ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

"Στην Ουάσιγκτον γίνεται μάχη" για το ελληνικό χρέος...

Στο κρισιμότερο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τραπεζιτών, του ΔΝΤ και της Γερμανίας, για την επίτευξη συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Στην Ουάσιγκτον γίνεται μάχη» αναφέρει γνωστός τραπεζίτης που θα κορυφωθεί σήμερα στην Αθήνα με την επιστροφή του Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος...
μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν για τους όρους του PSI, δήλωσε δυσαρεστημένος από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Το ΔΝΤ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε έχουν διαμηνύσει στον κ. Νταλάρα πως οι τράπεζες πρέπει να αποδεχθούν χαμηλότερο επιτόκιο για τα νέα ομόλογα που θα λάβουν σε αντικατάσταση των παλαιών, επιτόκιο που δεν μπορεί να ξεπερνά το 4%. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες ζητούν επιτόκιο μεταξύ 5% - 5,3%.

Οι Έλληνες τραπεζίτες θεωρούν πως παρά τις πιέσεις, η διαπραγμάτευση σήμερα του κ. Νταλάρα με την ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει σε πλαίσιο συμφωνίας αποδεκτό από όλες τις πλευρές. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδος είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συμφωνία που θα καταλήξει σε ένα επιτόκιο γύρω στο 4,25% περίπου.

Σ’ αυτή την περίπτωση η σωρευτική ζημία για τις τράπεζες μπορεί να ξεπεράσει το 65%, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν ότι παρά το κούρεμα και τις σημαντικές ζημίες για τους ιδιώτες, δεν είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητά του.

Κορυφαίος τραπεζίτης θεωρεί ότι για να μιλάμε για βιωσιμότητα του χρέους, θα πρέπει όλο το χρέος να ενταχθεί στο PSI και κυρίως τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ. Από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών επίσης, δεν αμφισβητείται η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών, ελπίζοντας πως αυτή θα κριθεί ικανοποιητική ώστε να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθούν τα cacs.

Ερωτηματικό παραμένει τέλος, η τύχη των ομολογιούχων φυσικών προσώπων και η εξαίρεσή τους από το PSI στην περίπτωση που ενεργοποιηθούν οι ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαιρέσει τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα έως 100.000 ευρώ, δηλαδή ισόποσης αξίας με το ύψος των καταθέσεων που έχουν την εγγύηση του δημοσίου.

Την ίδια ώρα τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ μεταφέρουν μιαν εικόνα κάθε άλλο παρά θετική για τις εξελίξεις, ασχέτως του αποτελέσματος των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων σε Ουάσινγκτον και Αθήνα. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα των Financial Times που διερωτώνται όχι το EAN αλλά το ΠΟΤΕ και ΠΩΣ θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα!

defencenet.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/18/2012 04:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for ""Στην Ουάσιγκτον γίνεται μάχη" για το ελληνικό χρέος..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες