ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Εύκολο πλουτισμό αναζητά ο Έλληνας, ακόμη και μετά την κατάρρευση!

Γράφει :Γιάννης Λοβέρδος.
Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με την πλήρη κατάρρευσή του. Κι οι ακραίες «κουτοπόνηρες» συμπεριφορές ορισμένων, όπως οι δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που ισχυρίστηκε ότι δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο, ή των βουλευτών εκείνων που καταψήφισαν τις τροπολογίες του πολυνομοσχεδίου για να εξυπηρετήσουν τα συντεχνιακά συμφέροντα των φαρμακοποιών ή των δικηγόρων, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη...


Αντίθετα, η αναξιοπιστία των κομμάτων είναι πρωτοφανής, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις.
Σε όλες τις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης (από την Alco, την Κάππα Research, την Pulse kok), τα συμπεράσματα είναι τα ίδια. Το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται στα χαμηλότερα δυνατά ποσοστά του από το 1974, δηλαδή γύρω στο 15% ή και λιγότερο. Η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με ποσοστά που σε καμιά περίπτωση δεν της εξασφαλίζουν αυτοδυναμία.

Η Αριστερά εκτοξεύεται σε πολύ ψηλά ποσοστά, αλλά είναι λίαν αμφίβολο αν αυτό σημαίνει έγκριση του προγράμματός της, ή αποτελεί ένδειξη βαθιάς διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας προς τα δύο μεγάλα κόμματα, ιδίως το ΠΑΣΟΚ. Εντυπωσιακή κι η αύξηση του ποσοστού της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, που σε ορισμένες δημοσκοπήσεις ξεπερνά ακόμα και το ΠΑΣΟΚ. Αν και η εκτίμηση είναι ότι στην πραγματικότητα ως ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν, κυρίως, οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ διχοτομείται, ανάμεσα σε εκείνους που παραμένουν σε αυτό και σε ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό που μετακινείται, κυρίως, προς το κόμμα του κ. Κουβέλη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ουσιαστική αλλαγή στάσης, αλλά περισσότερο έντονο προβληματισμό κι αμφισβήτηση προς όλους. Σε εποχή, μάλιστα, που επέρχονται συγκλονιστικές αλλαγές στην οικονομική κατάσταση αλλά και στη διεθνή θέση της χώρας.

Ας μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο διάστημα συντελούνται μεγάλες αλλαγές στην ίδια την κοινωνία. Σε σειρά ερευνών που διενεργεί η έγκυρη εταιρία MRB, στον άξονα που έχει δημιουργήσει για να αναζητήσει τις αξίες των Ελλήνων – και που στη μια του άκρη βρίσκεται το «είμαι» και στην άλλη το «έχω» και το «φαίνεσθαι» – παρουσιάζεται μια εντυπωσιακή εικόνα. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι και , μάλιστα αυτοί των νεώτερων ηλικιών, συνωθούνται στην πλευρά του «έχω».

Δηλαδή οι Έλληνες, και δη οι νέοι, δεν ενδιαφέρονται για το ποιοι είναι, τι προσωπικότητα, τι μόρφωση, ποια οντότητα διαθέτουν. Αλλά ποια αγαθά έχουν, ποιες πολυτέλειες (ακριβά αυτοκίνητα, επώνυμα ρούχα, σπίτια, πισίνες, ταξίδια στο εξωτερικό, ακριβές διασκεδάσεις κοκ) μπορούν να εξασφαλίσουν – αδιάφορο με ποιο τρόπο. Και αυτά τα αγαθά θέλουν να τα αποκτήσουν εύκολα, δίχως να κοπιάσουν. Και τα θέλουν αμέσως τώρα, όχι στο μέλλον. Ακόμα και μετά την κατάρρευση της οικονομίας, ο εύκολος πλουτισμός, η άνετη ζωή παραμένει το ζητούμενο.

 Κι αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Καταδεικνύει γιατί οι νεώτεροι Έλληνες βαρύνονται με υπερδανεισμό και γιατί η Ελλάδα είναι, για παράδειγμα , η χώρα με τα περισσότερα καφέ και τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη. Η εικόνα αυτή είναι αναμφίβολα εικόνα παρακμής. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, που ουδείς μπορεί να αγνοεί. Κι αυτό είναι μια προειδοποίηση προς όλους ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Είναι προειδοποίηση προς την Αριστερά ότι η πολιτική δεν γίνεται, πλέον, με μεγάλες ιδέες κι οράματα, που δύσκολα μπορούν να επιτευχθούν και δεν ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά χειροπιαστές και άμεσες πολιτικές, που εγγυώνται άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες.

aixmi.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/28/2012 12:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εύκολο πλουτισμό αναζητά ο Έλληνας, ακόμη και μετά την κατάρρευση!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες