ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η Ήπειρος αποχαιρετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά τον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Ο τραγικός χαμός του αποτελεί μια εθνική, παγκόσμια απώλεια σε δύσκολους καιρούς. Ο κινηματογραφικός, ποιητικός, αποκαλυπτικός του λόγος ήταν περισσότερο απαραίτητος σε όλους μας στις...
δύσκολες μέρες που ζούμε. Η “Άλλη Θάλασσα”, στα γυρίσματα της οποίας “έφυγε” τόσο αναπάντεχα ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, μιλούσε ακριβώς για τη μεγάλη κρίση του σήμερα, αφορώντας τους περισσότερους από εμάς. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ξεκίνησε το έργο του από την Ήπειρο με την “Αναπαράσταση” πριν από 41 χρόνια.

Η πρώτη του ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ήπειρο, αποκαλύπτοντας σε όλο τον κόσμο την άλλη Ήπειρο, την άλλη Ελλάδα. Στο κατοπινό του έργο η Ήπειρος αποτέλεσε διαρκή επιστροφή και αναφορά του μεγάλου δημιουργού. Μερικές από τις πιο όμορφες σκηνές στις ταινίες του (“Θίασος”, “Κυνηγοί”, “Μεγαλέξαντρος”, “Μελισσοκόμος”, “Τοπίο στην Ομίχλη”) γυρίστηκαν στα Γιάννενα και την Ήπειρο. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος είχε ήδη αποφασίσει να τιμήσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με δύο εκδηλώσεις στη διάρκεια του 2012.

Η πρώτη εντάσσεται στο αφιέρωμα “ΗΠΕΙΡΟΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ” τον Μάιο και η δεύτερη, με τίτλο “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ”, έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο στο Ίτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Και στις δύο αυτές εκδηλώσεις, σε επιμέλεια του μόνιμου συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου και Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, θα τιμούσε με τη συμμετοχή του ο ίδιος ο μεγάλος δημιουργός. Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν πλέον σαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, σαν ένα μικρό αντίδωρο των απανταχού Ηπειρωτών στο μεγάλο δημιουργό που τίμησε το γενέθλιο τόπο μας.

Το βλέμμα του, όπως αποτυπώθηκε κινηματογραφώντας τον τόπο μας, θα είναι για πάντα ζωντανό, προσφέροντας ως δωρεά και στις γεννεές του μέλλοντος αθανασία στην άλλη Ήπειρο, την Ήπειρο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Καλό του ταξίδι στην “Άλλη Θάλασσα”... Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 1/27/2012 07:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η Ήπειρος αποχαιρετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες