ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής .

Τα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της φιλανθρωπικής εταιρείας "Αποστολή" της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου Αποστολής είναι η...
συμπαράσταση και πλήρης στήριξη χιλιάδων ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών παρέχοντας τους πρωτοβάθμια υγεία φροντίδας.Κανένας χωρίς φαγητό γιατρό και φάρμακο είναι ο άξονας , η κατευθυντήρια γραμμή και το σημείο αναφοράς που εντάσσεται στις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιεί η «Αποστολή» σε πιστή εκτέλεση των εντολών του Μακαριωτάτου.

Στην τελετή των εγκαινίων υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας από τον Μακαριώτατο, ως Προέδρου της «Αποστολής» και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιου Πατούλη όχι μόνο για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου αλλά και τη στελέχωση με εθελοντές ιατρούς του Ι.Σ.Α. των κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας που διαθέτει η «Αποστολή».

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του εξέφρασε την αγωνία του για τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας: "Άραγε οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε είναι μόνο για εμάς ή μήπως υπονομεύουμε το μέλλον των παιδιών μας; Πώς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα παιδιά που θα γεννηθούν αύριο;» διερωτήθηκε.

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας επισημαίνοντας: «Αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει πάρα πολλές περιπέτειες και κρίσεις. Η ανοχή του όμως ήταν απαράμιλλη. Σήμερα πρέπει να αναζητήσουμε το μυστικό της συνεργασίας. Να ξεχάσουμε όσα μας διαιρούν και απομακρύνουν τον ένα από τον άλλο και να αναζητήσουμε τα κοινά εκείνα που μας ενώνουν".

"Αυτός ο λαός ο ταλαιπωρημένος", πρόσθεσε, "έχει πολύ δύναμη μέσα του θέλει όμως πρότυπα. Ανθρώπους που τους εμπιστεύεται. Ανθρώπους που όταν δίνει την ψυχή του ξέρει ότι θα το αξιοποιήσουν και δεν θα πάνε χαμένες οι προσπάθειες».

Για το έργο που εγκαινίασε τόνισε: «Στην εποχή μας είναι πολλοί αυτοί που αρέσκονται στις περιγραφές. Είναι πολλοί αυτοί που κάθονται στον καναπέ και κάνουν σχόλια, επικρίσεις και κατακρίσεις. Σήμερα με αυτό το έργο φύγαμε από τις περιγραφές και είμαστε στην πράξη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό κοινό τον άνθρωπο που σήμερα δυσκολεύεται, που υποφέρει».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις δράσεις του φιλανθρωπικού οργανισμού επισημαίνοντας την παρότρυνση του Μακαριωτάτου ‘’να εστιάζει η ψυχή μας, η καρδιά μας στην αξία του προσώπου, στην αξία εκείνου που υποφέρει’’. Τέλος κάλεσε όλους σε πανστρατιά προκειμένου να βοηθήσουν ν’ αλλάξει η ζωή μας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισήμανε πως «η Εκκλησία και η Επιστήμη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ισχυρή συμμαχία, μια κοινή προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας, μέσα από την έμπρακτη ιατρική διακονία στον ανήμπορο άρρωστο συνάνθρωπό μας".

"Το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που σήμερα εγκαινιάζουμε", είπε ο κ. Πατούλης, "είναι έτοιμο να προσφέρει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης λόγω ανεργίας ή κλεισίματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

"Η ενημέρωση, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη, η συμβουλευτική ιατρική και η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι οι βασικοί άξονες λειτουργίας του Ιατρείου αυτού. Για πρώτη φορά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος όλης της Ελλάδας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος, συμπράττει με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο έργο της Ορθοδοξίας που δίνει δύναμη στους αδύναμους και δυναμική στους δυνατούς".

"Με τη βοήθεια του Θεού, με την ευλογία του Μακαριώτατου, αλλά και με τη δύναμη που μας δίνουν, τόσο η δική σας παρουσία απόψε ,όσο και ο μεγάλος αριθμός εθελοντών ιατρών που ήδη έχουν θέσει τον εαυτό τους αφιλοκερδώς στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να εκπληρώσουμε το στόχο που από κοινού θέσαμε όταν αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας".

Και συνέχισε: "Κάθε ανθρώπινη ζωή, και η ιατρική συνείδηση με καθετί που απειλεί αυτή τη ζωή. Θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω ότι η δημιουργία αυτής της πρότυπης κοινωνικής δομής, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ή θα έπρεπε να προσφέρουν, οι κρατικές δομές παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Δεν είναι σκοπός μας, να υποκαταστήσουμε το Κράτος.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε τη βασική πρωτοβάθμια περίθαλψη στους χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που υποφέρουν, που έχασαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση σε καμιά δομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Γιατί ως Λειτουργοί της Υγείας, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τον καθένα, ότι οι άρρωστοι ΔΕΝ είναι αριθμοί…είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Και στη θέση αυτών των ανθρώπων που σήμερα αγκαλιάζουμε, αύριο μπορεί να βρεθεί ο καθένας από μας».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλατζής, εκπρόσωποι Κομμάτων, Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και πλήθος κόσμου.

Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Γενικός Διευθυντής της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Το Ιατρείο στεγάζεται στο κτίριο του ΙΣΑ στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 (διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος) και θα παρέχει με εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε ενήλικες και παιδιά, συγκεκριμένες ώρες και μέρες την εβδομάδα.

Κλινική Εξέταση και Παρακολούθηση από εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων - Ιατρικό Φάκελο –Χορήγηση Φαρμάκων – Παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις σε Ιατρεία και Ιατρικά Κέντρα εθελοντών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και Εμβολιασμό (Βασικός εμβολιασμός παιδιών –εφήβων και εμβολιασμοί ενήλικων-ηλικιωμένων).

Μεταξύ άλλων στο Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνεται:

i) η δημιουργία γραφείου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» εντός του ΙΣΑ για την διεκπεραίωση λειτουργικών υπηρεσιών και αναγκών του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ με προσωπικό από την φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ii) η δυνατότητα παροχής κατάλληλου χώρου για την επιμόρφωση ιερέων και στελεχών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

iii) η δυνατότητα από κοινού διοργάνωσης σεμιναρίων, ημερίδων, διαλέξεων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, παραγωγής και διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού και εκπόνησης κοινού προγράμματος με γνώμονα την υγεία των συνανθρώπων μας και

iv) η συνεργασία με συναρμόδιους και παρεμφερείς φορείς , οργανισμούς, υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εταιρείες φαρμακευτικές, συλλόγους (Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ΕΟΦ κ.α.), σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Επιτροπές Ευρωπαϊκής Ένωσης Π.Ο.Υ. κ.α.), με γνώμονα την αποτελεσματικότερη απόδοση της προσφοράς των υπηρεσιών υγείας.

briefingnews.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/28/2012 04:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εγκαινιάστηκε το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες