ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Δεν θα μείνει δέντρο για δέντρο με την κρίση.

Αυξημένη 100% η ζήτηση για ξύλα, αυξημένες 100% και οι μηνύσεις.

Η οικονομική κρίση και η μεγάλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει στρέψει πολλούς καταναλωτές στη χρήση καυσόξυλων για θέρμανση. Καθημερινά πλέον τα περιστατικά παράνομης κοπής δέντρων συμπληρώνουν το αστυνομικό δελτίο δεκάδων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί είναι εκείνοι που...

στρέφονται στα καυσόξυλα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Δασών μέχρι και το 30% της έκτασής του χάνουν τα δάση της Ελλάδας εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας, που το 2011 πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Πολλαπλασιάστηκαν τον Δεκέμβρη τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δασαρχείων της χώρας και της Γενικής Γραμματείας Δασών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι λαθρουλοτόμοι έχουν καταστρέψει απέραντες εκτάσεις σε περιοχές του Πηλίου, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Χαλκιδικής.

Η παράνομη υλοτομία ανθεί σε όλη την Ελλάδα, όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) κ. Νικ. Μπόκαρης, τονίζοντας πως μέσα στο 2011 διπλασιάστηκαν οι μηνύσεις για περιστατικά παράνομης υλοτομίας φτάνοντας τον αριθμό των 1500 σε όλη τη χώρα.

Οι καταγεγραμμένες αυτές περιπτώσεις όμως αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου καθώς όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ «ασκείται πλημμελής έλεγχος, κυρίως από το απόγευμα και μετά οπότε κλείνουν οι υπηρεσίες» ενώ «οι δασικές υπηρεσίες οι οποίες ελέγχουν τη διακίνηση καυσόξυλων δεν έχουν τη δυνατότητα, εξαιτίας των δημοσιονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί (μείωση των οδοιπορικών, της υπερωριακής απασχόλησης, του προσωπικού κλπ.) να οργανώσουν συνεργεία ελέγχου».

Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας παίρνει πλέον την μορφή περιβαλλοντικής καταστροφής και οικονομικής αιμορραγίας καθώς σύμφωνα τον κ. Μπόκαρη «δεν πλήττεται μόνο το περιβάλλον αλλά έχουμε και σοβαρό περιορισμό των εσόδων του κράτους. Η παράνομη υλοτομία έχει ως συνέπεια τη μη καταβολή δασμών και φόρων στο κράτος».

Σε καθημερινή βάση πλέον φτάνουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι καταγγελίες Περιβαλλοντικών Συλλόγων και Οικολογικών Οργανώσεων για περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μόνο τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν έρθει στη δημοσιότητα δύο χοντρές περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας, μία στο Μεσολόγγι (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) και μία δεύτερη στην Ηλεία (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Στον χάρτη της παράνομης υλοτομίας οι περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα είναι η Θεσσαλία με επίκεντρο τον δασικό όγκο του Πηλίου, η Στερεά Ελλάδα, τα δάση της Ηπείρου αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες όσο πέφτει ο υδράργυρος το φαινόμενο διογκώνεται.

Εκτός από την παράνομη υλοτομία, αύξηση έχει παρατηρηθεί και στη ζήτηση καυσόξυλων. Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί στη Βόρεια Ελλάδα (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) όπου πλέον οι ξυλέμποροι εισάγουν ποσότητες ξυλεία από άλλες χώρες των Βαλκανίων. Δεν λείπουν πάντως σύμφωνα με πληροφορίες και οι περιπτώσεις μαζικής εισαγωγής καυσόξυλων ιδιωτών με τα αυτοκίνητά τους από τις φθηνές αγορές των Σκοπίων και της Αλβανίας.

protothema.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/24/2012 11:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δεν θα μείνει δέντρο για δέντρο με την κρίση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες