ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Με έργα απαντά το ΤΕΙ Ηπείρου !

Ψηλά τη σημαία στην αξιολόγηση κρατά το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, στο οποίο το Υπουργείο θέλει να βάλει λουκέτο.

Την ώρα που η Τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην Ήπειρο απαξιώνεται από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και τα προβλήματα έχουν κατακλύσει, τόσο το Πανεπιστήμιο, όσο και το ΤΕΙ, φαίνεται ότι...
(σε πείσμα όλων αυτών) ορισμένα Τμήματα εξακολουθούν να κρατούν ψηλά τη σημαία της καινοτομίας και της ανάπτυξης.

Ένα απ’ αυτά είναι και το Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο η Πολιτεία θέλει να κλείσει (!), αναστέλλοντας από την ερχόμενη ακαδημαϊκή περίοδο την εισαγωγή φοιτητών. Παρά τις διαθέσεις του Υπουργείου, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, το Τμήμα είναι από τα καλύτερα στη χώρα και μάλιστα μπορεί και πρέπει από αυτό να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, που τόσο έχει ανάγκη η Ήπειρος, μια κατά βάση αγροτική και γεωργική περιοχή.

Βέβαια, συνολικά το ΤΕΙ έχει μια εξαιρετική παρουσία έως τώρα στα ακαδημαϊκά πράγματα της χώρας, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου των επιστημονικών δημοσιεύσεων, μεταξύ των ΤΕΙ στην Ελλάδα, στον τομέα των γεωτεχνικών επιστημών! Επιπλέον, κατά την τελευταία πενταετία καταλαμβάνει διαρκώς την πρώτη ή τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλα τα ΤΕΙ της Ελλάδας σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα!

Η αξιολόγηση…
Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη γεωργίας και κτηνοτροφίας στην περιοχή και μάλιστα με έναν επιστημονικό τρόπο, που θα εξασφαλίζει σύγχρονες μεθόδους παραγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων!

Να μην κλείσει…
Ήδη στην περιοχή μας σύμφωνα με στοιχεία, παράγεται το 55% της πτηνοτροφίας όλης της χώρας, το 16% της χοιροτροφίας και το 12% των γαλακτοκομικών προϊόντων (!), ενώ δραστηριοποιείται και μια σειρά από επιχειρήσεις παραγωγής πτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων («Πίνδος», Πτηνοτροφικός Άρτας, «Δωδώνη», Μινέρβα, «Ήπειρος», τυροκομείο Καραλή, Τοσίτσα, Τσουτσοπλίδη, η γνωστή βιομηχανία κρέατος ΒΙΚΗ κ.α.), που συμβάλλουν καθοριστικά στην εθνική οικονομία. Το Τμήμα, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει καίρια στην περαιτέρω ανάπτυξη των παραπάνω κλάδων, αλλά και στην προσέλκυση ή και στην δημιουργία ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων.
Η ΑΔΙΠ τονίζει ρητά, ότι πρέπει άμεσα να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή εισαγωγής των φοιτητών, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα, όχι μόνο στο ίδιο το ΤΕΙ, αλλά και στην ανάπτυξη της Ηπείρου!

«Η Ήπειρος δικαιούται την διατήρηση ενός Τεχνολογικού Ιδρύματος που ενεργά και πετυχημένα συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση αξιολόγησης της ΑΔΙΠ.

Πού είναι οι Αρχές;
Με αφορμή την έκθεση της ΑΔΙΠ, αλλά και τα… σχέδια του Υπουργείου για το συγκεκριμένο Τμήμα, επιστημονικοί και εκπαιδευτικοί κύκλοι στηλιτεύουν την χαρακτηριστική έως και προκλητική αδιαφορία των τοπικών φορέων.
«Πού είναι οι βουλευτές της Ηπείρου, οι Δήμοι, η Περιφέρεια; Αν δεν ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας αυτή την ώρα, πότε θα το κάνουν; Όταν θα έχει κλείσει το Τμήμα;» διερωτώνται δικαιολογημένα. Και σημειώνουν, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζονται απλές διαμαρτυρίες και επιστολές, αλλά παρεμβάσεις ουσίας προς τους αρμόδιους.

«Ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το λουκέτο σε τμήματα ΤΕΙ είναι εντελώς πρόχειρος. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν Σχολές που προσφέρουν τόσα πολλά και να παραμένουν ανοιχτές άλλες, που απλά… υπάρχουν» λένε με τη σειρά τους φοιτητές του Τμήματος.

Με τα καλύτερα λόγια…
Η ΑΔΙΠ αναφέρει, ότι το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου λειτουργεί σε άριστο επίπεδο, αποδίδοντας άρτια εκπαιδευμένους απόφοιτους με υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, παρά τις ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό και την έλλειψη εκπαιδευτικού αγροκτήματος!

Ακόμη, τα εργαστήρια του Τμήματος διαθέτουν εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Μεταξύ άλλων, προτείνει το Τμήμα να μετεξελιχθεί σε Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Τροφίμων, καθώς και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για εξασφάλιση χρηματοδότησης για βελτίωση των υποδομών από την Πολιτεία και τον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά τα προβλήματα…
Την ίδια ώρα και παρά την εξαιρετική παρουσία του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής (όπως και άλλων Τμημάτων του ΤΕΙ), τα προβλήματα συνεχίζουν να μαστίζουν όλο το Ίδρυμα. Μεγάλο ποσοστό του εκπαιδευτικού προσωπικού παραμένει απλήρωτο, ενώ όσες υποδομές υπάρχουν βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και βέβαια τα πάντα εξαρτώνται από την εξαιρετικά μειωμένη χρηματοδότηση της Πολιτείας.

Δυστυχώς, σε μια εποχή που έχουμε μεγάλη ανάγκη την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η Πολιτεία επιμένει να απαξιώνει εντελώς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό θεμέλιο ανάπτυξης και του συγκεκριμένου τομέα.
Στην Ήπειρο, που είναι αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή κατά κύριο λόγο, το Υπουργείο Παιδείας με την πρόθεσή του να κλείσει το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και να απαξιώσει εν γένει το ΤΕΙ Ηπείρου (κλείνοντας και το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα), δίνει τη χαριστική βολή σε όσους, παρά τις δυσκολίες, θέλουν ακόμη να επενδύσουν χρήματα και να δώσουν «ανάσα» στην τοπική οικονομία...

proinoslogos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/30/2012 10:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Με έργα απαντά το ΤΕΙ Ηπείρου !"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες