ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Πόσους Αρμαγεδώνες θα ανεχθούμε σιωπηλοί και με σκυμένο το κεφάλι;

Οι ξένοι τώρα ζητούν: απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις αντικειμενικών τιμών, περικοπές φοροαπαλλαγών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών.
Τα μέτρα αυτά απορρέουν από το δεκασέλιδο κείμενο που παρέδωσε χθες στους υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος..
μετά τη...
χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.Δεν περιλαμβάνει μόνο αυτό που έχει ήδη συμβεί απο το πρώτο μνημόνιο:Την ολοκληρωτική κυριολεκτικά υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας και των πόρων του τόπου μαζί με τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του..

Στα 19 μέτρα στήνει την ελληνική οικονομία η Τρόικα.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις φόρων στα ακίνητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων και περικοπές φοροαπαλλαγών φέρνει το νέο Μνημόνιο. Έρχονται έως 3 μεγάλες αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Οι ξένοι ζητούν: απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις αντικειμενικών τιμών, περικοπές φοροαπαλλαγών, μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών. Τα μέτρα αυτά απορρέουν από το δεκασέλιδο κείμενο που παρέδωσε χθες στους εμπλεκόμενους με τη νέα δανειακή σύμβαση υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ως προς τα διαρθρωτικά η Τρόικα πιέζει για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με δύο τουλάχιστον μεγάλες αποκρατικοποιήσεις ως το Ιούνιο του 2012 ενώ ζητά την απομάκρυνση των δικηγόρων και των συμβολαιογράρων από τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Συστήνουν, το ίδιο να κάνει και ο υπουργός Οικονομικών για τους Διευθυντές των Εφοριών που δεν πιάνουν τους στόχους των εσόδων.

Κωδικοποιημένα όμως τα 19 μέτρα της Τρόικας έχουν ως εξής:

Μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 1% του ΑΕΠ ή 2,2 δισ. ευρώ αποκλειστικά από το σκέλος των δαπανών. Προτεινόμενοι τομείς: Άμυνα, Υγεία, Κατάργηση φορέων με απόλυση του προσωπικού.

Νόμος πλαίσιο για τις επικουρικές συντάξεις. Συστήνεται ένα ενιαίο επικουρικό ταμείο, μείωση επικουρικών συντάξεων και σύνδεση με εισφορές.

Ενίσχυση του συστήματος ελέγχου τήρησης του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις και μείωση εισαγομένων στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Νέο εθνικό φορολογικό σύστημα έως το τέλος Μαρτίου.

Δράσεις περιορισμού των δαπανών για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων κατά τη περίοδο 2013-14.

Πρόγραμμα μείωσης των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα (κατά 150.000 έως το 2015) μέσω συνταξιοδότησης αλλά και απολύσεων.

Μεταφορά της αρμοδιότητας για τον ΕΟΠΥΥ στο Υπ. Υγείας και για επιδόματα πρόνοιας στο υπ. Εργασίας.

Το 50% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων να είναι γενόσημα.

Προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Κατάρτιση σχεδίου δράσης για την ΑΤΕ

Μείωση του μισθολογικού κόστους και μεγαλύτερη ευελιξία στους όρους απασχόλησης των εργαζομένων στις τράπεζες. (Δυνατότητα απολύσεων κατά την εξυγίανση των τραπεζών).

Εναρξη διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης για δύο έως τρεις μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου έως τον Ιούνιο 2012.

Νέα νομοθεσία για μεγαλύτερη ευελιξία στο μισθολογικό κόστος με συνδυασμό πολλαπλών παρεμβάσεων.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% με αντιστάθμισμα τη μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και άλλα μέτρα.

Αρση της υποχρεωτικής συμμετοχής δικηγόρων κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων και κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών για δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

Πλήρης απελευθέρωση 20 κρίσιμων επαγγελμάτων βάσει των προβλεπομένων στο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπ. Δικαιοσύνης για τη δίκαιη δίκη πριν το τέλος Μαρτίου αφού ληφθούν υπόψη συμπληρωματικές παρατηρήσεις της τρόικα.

Το είδαμε στο :logioshermes

bankingnews.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/30/2012 08:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πόσους Αρμαγεδώνες θα ανεχθούμε σιωπηλοί και με σκυμένο το κεφάλι;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες