ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Απόψεις: " Αντί άρτου; Ή καρκινοπαθείς «τελικού» σταδίου;"

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.
Ώστε εντοπίσθηκε στην Θεσσαλονίκη μας «σπείρα» τεραστίων αριθμητικών διαστάσεων και πιθανολογείται ότι οι δραστηριότητές της αφορά σε «τζίρους» τεραστίων οικονομικών μεγεθών… Εμπλέκονται δε ονόματα που προξενούν όχι απλά και μόνο «έκπληξη» αλλά και πιθανότητες πολλαπλών «εγκεφαλικών επεισοδίων…»

Και ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η είδηση της παραπομπής 18 υπαλλήλων του...
Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ στην αναμονή βρίσκεται ο πρώην Δήμαρχος της «νύφης του Θερμαϊκού» για το περιβόητο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των δεκάδων εκατομμυρίων από πρώην υπάλληλο που ήδη κρατείται μαζί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα…

Στο μεταξύ ο κάθε επισκέπτης της Θεσσαλονίκης μπορεί εύκολα να διαπιστώσει το οικονομικό δράμα που ζει η τοπική αγορά όπως και ολάκερη η ελληνική επικράτεια βλέποντας «ανοίκιαστα» μαγαζιά σε κεντρικούς δρόμους όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Αγίας Σοφίας κ.ά.π. όπου κάποτε μόνο ο «αέρας» που δινόταν, πριν τα αστρονομικά ενοίκια, μπορούσε να «αποκαταστήσει» πολλά φτωχοκόριτσα και φτωχόπαιδα εφ όρου ζωής!…

Μια έντονη δυσφορία που αγγίζει τα όρια της απόγνωσης που συνδέεται επικίνδυνα με την κατάθλιψη αιωρείται πάνω από την πόλη μου και όπως διαβάζω στα blogs το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη χώρα.
Ίσως έτσι δικαιολογείται και η τραγική αύξηση των αυτοκτονιών που έχουν σαν αιτιολογικό υπόβαθρο τα οικονομικά προβλήματα και δείχνουν τη Θεσσαλονίκη σε πρώτη, στατιστικά, θέση γεγονός που αναδεικνύει ότι πολλοί συμπολίτες μας αφήνουν το φιλότιμο και το κυμπαριλίκι τους να οδηγήσουν το χέρι τους στην… αυτοαναίρεση όταν η οικονομική καταστροφή γίνεται πραγματικότητα!

Μου λένε φίλοι επιχειρηματίες, συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας και συνταξιούχοι ότι «φτάνει πια ας μας οδηγήσουν στην πτώχευση να… τελειώνουμε μπας και αρχίσουμε να βρίσκουμε το δρόμο μας…»

Και μου θυμίζει αυτή η άποψη το δράμα καρκινοπαθών «τελικού» σταδίου που εύχονται να έρθει το μοιραίο που θα απαλλάξει αυτούς από τον σωματικό πόνο και τους συγγενείς τους από τον ψυχικό…
Όταν βλέπω, ακούω και διαπιστώνω τα παραπάνω αναρωτιέμαι, ίσως με μια ειλικρινή δόση αφέλειας, οι ανακοινώσεις για «σπείρες» που έχουν θησαυρίσει και για επίορκους ή κακούς διαχειριστές εξουσίας και δημόσιας περιουσίας σε τι αποβλέπουν;

Μήπως για να ικανοποιηθεί το «περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης» στη λογική του… «αντί άρτου θέαμα» ή φτάσαμε ως άτομα και Λαός στο επίπεδο καρκινοπαθών τελικού σταδίου που βλέπουν την «αποδημία εις Κύριον» ως λύτρωση για όλους τους συμμετέχοντες στο δράμα του θανάτου;

Για τη «σπείρα» τοκογλυφίας και εκβιασμών της νύχτας ακούστηκε (ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει») ότι αποτελεί την πρώτη «ομοβροντία» που αφορά στα εσωκομματικά της Προεδρικής διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ…

Πάντως και το θέμα της σπείρας, και το θέμα του Δήμου αφορούν στην Θεσσαλονίκη μας και ίσως είχε απόλυτο δίκαιο ο γείτονάς μου εδώ στην Αγγελάκη που με ρώτησε στα ίσια:
«ΟΛΑ τα κακά στη Θεσσαλονίκη έγιναν κ Καθηγητά;
Η Αθήνα ΔΕΝ έχει σκάνδαλα, σπείρες και… καταχραστές;»
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 1/19/2012 08:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: " Αντί άρτου; Ή καρκινοπαθείς «τελικού» σταδίου;""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες