ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Το «αμαρτωλό» Βυζαντινό Μουσείο.

Του Παναγιώτη Βλαχουτσάκου και της Χριστίνας Νικόλα.
Υπό συνθήκες «γαλέρας» αναγκάζονται να εργάζονται οι υπάλληλοι του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών. Την ίδια στιγμή το κράτος εμφανίζεται να δίνει χρήματα σε ιδιώτες τα οποία είναι άγνωστο πού καταλήγουν καθώς, ενώ προορίζονταν για τους μισθούς των εργαζομένων, εκείνοι απασχολούνται αμισθί το τελευταίο διάστημα.

Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης είναι μια μηχανικός...


της οποίας η εταιρεία, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού του υπουργείου Πολιτισμού το 2008, ανέλαβε την εποπτεία, το χειρισμό και τη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του μουσείου.

Η σύμβαση που υπογράφηκε όριζε ότι η εταιρεία πρέπει να απασχολεί συνολικά 11 υπαλλήλους οι οποίοι όφειλαν να πληρούν ορισμένα κριτήρια, όπως να αμείβονται με τον «βασικό» μισθό και να τους καταβάλλονται τυχόν υπερωρίες ή «βραδινά».

Το ποσό που εγκρίθηκε για το χρονικό διάστημα που θα ήταν σε ισχύ η σύμβαση (συνολικά τρία έτη) άγγιζε τις 693.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, τίποτα από τα παραπάνω δεν ίσχυσε.

Δεν τηρείται η σύμβαση.

Οι καταγγελίες κάνουν λόγο ότι η ανάδοχος εταιρία έχει σταματήσει εδώ και καιρό να τηρεί τους δεσμευτικούς όρους του συμφωνητικού.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να ανέρχονται σε 11, απασχολούνται μόλις τέσσερις! Από αυτούς μάλιστα, τα προαπαιτούμενα προσόντα για να εργάζεται στο Μουσείο πληροί μόλις ένας.

Τα «περίεργα» όμως, της υπόθεσης, δεν σταματούν εδώ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εργοδότρια, διακατεχόμενη από πνεύμα οικονομίας (;), δεν τους καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει. Για την ακρίβεια δεν τους αναγνωρίζει επιδόματα, μέρες αργίας και «βραδινά».


Δείτε τα παρουσιολόγιαΤι γίνεται με τη μισθοδοσία;

Αναλογιζόμενοι όλα τα παραπάνω, προκύπτει το αυθόρμητο ερώτημα πώς γίνεται το υπουργείο να εγκρίνει κονδύλια για την πληρωμή της μισθοδοσίας 11 εργαζομένων από την στιγμή που εργάζονται μόνο τέσσερις; Τα υπόλοιπα χρήματα πού καταλήγουν; Ασκείται κάποιος έλεγχος;

Πληροφορίες που έχουν φθάσει στα γραφεία της zougla.gr αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι υπογραφές να είναι πλαστές και να προέρχονται από συνεργάτες της μηχανικού, ώστε να φαίνεται ότι εργάζονται 11 άτομα προκειμένου να εγκριθεί το αντίστοιχο κονδύλι.

«Παίρνει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη συντήρηση του Μουσείου, για την οποία δεν έχει δώσει ούτε εργαλεία στους εργάτες. Τα κριτήρια της σύμβασης πρόσληψης τα τηρεί μόνο ένας από τους τέσσερις. Έχει πάρει πτυχία από άλλους, τους έχει καταχωρήσει ότι πάνε δήθεν στο μουσείο και μπαίνουν υπογραφές στο χαρτί μισθοδοσίας μόνο για να φαίνονται» αναφέρει η καταγγελία.

Παράλληλα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι συμβασιούχοι υπάλληλοι, εμφανίζονται να έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος τους τελευταίους έξι μήνες.

Τι λέει η μηχανικός

Η zougla.gr επικοινώνησε με την εν λόγω μηχανικό, η οποία δήλωσε πως δεν απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι αλλά 11, όπως άλλωστε ορίζει και η σύμβαση.

Ερωτώμενη σχετικά με τα παρουσιολόγια, ανέφερε ότι «φαίνονται» τέσσερις γιατί υπογράφουν σε αυτά μόνο οι υπεύθυνοι της κάθε βάρδιας, ενώ σημείωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνονται όπως ορίζει ο νόμος.

«Στο παρουσιολόγιο φαίνονται τέσσερις, γιατί εμείς βάσει σύμβασης δεν έχουμε την υποχρέωση να υπογράφουν όλοι κάθε φορά. Εμείς έχουμε κανονίσει -επειδή έχουμε τρεις βάρδιες- να αφήνουμε το όνομα του υπεύθυνου της βάρδιας, ώστε αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει να γνωρίζει ποιος είναι ο υπεύθυνος. Οι εργαζόμενοι μας πληρώνονται κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

zougla.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/25/2012 09:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το «αμαρτωλό» Βυζαντινό Μουσείο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες