ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:31 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Άγχος και κάπνισμα απειλούν την υγεία των Ελλήνων.

Έρευνα της Focus Bari.
Από το άγχος και το κάπνισμα πιστεύουν οι Έλληνες ότι «απειλείται» η υγείας τους, ενώ οκτώ στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι το Ε.Σ.Υ. οδεύει ή βρίσκεται σε κρίση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνας κοινής γνώμη που διεξήχθη στην Ελλάδα από την εταιρεία Focus Bari για λογαριασμό του ...

Διεθνούς Δικτύου Έρευνας Αγοράς Iris (International Research Institutes), μέλος του οποίου είναι η εταιρεία.

Η έρευνα
Στόχος της έρευνας ήταν η συγκριτική μελέτη των αντιλήψεων και εμπειριών του κοινού ως προς θέματα που αφορούν στην Υγεία και τις Υπηρεσίες Υγειονομικής Περίθαλψης σε κάθε χώρα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού, με κοινό ερωτηματολόγιο σε 28 χώρες, στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Αφρική. Στο σύνολο των χωρών απάντησαν περίπου 22.000 άτομα. Η διεξαγωγή της έρευνας έγινε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2011.

Στην Ελλάδα, επιλέχθηκαν 1.002 άνδρες και γυναίκες 18 ετών και άνω, από το σύνολο της χώρας. Ενώ οι απαντήσεις συλλέχθηκαν με συνδυασμό μεθοδολογιών για τη βέλτιστη κάλυψη του πληθυσμού (Online συνεντεύξεις μέσω του ιδιόκτητου πάνελ FocusOnLine μεταξύ των χρηστών internet, τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταξύ μη χρηστών internet).

Τα αποτελέσματα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η σωματική άσκηση, οι μολυσματικοί παράγοντες σε τρόφιμα και νερό, ο ανεπαρκής ύπνος, ο τρόπος διατροφής και η κληρονομικότητας, αποτελούν σε παγκόσμιο επίπεδο τους κυριότερους αντιλαμβανόμενους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία.

Κατά την άποψη των Ελλήνων, πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας επιρροής της υγείας είναι το άγχος (97%), ενώ σε σχέση με τα διεθνή αποτελέσματα, στη χώρας θεωρούνται σημαντικότεροι παράγοντες το κάπνισμα (91%), η χρήση αλκοόλ (86%) αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης της ζωής. Αντίθετα, λιγότερο σημαντικοί παράγοντες για τους Έλληνες είναι η χρήση των φαρμάκων (69%) και η κακή ποιότητα ύπνου(86%).

Καλό θεωρεί η πλειοψηφία (57%) των συμπολιτών μας το επίπεδο υγείας τους, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο αποτυπώνονται στη χώρα μας και οι δείκτες των συνηθέστερων χρόνιων νοσημάτων.

Σε παγκόσμια κλίμακα μόνο δύο στους έξι πολίτες θεωρούν ικανοποιητικό το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας του. Με ποσοστά μεγαλύτερα του μέσου όρου σημειώνεται ο βαθμός ικανοποίησης σε χώρες της Ασίας, στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Τουρκία, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Απογοητευμένοι εμφανίζονται οκτώ στους δέκα Έλληνες, που δηλώνουν ότι το ΕΣΥ οδεύει ή βρίσκεται σε κρίση (62%).

Ως προς τη χρήση των ιατρικών ειδικοτήτων ή και εξειδικευμένων επαγγελματιών, παρατηρούμε ότι σε σύγκριση με τα διεθνή στοιχεία, οι πολίτες στη χώρα μας απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε φαρμακοποιούς (63% έναντι 45%) και σε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα (45% έναντι 24%), ενώ σε σχέση με το μέσο όρο οι Έλληνες απευθύνονται σε μικρότερο βαθμό σε ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας (νοσηλευτές, μαίες, κ.λπ.) αλλά και σε επαγγελματίες της εναλλακτικής ιατρικής.

Βασικοί φορείς πληροφόρησης όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας, είναι για τους Έλληνες οι εξειδικευμένοι γιατροί (46%) και φαρμακοποιοί (44%). Σε σχέση με τη διεθνή τάση, οι Έλληνες απευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα υγείας(29%), καθώς και σε σχετικές ιστοσελίδες (51%) στο διαδίκτυο, ενώ εμπιστεύονται για την πληροφόρησή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους ξένους, αφιερώματα υγείας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και έντυπα ΜΜΕ.

health.in.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 1/31/2012 01:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Άγχος και κάπνισμα απειλούν την υγεία των Ελλήνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες