ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Ολη η αλήθεια για τους συσκευασμένους ''φρέσκους '' χυμούς των σουπερμάρκετ.

Αλήθεια ο φυσικός χυμός που πίνουμε σε χάρτινο κουτάκι από πότε είναι παρασκευασμένος;

Ή τελικά κατά πόσο ελευθέρας βοσκής είναι η κότα από την οποία τρώμε το αυγό της;..
Άρθρο σε αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει μερικούς από τους "μύθους" που υπάρχουν στη βιομηχανία των τροφίμων...


Η φρέσκια πορτοκαλάδα

Όταν είσαι άρρωστος όλοι -ειδήμονες και μη- σου λένε "πιες μια πορτοκαλάδα παιδάκι μου" ωστόσο τελικά ποσό αθώος είναι ......ένας συσκευασμένος χυμός;
Στα κουτιά των χυμών διαβάζεις "όχι συντηρητικά", "όχι προσθήκη ζάχαρης" αλλά τελικά έρευνες δείχνουν πως δεν είναι όλα και τόσο αθώα. Θα μου πείτε, μα καλά βάζουν τους χυμούς σε ειδικό μηχάνημα, τους συμπιέζουν για να βγάλουν το χυμό, μετά τον συσκευάζουν και όλα καλά. Ωστόσο, άλλη γνώμη θα είχατε αν γνωρίζατε πως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο χυμός να έχει συσκευαστεί ένα χρόνο πριν τον κρατήσετε στα χέρια σας.

Πώς γίνεται άλλωστε να διατηρείται αναλλοίωτη η γεύση του πορτοκαλιού ακόμα και αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ημέρα παρασκευής του, ενώ στο σπίτι μετά από μερικά λεπτά χάνετε η γεύση και μετά ξινίζει;

Αυτό συμβαίνει γιατί οι χυμοί μόλις στυφτούν ρίχνονται σε μεγάλες δεξαμενές όπου αφαιρείται το οξυγόνο με αποτέλεσμα να μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτη η γεύση ακόμα και 365 μέρες μετά.

Τα καθαρά burger

Πριν από λίγους μήνες πανικός ξέσπασε στην Ευρώπη με τα κρούσματα E.Coli. Τα καταστήματα που πουλούν burger ανά τον κόσμο συνεχώς κάνουν καμπάνιες όπου διαβεβαιώνουν για την καθαρότητα του κρέατος. Ωστόσο με το E.Coli τι έγινε; Η αμμωνία καταστρέφει το E.Coli και έτσι κάποιοι σκέφτηκαν το εξής: μια σωλήνα μέσα από την οποία περνούν τα burgers. Στη σωλήνα μέσα υπάρχει αμμωνία σε αέριο. Μπορεί η διαδικασία να μην είναι γνωστή στο κοινό όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετοί επέστρεψαν burgers επειδή το κρέας μύριζε πολύ άσχημα λόγω της αμμωνίας.

Τα αυγά ελευθέρας βοσκής

Τα αυγά ελευθέρας βοσκής είναι ευρέως διαδεδομένα και προτιμώνται από χιλιάδες καταναλωτές. Αλήθεια, όμως, πόσο ελευθέρας είναι; Βάση της νομοθεσίας ο ορισμός ελευθέρα βοσκή (free range) που ισχύει για τα κοτόπουλα που μεγαλώνουν για το κρέας τους είναι ότι έχουν πρόσβαση και στον έξω χώρο. Και κάπου εκεί η φαντασίωση ότι τρώμε κρέας από κότα ελευθέρας βοσκής μας.. διαλύεται...

Τα προϊόντα που τα γιατρεύουν όλα

Το τελευταίο διάστημα (κυρίως στο εξωτερικό) ξεφυτρώνουν μικρά παντοπωλεία τα οποία υπόσχονται ότι με τα προϊόντα που έχουν (ξηρούς καρπούς, γιαούρτια και βότανα) μπορούν να σε κάνουν να ζήσεις περισσότερα χρόνια ή να καταπολεμήσεις ασθένειες.
Εκεί που μαζί με το ουίσκι σου έτρωγες και μερικούς ξηρούς καρπούς, τώρα δήθεν ειδήμονες λένε, ότι είναι ικανοί να προστατέψουν την καρδιά από εμφράγματα. Η "τρέλα" με τις μαγικές ιδιότητες των προϊόντων προς βρώση ξεκίνησε το 2002 όταν ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων εξέδωσε μια λίστα με προϊόντα τα οποία έχουν ξεχωριστές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.

Και δυστυχώς αρκετοί είναι οι επιτήδειοι οι οποίοι χωρίς καμία γνώση και ειδίκευση εκμεταλλεύονται τον πόνο του άρρωστου για να κερδίσουν χρήματα.

ellinikovima.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/20/2012 09:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ολη η αλήθεια για τους συσκευασμένους ''φρέσκους '' χυμούς των σουπερμάρκετ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες