ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Το σχέδιο είναι με την πτώχευση να μας τα πάρουν όλα και εμείς να συνεχίσουμε να... κοιμόμαστε.

Μας οδηγούν στην πτώχευση.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η στρατηγική – τακτική που ακολουθούν οι «πιστωτές» - εκβιαστές – οικονομικοί δολοφόνοι της πατρίδας μας. Μέσω του PSI (βλ. δανεισμός σε Αγγλικό Δίκαιο με υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας), εξασφαλίζουν την...
απόδοσή τους σε περίπτωση που υπάρξει πιστωτικό γεγονός (πτώχευση). Μέσα από την πτώχευση, ταυτόχρονα, εισπράττουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και παίρνουν υπό την κατοχή τους τις εμπράγματες υποθήκες του Μνημονίου Ι, αλλά και του PSI.

Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αποκλειστικός εκφραστής των τραπεζών, των αγορών και των εν γένει δανειστών, δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο πέρα από την εξασφάλιση των «δάνειων δυνάμεων». Ο πρόσφατος εκβιασμός «ή PSI ή πτώχευση» μαρτυρά την μεγάλη αλήθεια που προσπαθούν μάταια τα φιλομνημονιακά ΜΜΕ να αποκρύψουν ή (στην χειρότερη περίπτωση) να διαστρεβλώσουν. Η χώρα οδηγείται σε πτώχευση και ταυτόχρονα η τρόικα έχει εξασφαλίσει το πλέον απίθανο: χωρίς να υπάρξει ούτε μία αντίδραση από τον Ελληνικό λαό, μέρος του οποίου αποτόλμησε να αντισταθεί με κάποιες νωχελικές και ασύντακτες κινήσεις και κατόρθωσε να περάσει το μήνυμα της μη αντίδρασης προς τους οικονομικούς τρομοκράτες.

Γιατί, όμως πτωχεύουν την Ελλάδα, αφού είναι πολύ εύκολο να την διασώσουν (με ένα στατιστικό λάθος στην τύπωση ευρώ); Στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλές θεωρίες, οι οποίες δείχνουν να τέμνονται σε ένα σημείο: στην ύπαρξη ενεργειακού πλούτου (διαφόρων μορφών) που έχει η Ελλάδα. Η εξασφάλιση ενέργεια και μάλιστα φτηνής, για την βόρεια Ευρώπη, αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να αποτολμήσει (μέσω του κεντρικού της άξονα, που είναι η Γερμανία), το μέχρι προχθές αδιανόητο: την κατάληψη μίας χώρας χωρίς όπλα, για την ακρίβεια μόνο με απειλές.

Τι θα γίνει στην Ελλάδα σε περίπτωση που υπάρξει πτώχευση; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς. Στον τραπεζικό τομέα τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα, αφού θα μπούνε –το λιγότερο- περιορισμοί στην δυνατότητα ανάληψης μετρητών. Όμως, αυτό δεν αποτελεί τον κύριο όγκο του προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί. Η πτώχευση σημαίνει πως πάμπολλες επιχειρήσεις θα κλείσουν, επειδή δεν θα κυκλοφορεί ικανοποιητική ποσότητα χρήματος για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους.

Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, η ανέχεια και η εξαθλίωση των πολιτών, θεωρείται δεδομένη και σύμφωνα με τους "δανειστές", επιβεβλημένη. Όμως, την ίδια στιγμή, η ανεργία θα χτυπήσει και ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα οδηγηθούν (ήδη συμβαίνει) στην εγκληματικότητα (μεμονωμένα ή συντεταγμένα μέσα από δημιουργία συμμοριών). Αυτή η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας θα «συγκρουστεί» μοιραία με τον ιθαγενή πληθυσμό, τους γηγενείς κατοίκους της χώρας, ιδιαίτερα μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και οι "στρατοί" γι αυτή την σύγκρουση, άρχισαν ήδη να δημιουργούνται...

Και ακριβώς αυτή την σύγκρουση επιδιώκει η αναλγησία, η προκλητικότητα και η γενικότερη θρασύτητα των μέτρων που απαιτούν οι «δανειστές» μας. Κι αυτό επειδή η σύγκρουση θα αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το πρόβλημα (που είναι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και σύσσωμο το υπόλοιπο κοινοβουλευτικό σύστημα που αποδέχεται ποικιλοτρόπως συνεργαζόμενο την οικονομική –και όχι μόνο- δολοφονία της χώρας) και θα «γεννήσει» την ανάγκη υψηλότατης και αδιάκριτης κυβερνητικής βίας, φυσικά για το καλό της χώρας!!! Η απόλυτη καταστολή, η αιματοχυσία και η επιβολή ενός ιδιότυπου πλέον καθεστώτος, το οποίο θα λειτουργεί για να εξυπηρετεί εκείνους που βιάζουν και δολοφονούν την χώρα, είναι και ο τρόπος μέσω του οποίου θα εξασφαλίσουν οι «δάνειες δυνάμεις» μία -αρκετά μεγάλη χρονικά- περίοδο για να απορροφήσουν από την Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερα μπορέσουν.

Όσο για εκλογές; Αυτό είναι ένα «ανέκδοτο» που σερβίρεται ενίοτε, προκειμένου να πεισθούν οι καναπεδάτοι ιθαγενείς της χώρας, πως «σύντομα» θα μπορέσουν να πούνε την δική τους γνώμη, χωρίς να χρειαστεί να βγούνε στους δρόμους (με χημικά, ξύλο από τα ΜΑΤ και τα άλλα γνωστά καθεστωτικά…).

Σε όλα αυτά υπάρχει απάντηση; Υπάρχει τρόπος για να μην συμβούν; Νομοτελειακά ίσως να επιβάλλεται να περάσουμε από το "καμίνι" που μας ετοίμασαν. Όμως, εάν μπορέσουμε να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε, να συνταχθούμε, να αντισταθούμε και να περάσουμε στην ανατροπή των θρασύτατων σχεδίων των οικονομικών δολοφόνων και των υπαλλήλων τους, τότε, ναι... έχουμε ελπίδα να αυτοδιαχειριστούμε την πατρίδα μας και με εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος να επανακάμψουμε... Αυτά όμως, απαιτούν την ένωση όλων μας σε έναν κοινό σκοπό. Και εάν ο σκοπός υφίσταται ήδη, η ένωση μάλλον απέχει μακρά. Έχουν φροντίσει γι αυτό οι λάθρα κρατούντες την εξουσία...

Κωνσταντίνος

kostasxan.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/30/2012 08:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το σχέδιο είναι με την πτώχευση να μας τα πάρουν όλα και εμείς να συνεχίσουμε να... κοιμόμαστε."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες