ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Το έγκλημα στον Άραχθο είναι ορατό και συνεχίζεται.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών με σημερινή ανακοίνωσή της θεωρεί ότι ο εμπαιγμός και η αυθαιρεσία συνεχίζεται και απαιτεί την απόσυρση των άρθρων 52 και 56.

Το πλήρες κείμενο της σημερινής ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας έχει ως εξής: "Το μεσημέρι της Τετάρτης 25/1/2012, σε κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τη συμμετοχή της Π. Σ. Ε. , της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, του Δήμου Βορείων...


Τζουμέρκων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου και άλλων φορέων έγινε σαφές σε όλους τους παρευρισκόμενους βουλευτές η απαίτηση για απόσυρση των άρθρων 52 και 56 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος- Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99 – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων- Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98 – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής».

Το απόγευμα της 25/1/12, στη Βουλή των Ελλήνων, γνωστοποιήθηκε στους φορείς από τον υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Παπακων/νου η αλλαγή που πραγματοποίησε στο άρθρο 56.

Καθώς η διαδικασία της β’ ανάγνωσης των άρθρων στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ολοκληρώθηκε, απομένουν λίγες μόνο μέρες ως την τελική συζήτησή τους στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Κατόπιν όλων αυτών επισημαίνουμε τα εξής:
Σε ότι αφορά το άρθρο 52, με το οποίο κάθε φράγμα άνω των 15 MW χαρακτηρίζεται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (Α.Π.Ε.) ουδεμία μεταβολή επήλθε. Αποτελεί παραλλαγή του άρθρου που προσπάθησε να περάσει το ΥΠΕΚΑ στο ν.3851/2010 χωρίς επιτυχία. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 1999 (ν. 2244/1994), μικρά υδροηλεκτρικά (ΑΠΕ) θεωρούνταν τα υδροηλεκτρικά μέχρι 5 ΜW.

Με το ν. 2773/1999 το όριο διπλασιάστηκε στα 10 MW, όριο που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μικρών Υδροηλεκτρικών (ESHA), ενώ εμμέσως στον ν. 3468/2006 το όριο ανέβηκε στα 15 MW. Ενδεικτικά, στην Ιταλία το όριο είναι 3 MW, στη Γαλλία 8 ΜW, στην Αγγλία 5 MW, στις Ισπανία - Βέλγιο 10 MW.

Σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων (ICOLD) ένα φράγμα θεωρείται ως μικρό όταν το ύψος του είναι μικρότερο από τα 15 μέτρα. Επομένως για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος δεν μπορεί όλα τα φράγματα να είναι Α.Π.Ε., και προτείνουμε το όριο να επανέλθει στα 5 MW.

Αν και ο κ. υπουργός Π.Ε.Κ.Α. απέσυρε το αρχικό περιεχόμενο του άρθρου 56, έφερε στη θέση του ένα άλλο κείμενο, το οποίο υποβαθμίζει το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και την απόφαση του ΣτΕ για τον Άραχθο, παραπέμποντας στα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών. Μαζί με το άρθρο 52 εξακολουθεί να αποτελεί άμεση απειλή για τον Άραχθο και σε καμία περίπτωση δεν αποτρέπει την κατασκευή φραγμάτων σε αυτόν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών θεωρεί ότι ο εμπαιγμός και η αυθαιρεσία συνεχίζεται και απαιτεί την απόσυρση των άρθρων 52 και 56.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και συστράτευση όλους τους συμπατριώτες μας, τους φορείς της Ηπείρου και της αποδημίας.

Η ώρα των κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων έφτασε.
Καλούμε τους βουλευτές μας να αντιληφθούν έγκαιρα το περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται και να παρέμβουν άμεσα, ώστε να αποσυρθούν -καταψηφιστούν τα άρθρα 52 και 56 πριν να είναι πολύ αργά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ

Ο Πρόεδρος Χρήστος Λαναράς
Η Γραμματέας Βασιλική Τζαχρήστα

aetostz.blogspot.com
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/28/2012 05:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το έγκλημα στον Άραχθο είναι ορατό και συνεχίζεται."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες