ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η απάντηση (άρες - μάρες, κουκουνάρες) του Υπουργείου Παιδείας για τα Τούρκικα σχολικά βιβλία.

Οι μορφωτικές σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας διέπονται από τους όρους της Μορφωτικής Συμφωνίας και Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των σχολικών εγχειριδίων αμφοτέρων πλευρών.  Πιο συγκεκριμένα:

H Μορφωτική Συμφωνία Ελλάδος - Τουρκίας, η οποία υπογράφηκε στην Αθήνα στις 4/2/2000 και κυρώθηκε με το ...
νόμο 2929 της 27/06/2011 (Α΄ 142), περιλαμβάνει άρθρο ότι τα μέρη (άρθρο 1, παράγραφος): "Θα συνεργάζονται στην παρουσίαση της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού, και της οικονομίας της άλλης χώρας, ιδιαίτερα στα σχολικά βιβλία.

Με αυτό τον στόχο θα συστήσουν μια Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάξει και θα μελετήσει τα σχολικά βιβλία, για να προτείνει τη διόρθωση των ασακριβειών. Η παραπάνω διάταξη περιλαμβάνεται και (άρθρο 5), το οποίο υπέγραψνα οι δυό χώρες στην ΑΘήνα στις 04/12/2007 και εγκρίθηκε με την αριθμ. Φ0544/Μ. 6096/Ασ 996/22-04-2008 απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών, Εσωτερικώ, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Επικρατείας (Α 76):

"Tα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μέσω του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας όσον αφορά στην αντικειμενική παρούσιαση της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας της άλλης χώρας, στα εγχειρίδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τους στόχους της OUNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για αυτό το λόγο η Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεχίσει να ανταλλάσσει και να μελετά τα σχολικά εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να πραγματοποιεί συναντήσεις, με σκοπό να προτείνει τη διόρθωση των ανακριβειών.
Οι λεπτομέρειες των συναντήσεων θα καθοριστούν "διά της διπλωματικής οδού".

Με βάση τα παραπάνω η Μικτή Επιτροπή έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τον έλεχγο των εγχειριδίων τα αποία διδάσκονται στα σολεία της Ελλάδος και της Τουρκίας. Στον κατάλογο ο οποίος έχει διαβιβαστεί στην Ελληνική πλευρά μέσω της διπλωματικής οδού, δεν περιλαμβάνεται βιβλίο με τίτλο: "Tα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο."

Η Υφυπουργός
Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου.
Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/21/2012 10:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η απάντηση (άρες - μάρες, κουκουνάρες) του Υπουργείου Παιδείας για τα Τούρκικα σχολικά βιβλία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες