ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Όταν ο πελαργός αργεί…

Η Λουίζα Μπράουν, το πρώτο παιδί του σωλήνα, έσβησε τα κεράκια των τριάντα ενός χρόνων της!

Μαζί της γιορτάζουν εκατομμύρια υπογόνιμα ζευγάρια που μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους, να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί...

Προσπαθείτε να μείνετε έγκυος επί ένα χρόνο και δεν κατορθώσατε να συλλάβετε; Έφτασε ηώρα να επισκεφθείτε ένα οργανωμένο κέντρο υπογονιμότητας. Είναι σημαντικό πριν η γυναίκα προχωρήσει στην εξωσωματική γονιμοποίηση να επισκεφθεί ένα ιατρείο διερεύνησης της υπογονιμότητας και να κάνει έναν σχολαστικό έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης, ενώσε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιλεχθεί μία πιο ήπια τεχνική.

Ο Έλεγχος της Υπογονιμότητας

Ο έλεγχος των δύο συντρόφων περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
1. Το ζευγάρι επισκέπτεται ειδικό ιατρό γυναικολόγο με εξειδίκευση στην υπογονιμότητα στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου ιατρείου διερεύνησης υπογονιμότητας.

2. Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται λήψη πλήρους ιστορικού, υπερηχογράφημα (ενδοκολπικό) και οργάνωση κατάλληλων εργαστηριακών εξετάσεων. Στη δεύτερη επίσκεψη γίνεται ανάγνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και παίρνουμε την απόφαση για το είδος θεραπείας που θα ακολουθήσουμε.

3. Ο άντρας κάνει ένα σπερμοδιάγραμμα σε ειδικό κέντρο με μεγάλη εμπειρία. Αυτή η εξέταση μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αλλά και να μελετήσουμε πολλές άλλες παραμέτρουςπου θα μας οδηγήσουν σε ασφαλέστερα συμπεράσματα για τηνποιότητα του σπέρματος.

4. Η γυναίκα πρέπει να κάνει ειδικές ορμονολογικές εξετάσεις, ενδοκολπικό υπερηχογράφημα έσω γεννητικώνοργάνων και μια ειδική εξέταση για τον έλεγχο των σαλπίγγωνπου ονομάζεται υστεροσαλπιγγογραφία.

5. Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να προβούμεσε υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση για την πλήρηδιερεύνηση του προβλήματος. Αυτό συνεπάγεται τη διερεύνηση των γενετικών οργάνων της συντρόφου με ειδικέςμικροκάμερες κάτω από αναισθησία. Αυτή η εξέταση μας δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε την ανατομία και τη φυσιολογία του γυναικείου γεννητικού συστήματος.

Θεραπείες Υπογονιμότητας

Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας: Ενδείκνυται σε γυναίκες που έχουν διαταραχές της ωοθυλακιορρηξίας. Οι γυναίκες αυτές συνήθως έχουν καθόλου ή άτακτη περίοδο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να διορθώσουμε την διαταραχή διορθώνοντας τον κύκλο με ειδικά φάρμακα δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες αυτές να κάνουν ωορρηξία.

σπερματέγχυση: Η τεχνική αυτή ενδείκνυται για γυναίκες που έχουν αποτύχει επανειλημμένα να συλλάβουν με τη διαδικασία της προκλήσεως ωοθυλακιορρηξίας. Επίσης ενδείκνυται σε γυναίκες με ανεξήγητη υπογονιμότητα, υπογονιμότητα τραχηλικού παράγοντα και σε περιπτώσεις ποικίλων προβλημάτων του ανδρικού παράγοντα, όπως είναι οι ήπιες διαταραχές του σπερμοδιαγράμματος. Η διαδικασία αυτή γίνεται με τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων για τηδημιουργία ενός ή δύο ωοθυλακίων, ενώ ο σύζυγος δίνει σπέρμα στο εργαστήριο, το οποίο, αφού επεξεργαστεί με ειδικές τεχνικές, τοποθετείται με ειδικό καθετήρα διατραχιλιάρικα μέσα στη μήτρα.

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Είναι τεχνική που ενδείκνυται σε περίπτωση αποτυχίας των προηγούμενων θεραπειών ή απευθείας σε γυναίκες με αποφραγμένες σάλπιγγες και σε σοβαρές διαταραχές του σπερμοδιαγράμματος. Η πιθανότητα επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση είναι συνδεδεμένη με την ηλικία της γυναίκας, τη δυνατότητα παραγωγής ωαρίων από τις ωοθήκες, την ποιότητα του σπέρματος, τη διάρκεια της υπογονιμότητας, αλλά και την επίδραση τοξικών παραγόντων, όπως είναι το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Αναστάσιος Συκουτρής
Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας Ιατρείο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
 

iator.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/21/2012 01:27:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Όταν ο πελαργός αργεί…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες