ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Αξιολόγηση με εξετάσεις και συνέντευξη.

Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το βασικό σενάριο για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο που εξετάζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε...

απομακρύνσεις, σε περίπτωση κατά την οποία υπάλληλοι δεν κριθούν θετικά.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί διαδικασία αξιολόγησης κατά τα πρότυπα του νέου συστήματος επιλογής διευθυντών, που γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Εκτός από τα στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου κάθε υπαλλήλου, προβλέπει τη διενέργεια ορισμένων γραπτών δοκιμασιών και προφορικής συνέντευξης.

«Αυτό πρέπει να γίνει, όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας (στη ΝΕΤ). Απέφυγε όμως να διευκρινίσει αν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνοντας πάντως πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναζητούνται εναλλακτικά μέτρα για τη μείωση του κόστους.

«Από αυτή τη διαδικασία (σ.σ. της αξιολόγησης) όχι, γιατί δεν μπορεί το ΑΣΕΠ να την κάνει», ανέφερε ο υπουργός σχετικά με την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Πρόσθεσε μάλιστα πως «το κόστος στο Δημόσιο μπορεί να τιθασευτεί με πολλούς τρόπους».

Ετσι, παρέπεμψε στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες - όπως είπε - τα τελευταία δύο χρόνια είναι λιγότερες κατά 2 δισ. ευρώ, καθώς και στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους όπου ήδη μέσω του νέου μισθολογίου - βαθμολογίου εξοικονομείται 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο.

«Ο αριθμός των αποχωρήσεων - παραιτήσεων σε σχέση με τις προσλήψεις νομίζω ότι μπορεί να μας οδηγήσει στο να επιτύχουμε αυτό τον στόχο της μείωσης προσωπικού», τόνισε ο κ. Ρέππας. Ωστόσο, δεν απέκλεισε και υποχρεωτικές αποχωρήσεις μέσω κατάργησης οργανικών θέσεων.

«Μπορεί κάποιος να πει ότι όταν καταργείται η θέση, τότε μπορεί ίσος αριθμός υπαλλήλων να απομακρυνθεί από το Δημόσιο», υποστήριξε. Ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως με την κατάργηση, δεν συνεπάγεται πως θα αποχωρήσουν απαραιτήτως όσοι κατέχουν αυτές τις οργανικές θέσεις. «Θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία αξιολόγησης ώστε να επιλέξεις αυτούς οι οποίοι κατά ίσο αριθμό μπορεί να απομακρυνθούν», τόνισε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μετακινηθούν υπάλληλοι των οποίων καταργείται η θέση αλλά κρίνονται άξιοι και είναι υψηλών προσόντων και να απολυθούν άλλοι, οι οποίοι δεν κρίνονται απαραίτητοι.

Ο κ. Ρέππας επανέλαβε επίσης πως υπάρχει πιθανότητα να εξεταστεί η άρση της μονιμότητας. «Στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης μετά το 2013, εφόσον διατυπωθεί και υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, μπορεί πράγματι να αρθεί η μονιμότητα», υπογράμμισε ο υπουργός.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

n Πολιτική δασοπροστασίας

Τι λέει η Λευκή Βίβλος:

«Κριτήριο επιτυχίας είναι η ταχύτητα, ο συντονισμός και η διοικητική ικανότητα των αποκεντρωμένων φορέων».

Τι ισχύει:

Εμπλέκονται 64 διαφορετικοί φορείς και οι διαδικασίες περιλαμβάνονται σε 59 διαφορετικά ρυθμιστικά κείμενα.

Η Ιδρυση ΕΠΕ

Τι λέει η Λευκή Βίβλος:

«Αποτελεί κριτήριο καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας».

Τι ισχύει:

Εμπλέκονται πάνω από 10 δημόσιοι φορείς και ο επιχειρηματίας οφείλει να συμμορφωθεί με 115 διαφορετικές νομικές υποχρεώσεις.

tanea.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/23/2012 03:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αξιολόγηση με εξετάσεις και συνέντευξη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες