ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν νησιά μας για ανάπτυξη, γιατί να μην πωληθούν; Δηλωση σοκ από τον τ. σύζυγο της κυρίας Κουτσίκου, πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου!

Άξιος – Άξιος! Για να συνωστίζονται οι τουρίστες βρε κουτά! Τσάμπα πληρώσαμε τα περιβόητα βιβλία ιστορίας;

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν νησιά μας για ανάπτυξη, γιατί να μην πωληθούν;
Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Τουρκία δηλώνει στο traveltimes.gr o πρόεδρος του Ελληνο- Τουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος...


Αποκαλυπτική η συνέντευξη που ακολουθεί με τον πρόεδρο του Ελληνο- Τουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Κουτσίκο, ο οποίος μας μιλά για την κρίση στην ευρωζώνη και κατά πόσον θα επηρεάσει την οικονομία της Τουρκίας. Μιλά για τα λάθη των κυβερνώντων με αιχμή του δόρατος την πολιτική που δεν ακολουθήθηκε, ώστε να ήταν ομαλή η μετάβαση από την δραχμή στο ευρώ. Εμφανίζεται υπέρμαχος της αξιοποίησης γιατί όχι και πώλησης των ελληνικών νησιών ακόμη και των πιο μικρών για τουριστική αξιοποίηση, ενώ καλεί τους κυβερνώντες να παραδειγματιστούν από την πολιτική Ερντογάν.
(Η συνέντευξη παρατίθεται σε δυο μέρη)

Η κρίση στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα κατά πόσον μπορεί να επηρεάσει την Τουρκία;

Η οικονομία είναι παγκοσμιοποιημένη σήμερα και η κρίση σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη επηρεάζει όλες τις υπόλοιπες.

Μπορεί η παρούσα κρίση να επηρεάσει το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας;

Εξαρτάται εάν η κρίση θα είναι τραπεζική, ευρύτερα οικονομική σίγουρα αυτό θα επηρεάσει. Και μην ξεχνάμε ότι οι τουρκικές τράπεζες έχουν υποκαταστήματα σε ευρωπαϊκές χώρες… Συνεπώς, το ένα επηρεάζει το άλλο. Η κρίση μεταδίδεται σαν το νερό. Δεν μπορείς να το σταματήσεις. Βέβαια, υπάρχουν διαβαθμίσεις και η κρίση της ευρωζώνης εν προκειμένω επηρεάζει σημαντικά την Τουρκία, και μην ξεχνάμε 12 εκατ. Τούρκοι ζουν στην Γερμανία και στέλνουν εμβάσματα. Μιας που θέσατε το ζήτημα της ευρωζώνης, εγώ βλέπω μια γενικότερη κρίση που θα φανεί μετά από ένα με ενάμισι χρόνο. Δεν είμαι βέβαιος αν στην ζώνη του ευρώ θα παραμείνουν και οι 17 χώρες ή αν θα επανέλθουμε στα εθνικά νομίσματα.

Βλέπουμε ότι το ευρώ άλλους ευνόησε και άλλους όχι. Βλέπουμε το κατάντημα της χώρας μας και βέβαια να θυμηθούμε ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η μετατροπή της δραχμής σε ευρώ, δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις, ώστε να ελεγχθούν οι τιμές των προϊόντων. Χάσαμε με το ευρώ, το πλεονέκτημα που είχαμε με την δραχμή μέσα σε μια νύχτα και αυτό δεν οφείλεται σε εσένα, ούτε σε μένα. Οφείλεται σε αυτούς, που είχαν εντολή από τον ελληνικό λαό να γίνει η νομισματική μετάβαση με ομαλό τρόπο, πράγμα που δεν έγινε. Ποιος φταίει; Γιατί μήπως νομίζετε ότι με τα λεφτά που χρωστάμε θα βγούμε ποτέ από το τέλμα;

Κατά πόσον ευσταθούν τα σενάρια πώλησης των ελληνικών νησιών;

Δεν έχουν βάση όλα αυτά. Βεβαίως, υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, τα οποία πωλούνται, αλλά ανήκουν σε ιδιώτες. Κρατική περιουσία δεν πωλείται. Ακούστηκαν προ καιρού σενάρια ότι Τούρκοι θα έρθουν να αγοράσουν τα νησιά μας. Αυτά είναι αστειότητες. Γιατί αγοράστηκε κανένα; Ή αν θέλει ένας επενδυτής να αγοράσει, είναι υποχρεωτικό να φαίνεται ότι ο αγοραστής είναι Τούρκος. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν επιχειρήσεις, που κάνουν τις αγορές και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι.

 Το θέμα είναι εάν χρησιμοποιηθούν νησιά μας για ανάπτυξη, γιατί να μην πωληθούν; Δηλαδή εάν τα έχουμε σήμερα και δεν τα κάνουμε τίποτα, ενώ σε ένα νησί μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ μεγάλη ξενοδοχειακή υποδομή με γκολφ, να δημιουργηθούν δηλαδή όλα αυτά που μας λείπουν και προσελκύσει τουρισμό υψηλού επιπέδου… Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έρθουν επενδυτές; Από κει και πέρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος θα είναι ο αγοραστής. Εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμαστε ανάπτυξη από όπου κι αν έρθει είναι καλοδεχούμενη.

Μας λέτε ουσιαστικά να εξετάσουμε προσεκτικά το παράδειγμα της Τουρκίας;

Ναι. Θα σας πω μόνο ότι η Τουρκία το 2001 ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι είναι η Ελλάδα σήμερα. Μπήκανε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Φέρανε έναν Τούρκο από την Αμερική, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα εξελέγη ο Ερντογάν και έδιωξε το ΔΝΤ και έκανε ακριβώς τα αντίθετα, από αυτά που είχε εισηγηθεί το ΔΝΤ. Δηλαδή τι είχε εισηγηθεί; Μείωση μισθών, μείωση συντάξεων και περικοπές σε όλα, αυτά που συμβαίνουν και εδώ και τα βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας.

 Ο Ερντογάν, λοιπόν, έκανε ακριβώς το αντίθετο. Είχαν 35% φορολόγηση των επιχειρήσεων τότε και ο Ερντογάν την μείωσε στο 25% και τώρα είναι στο 10%. Αποφάσισε να επιδοτήσει όλες τις ξένες επενδύσεις. Μείωσε το κόστος των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Ουσιαστικά, πήρε μια σειρά από μέτρα, με αποτέλεσμα η Τουρκία αυτή τη στιγμή να συγκαταλέγεται στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, λοιπόν και ο τουρισμός αναπτύχθηκε και η βιομηχανία. Το 2011, η Τουρκία είχε εξαγωγές που ανήλθαν στα 110 δισ. ευρώ. Ήμαρτον. Η Ελλάδα διαρκώς χάνει… Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Τουρκία γιατί εκεί κάνουν μεθοδική δουλειά!

Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

olympia.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/26/2012 12:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

2 σχόλια for "Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν νησιά μας για ανάπτυξη, γιατί να μην πωληθούν; Δηλωση σοκ από τον τ. σύζυγο της κυρίας Κουτσίκου, πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου!"

  1. Ανώνυμος

    Βρε ουστ
    τουρκόσπορεεεεεεεεεεεεε

  2. Ανώνυμος

    Ε ρε που έχουμε καταντήσει...
    να βγαίνει ο κάθε μπαγλαμάς και να λέειτην μα@@@@@ια του και να μην το παίρνουμε με τις πέτρες παρά να τον κάνουμε και θέμα.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες