ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Έτινγκερ.

Δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι.Α. Τσουκαλά, σε συνέχεια του πετρελαϊκού εμπάργκο κατά του Ιράν.

«Η αγορά πετρελαίου είναι παγκόσμια και η Ελλάδα μπορεί να εφοδιάζεται από αλλού. Ειδικότερα, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες μονάδες διύλισης και ως εκ τούτου φαίνεται ότι είναι σε θέση να στραφεί σε εναλλακτικούς προμηθευτές», δήλωσε ο Επίτροπος...
Ενέργειας, κ. Έτινγκερ, σε απάντησή του στις 16 Ιανουαρίου 2012 στην ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου.

Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Έτινγκερ, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:
«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της 23ης Ιανουαρίου, σχετικά με το πετρελαϊκό εμπάργκο κατά του Ιράν υποδηλώνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Δυστυχώς η πρόσφατη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 16 Ιανουαρίου), σε κοινοβουλευτική μου ερώτηση για το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο μετά από ενδεχόμενο εμπάργκο στο Ιράν, μοιάζει εκτός επαφής με την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα.

Είναι αυτονόητο ότι, εκτός του Ιράν, υπάρχουν εναλλακτικοί προμηθευτές πετρελαίου για την Ελλάδα, αλλά το πρόβλημα της χώρας έγκειται στην αδυναμία της να εξασφαλίσει πίστωση δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και του φόβου χρεοκοπίας. Ο κ. Έτινγκερ υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της χώρας μας από εναλλακτικούς προμηθευτές και θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί εναλλακτικός προμηθευτής που θα διασφαλίσει παρόμοιους ευνοϊκούς όρους πώλησης πετρελαίου με αυτούς που της παρέχει το Ιράν».

Ο κ. Τσουκαλάς, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση από τρίτους - εισάγοντας το 46% των αναγκών της σε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία, το 16% από το Ιράν, 10% από τη Σαουδική Αραβία, 10% από το Καζακστάν, 9% από τη Λιβύη και 7% από το Ιράκ - και μια διακοπή εφοδιασμού θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα εν μέσω της καταστροφικής ύφεσης που αντιμετωπίζει, θέλησε να βεβαιωθεί, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι η Ευρ. Επιτροπή θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών της αναγκών όσο διαρκεί η κρίση.

«Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της 23ης Ιανουαρίου δεν αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας και τη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαίου, ενώ οι επιπτώσεις του εμπάργκο έχουν ήδη οδηγήσει σε μικρή αύξηση των τιμών καυσίμων. Ευελπιστώ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο θα δουν το θέμα με μεγαλύτερη σοβαρότητα και θα επανέλθουν άμεσα με ρεαλιστικές προτάσεις και συγκεκριμένα μέτρα που θα διασφαλίζουν αδιάκοπη τροφοδοσία της Ελλάδας με πετρέλαιο, από εναλλακτικούς προμηθευτές, και πέραν του Ιουλίου», δήλωσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/26/2012 05:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Υποτιμά το πρόβλημα εφοδιασμού της Ελλάδας με πετρέλαιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Έτινγκερ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες