκληρών μέτρων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους με γνώμονα το συμφέρον του έθνους. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως πρέπει να γίνουν πρόσθετα βήματα προκειμένου η ελληνική οικονομία να βελτιωθεί.

Κατά τον κύριο Παπαδήμο επιδίωξη της κυβέρνησης, όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους και στο κρίσιμο σημείο της συνολικής συμμετοχής των ομολογιούχων, είναι να αποφευχθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη από τους βασικούς πιστωτές της χώρας. Με δυο λόγια να μην παρουσιασθεί χάσμα στη χρηματοδότηση της χώρας που θα κληθούν να καλύψουν οι εταίροι μας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν την απασχόληση στη χώρα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας τονίζοντας μάλιστα πως παρουσίασε στους Ευρωπαίους στοιχεία που καταδεικνύουν πως μέσα σε μια διετία (2010 – 2011) η χώρα έχει καταφέρει να ανακτήσει σημαντικό κομμάτι της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της κατά τη δεκαετία 2000 – 2009.

Τέλος δήλωσε πως στη Σύνοδο δεν έγινε καμία κουβέντα για την τοποθέτηση Επιτρόπου στην Ελλάδα, ούτε καν τέθηκε τέτοιο θέμα, ενώ το μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες ήταν: "οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δείξει την χρηματοδοτική και τεχνική υποστήριξή τους στην Ελλάδα. Η προσπάθεια αυτή συνεπάγεται θυσίες αλλά πρόοδος έχει σημειωθεί. Πρέπει να στηρίξουμε τη χώρα για να ξεπεράσει την κρίση, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας”.

Νωρίτερα πάντως, την ανάγκη η Ελλάδα να καταλήξει άμεσα σε συμφωνία, τόσο με τους ιδιώτες ομολογιούχους, όσο και με την τρόικα, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν μια συμφωνία για την ανταλλαγή του ελληνικού χρέους αλλά και για το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.«Καλούμε τους υπουργούς Οικονομικών να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιήσουν τη συμφωνία με τον ιδιωτικό κλάδο και να υιοθετήσουν ένα νέο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το πέρας της Συνόδου και ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ειδικότερα ο κύριος βαν Ρομπάι, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής να επανέλθει σε σωστή τροχιά.

Την ίδια στιγμή "αποκρούστηκε" η προοπτική τοποθέτησης Ευρωπαίου επιτρόπου στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με προηγούμενη γερμανική πρόταση. Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, ότι δεν θα ήταν δημοκρατικό και δήλωσε ότι και η κυρία Ανγκελα Μέρκελ συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις, παρόλο που είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη συνεργασία και συνεννόηση για την εφαρμογή του προγράμματος.

greeknation.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/31/2012 02:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Άσε τα παραμύθια ΠΑΠΑΔΗΜΟ...Προδόσατε τους 'Έλληνες> Λ.Παπαδήμος: "Λύση εντός της εβδομάδας - Τα σκληρά μέτρα είναι προς το συμφέρον του έθνους"!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες