ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Τρεις Γραμμές - Τρεις Λέξεις - Τρία Λάθη στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ' Γυμνασίου, έκδοση ΟΕΔΒ, ISBN 960-06-2013-X, στην πρώτη του έκδοση (2007), και συγκεκριμένα στη σελίδα 163, έγραφε επί λέξει:
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»...

Μετά από διαμαρτυρίες, με απόφαση της αρμοδίας υπουργού, το «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο», το (Δείτε το βίντεο)...
οποίο επιμελείται την έκδοση των σχολικών βιβλίων, άλλαξε το κείμενο και το βιβλίο στη νέα του έκδοση (2011), γράφει:
«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».

Δηλαδή, με την προσθήκη στο κείμενο τριών λέξεων (από, την, Τουρκία), θέλουν να μας πείσουν ότι αποκατέστησαν την αλήθεια στη σύγχρονη ιστορία μας.

Τα τρία τεράστια λάθη, σε τρεις μόλις γραμμές, εξακολουθούν να υπάρχουν:
Ηθικό
Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ – που θυσιάστηκαν, την 31η Ιανουαρίου 1996, στα Ίμια, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ιστορικό
Διαστρεβλώνεται η ιστορική πραγματικότητα καθόσον, οι Τούρκοι δεν αρκέστηκαν στη «διεκδίκηση» των Ελληνικών Ιμίων, με τη "Ρηματική διακοίνωση" την οποία επέδωσαν στην Ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, την 29-12-1995, αλλά από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996, έκαναν πολεμική επιχείρηση κατάληψής των.
Η Ελλάδα, μέσω του επισήμου διδακτικού (;) βιβλίου, αναφέρει μόνο τη «διεκδίκηση», παραλείποντας την «πολεμική επιχείρηση». Γράφοντας δε «αμοιβαίες υποχωρήσεις», εξισώνει τις δυο πλευρές και «κουρεύει» το ελληνικό δίκαιο.

Γεωγραφικό
Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια, τα ανατολικά Ίμια, με βάθη από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια με βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα. Είναι νησιά τα οποία ανήκουν στην αλυσίδα νησιών με την ονομασία «Δωδεκάνησα». Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα. Στα δυτικά Ίμια υπάρχει βλάστηση και κτηνοτροφική δραστηριότητα.

Το βιβλίο είναι μεν «Ιστορία», αλλά δεν επιτρέπεται να αγνοεί τη «Γεωγραφία» και να παρουσιάζει λανθασμένα γεωγραφικά στοιχειά.
Αυτοί λοιπόν – οι άρχοντες - που πρώτα «κούρεψαν» την ιστορία της πατρίδας μας και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες, τώρα επιχειρούν να «κουρέψουν» και το δημόσιο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ. (εα)


alexpolis online

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 1/26/2012 06:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

1 σχόλια for "Τρεις Γραμμές - Τρεις Λέξεις - Τρία Λάθη στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού."

  1. Στον ακριτικό Αφιώνα Κερκύρας υψώθηκε τιμητική στήλη για τον ήρωα Αρχικελευστή ΄Εκτορα Γιαλοψό.
    Οι μεγάλοι προδότες των Ιμίων με το σχολικό βιβλίο, επιχειρούν, ως Πολλαπλασιαστές προδοσίας,διάχυση του Εγκλήματος. Γονείς και Εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να πέσουν στις ύπουλες παγίδες.
    ΛΟΝΔΙΝΟ 26/01/2012

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες