ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Η «Κόζα Νόστρα» του Θερμαϊκού δάνειζε τον Ντέμη!

Το ταμείο μαύρου χρήματος του γαλαντόμου φίλου της πολιτικής ομήγυρης του ΛΑΟΣ και παρουσιαζόμενου ως «τσιφ» της Κόζα Νόστρα του Βορρά που κατηγορείται για τοκογλυφία και εκβιάσεις, Μάρκου Καραμπέρη, ήταν πάντα ανοιχτό και διαθέσιμο για ευκατάστατους φίλους και πρόσωπα της «υψηλής» κοινωνίας, που είχαν ανάγκη από μετρητά και για πολυποίκιλους λόγους δεν απευθύνονταν στις τράπεζες.

Οι «δουλειές», πάντα σε αντιστοιχία με τη διάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, διεκπεραιώνονταν από...

αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς «υποτακτικούς».

Ενα από τα πρόσωπα που απευθύνθηκαν στη μαφία για να πάρουν μαύρο χρήμα (σύμφωνα πάντα με όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία) είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης. Ο κ. Νικολαΐδης εμφανίζεται να μιλά συχνά με τον Αλέξανδρο Μελέτη (που μαζί με τον αδελφό του φέρονται ως αρχηγοί της τέταρτης ομάδας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων). Ο Μελέτης τον αποκαλεί αποκαλεί «Κοντό» ή «Ντέμη». Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ μεταξύ του Α. Μελέτη με τον Ντέμη Νικολαΐδη ακούγονται διάλογοι από τους οποίους φαίνεται -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- ότι ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής τον Αύγουστο του 2010 δανείστηκε από τον Μελέτη το χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ. Ως μηνιαία δόση συμφωνήθηκε το ποσό των 51.800 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε τόκους και αποπληρωμή του κεφαλαίου.

Το τοκογλυφικό μηνιαίο επιτόκιο του δανεισμού ανερχόταν σε 10%. Λόγω του γεγονότος ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν καλοπληρωτής (όπως υποστηρίζεται από την Αστυνομία) στην αποπληρωμή των δόσεων, το επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 6,5%. Συνολικά ο Νικολαΐδης φέρεται να δανείστηκε το ποσό των 350.000 ευρώ και να επέστρεψε το ποσό των 620.000 ευρώ.

Στη δικογραφία αναφέρεται και το όνομα του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠΑΕ και αργότερα της Group Eleven, ενός από τους στενούς συνεργάτες του κ. Νικολαΐδη στην εταιρία του. Στη δικογραφία παρουσιάζονται ρόλοι «υποτακτικών» και «εισπρακτόρων» των τοκογλυφικών δανείων για συγκεκριμένα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Οι εισπράκτορες της οργάνωσης ήταν πέντε στον αριθμό. Διακρίνονται πέντε πρόσωπα, ενώ αναφορά γίνεται και για τον πρώην ποδοσφαιριστή Milan Durdevic, με το παρατσούκλι «Ζούκα». Ο πρώην αθλητής εμφανίζεται να εκφόβιζε τα θύματα για οφειλές σε άλλο πρόσωπο της συμμορίας, ενώ πολλές φορές πήγαινε ο ίδιος και «καθάριζε».

Οι 53 συλληφθέντες με σκυμμένα κεφάλια οδηγήθηκαν χθες το πρωί στο δικαστήρια

Με σκυμμένο το κεφάλι και προσπαθώντας οι περισσότεροι να αποφύγουν κάμερες και φωτογράφους οδηγήθηκαν χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης οι 53 συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «μαφία της Θεσσαλονίκης».

Η Αστυνομία της πόλης κατέστρωσε ειδικό σχέδιο μεταγωγής στα δικαστήρια, αποκλείοντας την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια λίγα λεπτά πριν από την άφιξη των αυτοκινήτων που τους μετέφεραν.

Η είσοδός τους στο μέγαρο έγινε από το υπόγειο πάρκινγκ και όχι από την κύρια είσοδο, για λόγους ασφαλείας.

Με χειροπέδες οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ανά ομάδες στο γραφείο του τρίτου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο οι περισσότεροι ζήτησαν νέα προθεσμία.

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή οι φερόμενοι ως μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων είναι το διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Χρήστος Παπαχατζής και ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, ενώ ο φερόμενος ως εγκέφαλος του σημαντικότερου κυκλώματος Μάρκος Καραμπέρης απολογείται τη Δευτέρα.

Δίνοντας τον τόνο της υπερασπιστικής γραμμής που αναμένεται να ακολουθήσει, ο Ευθύμιος Καυκόπουλος, συνήγορος του Καραμπέρη, έκανε λόγο για μια υπόθεση που διογκώθηκε υπέρμετρα.

«Πρόκειται για μια υπόθεση σοβαρή μεν, που πήρε υπερμεγέθη διάσταση, χωρίς να επιβεβαιώνεται από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας. Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο, όμως από την επεξεργασία που έχουμε κάνει δεν φαίνεται να έχει τη βαρύτητα με την οποία έχει παρουσιαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Μάρκου Καραμπέρη με τα θύματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν καταγγείλει ότι η Κόζα Νόστρα του Βορρά τούς ήπιε το αίμα. «Πολλά στοιχεία δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται» είπε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι κανένα από τα θύματα δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε μήνυση σε βάρος του πελάτη του.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ, ο κ. Καφκόπουλος ισχυρίστηκε ότι τα δελτία ήταν του πελάτη του, ο οποίος έπαιξε και κέρδισε στα τυχερά παιχνίδια. Ερωτώμενος για τις αυτοκτονίες των επιχειρηματιών, ξεκαθάρισε ότι «θα δοθούν, όταν πρέπει, οι δέουσες εξηγήσεις».

dimokratianews.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/22/2012 04:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η «Κόζα Νόστρα» του Θερμαϊκού δάνειζε τον Ντέμη!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες