ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Τουρκία-Γαλλία στα... χαρακώματα για τη γενοκτονία των Αρμενίων - «Θα πάρουμε μέτρα» απειλεί η Άγκυρα .

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση της γαλλικής Γερουσίας να εγκρίνει το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Άγκυρα προειδοποίησε ότι...

«δεν θα διστάσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή, με τρόπο που θα κρίνουμε και άμεσα τα μέτρα τα οποία έχουμε σκεφτεί προγενέστερα», ενώ κατηγορεί την γαλλική κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το θέμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής. Δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται γι’ αυτό ο Σαρκοζί από την Τουρκία.

Η Άγκυρα θα περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, την έγκριση του νομοσχεδίου από τον Νικολά Σαρκοζί εντός 15 ημερών, δηλαδή. Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η απόφαση της Γερουσίας χαρακτηρίζεται προβληματική και υπόδειγμα ανευθυνότητας.

«Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης του νόμου, δεν θα διστάσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή, με τρόπο που θα κρίνουμε και άμεσα τα μέτρα τα οποία έχουμε σκεφτεί προγενέστερα. Παρομοίως πρέπει να είναι γνωστό ότι θα κάνουμε με ισχυρό τρόπο χρήση του δικαιώματός μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας σε νόμιμη βάση, απέναντι σε άδικες κατηγορίες», προειδοποιεί η Άγκυρα.

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι παρόλες τις πρωτοβουλίες και προειδοποιήσεις μας, οι ιστορικές και πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας θυσιάστηκαν με βάση το εσωτερικό πολιτικό χρονοδιάγραμμα», τονίζεται.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο παρά τις αντιρρήσεις περί αντισυνταγματικότητας που εξέφρασε η Επιτροπή νόμων. «Η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα μπορεί και γίνεται αντικείμενο για εσωτερικούς πολιτικούς λογαριασμούς στη Γαλλία. Πρόκειται για άκρως ατυχές βήμα για λογαριασμό της Γαλλικής πολιτικής», προστίθεται στο κείμενο και κατηγορείται η Γαλλία ότι πολιτικοποιεί την ιστορία.

«Είναι προφανές ότι η ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων δεν μπορεί να καθοριστεί από τη συμπεριφορά των Γάλλων πολιτικών που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να κρίνουν άλλους λαούς ξεκινώντας από μονομερείς απόψεις και, παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου, να προβαίνουν στη διατύπωση μιας τόσο σοβαρής κατηγορίας όπως είναι η γενοκτονία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να πάρει μέτρα και το ποια θα είναι αυτά συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ, η ανάκληση του πρεσβευτή στο Παρίσι για μεγάλο διάστημα και η τουρκική διπλωματική εκπροσώπηση στη Γαλλία σε χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, είναι μεταξύ των μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η Άγκυρα.

Συζητήθηκαν, επίσης, μέτρα όπως η αναζήτηση διεθνών μέσων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της γαλλικής γερουσίας, ο αποκλεισμός των γαλλικών εταιρειών από διαγωνισμούς έργων της Τουρκίας, η ανάκληση του στρατιωτικού ακολούθου της Τουρκίας στη Γαλλία και η μη ανανέωση των διαπιστευτηρίων του Γάλλου στρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία και το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, σε γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία.

newsit.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/25/2012 09:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τουρκία-Γαλλία στα... χαρακώματα για τη γενοκτονία των Αρμενίων - «Θα πάρουμε μέτρα» απειλεί η Άγκυρα ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες