ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Έσπασαν ρεκόρ οι καταθέσεις πινακίδων.

Από πρώτο χέρι διαπίστωσαν οι εφορίες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τις προηγούμενες μέρες.

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έσπευδαν είτε να πάρουν το σήμα των τελών κυκλοφορίας, είτε να παραδώσουν τις πινακίδες του οχήματός τους, για να γλυτώσουν από τα τέλη.
Φέτος, στις εφορίες Ιωαννίνων και Μετσόβου, κατατέθηκαν...

2.500 πινακίδες οχημάτων από τους ιδιοκτήτες τους, σημάδι ότι όλο και περισσότεροι κόβουν πλέον και από εκείνα που στην «επίφαση ευμάρειας» που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, θεωρούνταν απαραίτητα: τα αυτοκίνητα και κυρίως τα μεγαλύτερα σε κυβισμό, εκείνα δηλαδή που θεωρούνταν τα «πρώτα» αυτοκίνητα της οικογένειας. «Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά πολύ» τονίζει στον «Η.Α.» η προϊσταμένη της ΔΟΥ Ιωαννίνων Χρυσαυγή Κώτση.

Τις πρώτες μέρες του 2012 παρατηρήθηκε και το εξής φαινόμενο γύρω από την εφορία: αρκετοί ιδιοκτήτες πήγαιναν με τα αυτοκίνητα προς «απόσυρση» στη Δομπόλη, έβγαζαν τις πινακίδες και τα άφηναν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους.

Ενδεικτικό πάντως του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι πέρυσι, στις ίδιες εφορίες (δηλαδή Α και Β΄ ΔΟΥ Ιωαννίνων και εφορία Μετσόβου) είχαν αποσυρθεί οι πινακίδες 1.000 οχημάτων λιγότερων. Για την ακρίβεια, το 2011 κατατέθηκαν 1.518 πινακίδες στις συγκεκριμένες εφορίες, αριθμός που ήταν ήδη μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο άλλων χρόνων, μέχρι το 2009. Ο αριθμός των Ιωαννίνων ακολούθησε στο «άλμα», τον πανελλαδικό αριθμό: Πάνω από 300.000 πινακίδες κατατέθηκαν στις εφορίες όλης της χώρας μέχρι προχθές Δευτέρα, οπότε και έληγε και η τελευταία παράταση της προθεσμίας που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Καινούργια και τζιπ

Ενδεικτικό πάντως είναι ότι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούν ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες τους, δεν είναι παλιά και από αυτά που συμφέρει περισσότερο πλέον η απόσυρσή τους, παρά η πώληση, αλλά σχετικά καινούργια, κυρίως τζιπ και μεγάλου κυβισμού οχήματα που πλέον είναι δυσβάσταχτα τα κόστη, τόσο των καυσίμων τους, όσο και των τελών κυκλοφορίας. Δεν έλειψαν επίσης και αρκετές περιπτώσεις που έμποροι αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες μεταχειρισμένων οχημάτων που δεν τα έχουν πουλήσει, προκειμένου να αποφύγουν τη χρέωση με τέλη κυκλοφορίας. Ούτως ή άλλως, η κατάθεση πινακίδων δεν σημαίνει και απόσυρση του οχήματος, αλλά απαγόρευση της κυκλοφορίας του. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να τις πάρουν πίσω και να επωμιστούν φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας.

Προσοχή στους… γερανούς
Εκεί όμως που πιθανώς να υπάρξει πρόβλημα, είναι ότι όλο και περισσότερα οχήματα που δεν μοιάζουν (και δεν είναι εγκαταλειμμένα) είναι πλέον παρκαρισμένα τόσο στα δημοτικά διαμερίσματα, όσο και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πλέον, χωρίς πινακίδες. Οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να ξέρουν ότι η δημοτική αστυνομία, βάζει ειδοποιητήρια για οχήματα χωρίς πινακίδες. Εάν δεν απαντήσουν οι ιδιοκτήτες τους εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, τα οχήματα ρυμουλκούνται και παίρνουν το δρόμο της ανακύκλωσης. Η πρωτοβουλία αφορά μόνο τα οχήματα που βρίσκονται σε δημόσιες εκτάσεις.

agon.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/18/2012 04:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Έσπασαν ρεκόρ οι καταθέσεις πινακίδων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες