ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Ούτε βήμα πίσω για μισθούς και συντάξεις.

Της Μαυρούλη Αργυρώ.
Στο ύψος των περιστάσεων καλούνται να σταθούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθορίζοντας την τύχη των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αλλά και των επικουρικών συντάξεων.

Οι επικεφαλής της τρόικας κατά την διάρκεια της χθεσινής...


συνάντησης τους με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις αρχικές απαιτήσεις, ζητώντας την κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, του κατώτατου που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και περικοπή ειδικών μισθολογίων που ισχύουν κυρίως σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα επιδιώξει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των προτάσεων της τρόικας για πλήρη ανατροπή στους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις και των αντικειμενικών αντοχών της ελληνικής κοινωνίας εκ νέου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθοδηγούμενη από τις σημερινές αποφάσεις.

Ωστόσο, κατά την συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το κλιμάκιο της τρόικας που προηγήθηκε, οι προθέσεις των ξένων αξιωματούχων ήταν σαφείς:

Οι αλλαγές στους μισθούς πρέπει να προωθηθούν, ακόμη και με μονομερή κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση, ασχέτως των αποφάσεων που θα λάβουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων απαιτείται να βρίσκονται:

1. Η μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 20% μέσω του «παγώματος» ή ακόμη και η κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων.

2. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του 13ου και του 14ου μισθού.

3. Το «πάγωμα» μισθών για μια τριετία ακόμη και του κατώτατου, τον οποίο συνέκριναν ευθέως όχι μόνο με τις αντίστοιχες αποδοχές στην Πορτογαλία, αλλά ακόμη και με κράτη της Ανατολική Ευρώπης που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι στην Βουλγαρία πριν από δύο μήνες υπήρξε αύξηση του κατώτατου μισθού και σήμερα φθάνει τα 157 ευρώ...

4. Η μείωση διάφορων προσαυξήσεων στην αγορά εργασίας.

5. Η επανεξέταση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

6. Η αλλαγή του κανονισμού προσωπικού σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Επίσης, δεδομένη θεωρείται για την τρόικα η τρίτη κατά σειρά περικοπή των επικουρικών συντάξεων και η δραστική ενοποίηση φορέων.

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας χαρακτηρίζουν τον σχεδιασμό των δανειστών μας, «συνταγή διάλυσης της κοινωνίας» και «βίαιη μεταβολή των κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων», αμφίβολης αποτελεσματικότητας ως προς τα αναμενόμενα έσοδα από φόρους και εισφορές στο πλαίσιο του πενταετούς μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, τονίζουν ότι η Συνομοσπονδία συνεχίζει τον διάλογο με τις εργοδοτικές οργανώσεις στο πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κοινωνικοί εταίροι και προειδοποιούν την κυβέρνηση με δυναμικές αντιδράσεις σε περίπτωση που επιχειρηθεί νομοθετική παρέμβαση για την ανατροπή θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

real.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/29/2012 11:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ούτε βήμα πίσω για μισθούς και συντάξεις."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες