ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Εκπαίδευση, πειθαρχία, εξαναγκασμός & καταπίεση της δημιουργικότητας & της μοναδικότητας .

Σε οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως και αν κοιτάξετε, το σύστημα της παιδείας είναι το ίδιο.

Μάλιστα, με την πάροδο των χρόνων, οι απαιτήσεις μας από τα παιδιά αυξάνονται. Απαραίτητη προϋπόθεση για το "πέρασμα της τάξης" και την μελλοντική εξέλιξη είναι η...

αποστήθιση, με μεγάλο όμως πλήγμα στην αγάπη για το διάβασμα και τη μάθηση.

Ο τρόπος που λειτουργεί η παιδεία είναι σαν ένα "εργοστάσιο" εμφύτευσης γνώσης. Οι καθηγητές τις περισσότερες φορές δεν ενδιαφέρονται, άλλες φορές και να έχουν τη διάθεση να "παρεκκλίνουν" και να προσπαθήσουν να "κεντρίσουν" τα παιδιά με συζητήσεις, βιβλία ή εκδρομές εκτός ύλης, βρίσκουν ένα τοίχο που λέγεται σύστημα... Καταπιέζεται η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα. Τα παιδιά γίνονται ποσοστά.

Ο Russell Hobby, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Καθηγητών της Μεγάλης Βρετανίας, κατηγορεί το διάστημα αυτό ανοιχτά την κυβέρνηση, ότι στερείται οράματος και ότι επιτίθεται στο επάγγελμα του καθηγητή για να δημιουργήσει εντυπώσεις και "εύκολα πρωτοσέλιδα".

"Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη για μένα - σε μια εποχή δραματικών αλλαγών - είναι η αδυναμία της κυβέρνησης στο κομμάτι της εκπαίδευσης", δήλωσε. "Σε ένα σύστημα σαν το δικό μας, ο μόνος μοχλός που κινητοποιεί τις μεγάλες αλλαγές είναι η ηγεσία. Ένα όραμα που ανεβάζει τις προσδοκίες όλων. Αν χάσεις το όραμα, υπερ των επικεφαλίδων και των ποσοστών, το μόνο που σου μένει είναι αριθμοί".

"Συνεπώς οι αριθμοί και ο εξαναγκασμός θα διαλύσουν τα παιδιά και την πατρίδα μας".

"Οταν απαιτείς από κάποιον να πετύχει έναν ακαδημαϊκό βαθμό, χωρίς να σε ενδιαφέρει το πως θα τον πετύχουν, τότε ακολουθεί η διαφθορά. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην παγκόσμια οικονομική κρίση για το οποίο τώρα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις για να πληρωθούν τα σπασμένα."

"Δεν θέλω τα παιδιά μου να αναγάγονται σε αριθμούς. Είναι μεγάλη η ζημιά."

"Το να ξέρεις γράμματα αλλά να μην σου αρέσει ένα καλό βιβλίο - γιατί δεν υπάρχει χρόνος να διαβάσεις ένα ολόκληρο βιβλίο για ευχαρίστηση, το να μπορείς να προφέρεις αλλά να μην καταλαβαίνεις, το να έχεις καλή διαγωγή αλλά να μην σε νοιάζει, το να είσαι πειθαρχημένος αλλά να μην έχεις φιλοδοξία, το να είσαι ένας καλός πολίτης και όχι ένας επαναστάτης, το να είσαι υγιής αλλά να μην είσαι περιπετειώδης".


Σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα δείτε τα παιδιά σας να ξημεροβραδιάζονται απαθή μπροστά στο facebook και στην τηλεόραση. Σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα κάνουν μια ερώτηση στον καθηγητή τους, μόνο και μόνο για να τα χλευάσει που σκέφτονται δημιουργικά και δεν ακολουθούν τυφλά την ύλη. Σκεφτείτε την καταπίεσή τους να αποστηθίσουν για να γίνουν καλά ρομπότ μετέπειτα στη ζωή τους…. Αυτοί θέλουμε να είναι οι μελλοντικοί πολίτες του κόσμου;

Το είδαμε στο: afipnisoy

elegraph.co.uk
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/24/2012 01:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκπαίδευση, πειθαρχία, εξαναγκασμός & καταπίεση της δημιουργικότητας & της μοναδικότητας ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες