ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Δύο επιχειρησιακές συμβάσεις στην Ήπειρο.

Δύο επιχειρησιακές συμβάσεις σε επιχειρήσεις της Ηπείρου παρουσίασαν στα μέλη της τρόικας χθες οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη, ανάμεσα στους αριθμούς για όλη την υπόλοιπη χώρα.

Η μια από αυτές είναι στα Γιάννενα και αφορά...

επιχείρηση αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, όπου η νέα σύμβαση υπογράφηκε με δημιουργία ένωσης προσώπων, όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος. Στις δύο επιχειρήσεις, οι μειώσεις των μισθών έφτασαν το 20 και 29% αντίστοιχα, σε σχέση με τους αρχικούς μισθούς των εργαζόμενων.

«Εμείς καταγγείλαμε το γεγονός ως Εργατικό Κέντρο» τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκος Φασούλης στον «Η.Α.», ο οποίος προσθέτει ότι η περίοδος των Χριστουγέννων ήταν γενικώς δύσκολη. Έγιναν οκτώ επίσημες καταγγελίες για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων, εκ των οποίων οι δύο κατέληξαν σε συμβιβασμό με καταβολή των χρημάτων και οι υπόλοιπες πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, με αυτόφωρα κ.λπ.

«Πέραν όμως των επισήμων καταγγελιών, στο Εργατικό Κέντρο έφτασαν άλλες είκοσι ανεπίσημες, οι οποίες δηλαδή δεν πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν ξέρουμε τι έγινε με τις συγκεκριμένες υποθέσεις» συνεχίζει ο κ. Φασούλης. «Είχαμε κρούσεις, αλλά οι εργαζόμενοι φοβούνται, οι περισσότεροι έκαναν ανώνυμες καταγγελίες», καταλήγει. Συνολικά, σε όλη τη χώρα κατατέθηκαν 1.545 επίσημες καταγγελίες για μη καταβολή δώρου.

Αυξάνεται η «σπαστή» εργασία

Σύμφωνα με τα γενικά στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πανελλαδικά, για το τελευταίο δίμηνο, σε όλη τη χώρα έγιναν 52 επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες αφορούν 17.531 εργαζόμενους, έναντι 12, όλο το υπόλοιπο 2011. Άλλες 1.727 επιχειρήσεις που απασχολούν 11.085 εργαζόμενους, υπέβαλαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του έτους, πίνακα προσωπικού με μειωμένες αποδοχές, κάνοντας χρήση του άρθρου 30 του Ν. 3996/2011.

Επίσης, κατά το τρομακτικό 631,89% είναι αυξημένες σε όλη τη χώρα οι συμβάσεις για εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση της εργοδοσίας, σε σχέση με ό,τι ίσχυε το 2010. Συνολικά, μέσα στο 2011 «χάθηκαν» 58.962 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε όλη τη χώρα, οι οποίες μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 54,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Τέλος, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, οι επιλυθείσες εργατικές διαφορές παρουσιάζουν φέτος αύξηση κατά 4,84% σε σχέση με πέρσι και κατά 0,80% σε σχέση με το 2009 και αύξηση 8,15% σε σχέση με το 2010.

agon.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/21/2012 05:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δύο επιχειρησιακές συμβάσεις στην Ήπειρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες