ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Ημερίδα για την βαρελίσια φέτα .

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Π.Ι.), θέλοντας να στηρίξει και να προσδώσει μία δυναμική στον Πρωτογενή Τομέα μέσα από την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, διοργανώνει ημερίδα στις 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.30. με θέμα:«Το Βαρέλι ως Υλικό Ωρίμανσης και Συσκευασίας της Φέτας».

Σκοπός της ημερίδας είναι...

παρουσίαση επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της ωρίμανσης και συσκευασίας της Φέτας σε βαρέλι.Επιπλέον, είναι σημαντικό σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα, να αποδοθεί το ελάχιστο σε προϊόντα όπως η Βαρελίσια Φέτα η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κληρονομιάς, και στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και το εισόδημα των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Τέλος, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η Βαρελοποιία η οποία αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού, μόνο θετικά έχει να προσδώσει στην τοπική οικονομία καθώς και την οικονομία της χώρας.Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι:Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ,Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων,Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων,
Σύνδεσμος Βαρελοποιών Μετσόβου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

17.30: Χαιρετισμοί
17.45: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σύμβουλος-Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, «Τοπικά προϊόντα Ηπείρου, Ανάδειξη του κλάδου της βαρελοποιίας»
18.10: «Επίδραση του ξύλου στην ωρίμανση και τη συσκευασία της Φέτας»
Καθηγητής, Μιχαήλ Κοντομηνάς, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων Π.Ι.
18.40: «Βαρελίσια Φέτα – Φέτα δοχείου: Σύγκριση της χημικής σύστασης και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους»,Ερευνήτρια, Ευθυμία Κονδύλη, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων,
19.10: «Υφή και σύνθεση Φέτας που συσκευάζεται σε βαρέλια ή δοχεία», Καθηγητής, Χρήστος Κεχαγιάς, ΤΕΙ Αθήνας,
19.40: Σύνδεσμος Βαρελοποιών Μετσόβου, Τιμολέων Δάλλας, Πρόεδρος Συνδέσμου
20.00: Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, «Ένας φορέας προσφοράς στην γαλακτοβιομηχανία»
20.15: Συζήτηση

epirusgate.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/18/2012 12:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ημερίδα για την βαρελίσια φέτα ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες