ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Καύσιμα και διόδια μείωσαν την κυκλοφορία στην Εγνατία.

Σημαντικά μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση στην Εγνατία Οδό το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά την εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων.

Στην Ήπειρο, έχουν τοποθετηθεί δυο σταθμοί σε Τύρια και Μαλακάσι -μετά το Μέτσοβο-, με τους Ηπειρώτες ήδη να αντιδρούν στο γεγονός, ότι...

πληρώνουν, ακόμη και για να μετακινηθούν μέσα στην Ήπειρο.

Στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας το κόστος μετακίνησης έχει εκτοξευθεί, ειδικά για αυτούς που συχνά διανύουν μεγάλες αποστάσεις, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η πολύ υψηλή τιμή της αμόλυβδης.
Έτσι, οι διελεύσεις των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί σημαντικά, κάτι που τόνισε και ο Αντιπρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γιάννης Τσακλίδης (στο ειδησεογραφικό δίκτυο του Hellas Press).

Αυξάνεται και άλλο…
Την ίδια ώρα, οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, όχι μόνο στην Εγνατία, αλλά και μέσα στις πόλεις αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Αιτία είναι η αύξηση που ενδέχεται να πάρει ο «μαύρος χρυσός» μετά το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο του Ιράν. Όπως τόνισε χθες ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών της χώρας Μιχ. Κιούσης (Βήμα 99,5) η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να αγγίξει και τα 2 ευρώ το λίτρο (!), ενώ στη διεθνή αγορά η τιμή του αργού θα φτάσει τα 120-130 δολάρια το βαρέλι.
«Αν πράγματι, η αμόλυβδη φθάσει στα 2 ευρώ το λίτρο, τότε θα χρησιμοποιούμε το Ι.Χ. μια φορά το μήνα!» λέει χαριτολογώντας ιδιοκτήτης Ι.Χ.

Μειώνονται συνεχώς…
Πάντως, μια βόλτα να κάνει κάποιος στο κέντρο των μεγάλων πόλεων της Ηπείρου θα διαπιστώσει, ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι το αυτοκίνητό τους.
Ειδικά στα Γιάννινα, πολλοί κάτοικοι έχουν αλλάξει συνήθειες και αντί να πάρουν το αυτοκίνητο ακόμη και για μικρές αποστάσεις –όπως έκαναν παλαιότερα- πλέον περπατούν ή παίρνουν αστικό λεωφορείο.

«Οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο μειώνονται συνεχώς και όσο αυξάνεται το κόστος των καυσίμων θα ελαττώνονται ακόμη περισσότερο. Φθάσαμε σε σημείο, όπου χρησιμοποιούμε το Ι.Χ. για τις απολύτως απαραίτητες ανάγκες μας» λένε Γιαννιώτες.
Το υψηλό κόστος μετακίνησης στην Εγνατία Οδό, αλλά και γενικά του ταξιδιού με το αυτοκίνητο, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κάμψη που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και ο τουρισμός στην Ήπειρο.

Πονοκέφαλος η θέρμανση!
Στο μεταξύ, έναν ακόμη πονοκέφαλο θα έχουν από αύριο οι Ηπειρώτες, αφού ο καιρός επιδεινώνεται και πάλι! Το κρύο θα είναι τσουχτερό, ενώ χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο.
Στην Ήπειρο πολλοί αναγκαστικά θα ανάψουν για περισσότερες ώρες τα καλοριφέρ τους, καταναλώνοντας και πιο πολύ πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου έχει φθάσει στα ύψη! Χθες, στα Γιάννινα κόστιζε 1,018 ευρώ το λίτρο και όπως σημειώνουν βενζινοπώλες, αναμένεται να αυξηθεί και άλλο!
Όσοι δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο, πρέπει ή να καταφύγουν σε κλιματιστικά και αερόθερμα ή στο τζάκι. «Πόσο όμως να ζεστάνουν και αυτά, αν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν;» διερωτώνται συμπολίτες.

Μάχες!..
Πάντως, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί και στις πολυκατοικίες της περιοχής, όπου πολλοί ένοικοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο και ως εκ τούτου όλο το κτίριο να μπαίνει στο… ψυγείο! Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι ένοικοι μαλώνουν μεταξύ τους και η εικόνα που δημιουργείται δεν τιμά κανέναν.
Οι πρατηριούχοι συνεχίζουν να μην βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης με πίστωση, αφού τα χρέη αρκετών πολιτών από προηγούμενα έτη είναι πολλά. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο ακόμη και όσοι έχουν πληρώσει τα κοινόχρηστα, τελικά να μην ζεσταίνονται!

«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Πολλοί από εμάς κινδυνεύουμε με λουκέτο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πετρέλαιο με πίστωση. Γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν και μένουν στο κρύο, όμως και εμείς βρισκόμαστε σε τεντωμένο σχοινί και παίζουμε το μέλλον μας κορώνα – γράμματα» σημειώνουν Γιαννιώτες διανομείς πετρελαίου θέρμανσης…

proinoslogos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/26/2012 10:10:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Καύσιμα και διόδια μείωσαν την κυκλοφορία στην Εγνατία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες